این سری از مجموعه با تمرکز بر ماجراهایی تازه سعی دارد مفاهیم اخلاقیای همچون دوستی، شجاعت و مسئولیتپذیری را در قالبی جذاب و تماشایی برای کودکان روایت کند.
گفتنی است پیش از این نیز نسخه دوبعدی مجموعه انیمیشن ببعی با استقبال گسترده مخاطبان کودک و نوجوان روبهرو شده بود و توانست در زمره یکی از محبوبترین و پرمخاطبترین انیمیشنهای تلویزیونی ایران قرار گیرد.
مخاطبان نیز از نسخه سینمایی این پویانمایی محبوب تحت عنوان «ببعی قهرمان» در نمایش عمومی استقبالی گسترده کردند و این انیمیشن سینمایی به فروشی بیشتر از ۷۰میلیارد تومان دست یافت. این مجموعه پویانمایی را سازمان هنری _ رسانهای اوج در استودیوی «ایما» تولید کرده است. گروه سازنده انیمیشن در استودیوی یادشده، به تولید پویانمایی در قالب تولید صنعتی ادامه میدهد و در طول سالهای فعالیت خود در حوزه کودک و نوجوان، بیش از ۱۵هزار دقیقه پویانمایی ساختهاند که روی آنتن شبکه کودک رسانه ملی برده است. محمدمهدی مشکوری، تهیهکننده این مجموعه است. او تاکنون بیش از ۱۴مجموعه را برای رسانه ملی تولید کرده که از آن جمله میتوان به مجموعه انیمیشنهای آرمند، کارتونیها، من و نیکا، داینه، سارا کوچولو و آجیلیها اشاره کرد که مجموعه اخیر، هماکنون الان روی آنتن است.
پرمخاطبترین انیمیشن ایران
مشکوری در گفتوگو با خبرنگار جامجم، ضمن تشریح اهداف تولید این مجموعه میگوید: ایده تولید مجموعه انیمیشن ببعی از سال ۱۳۹۶ شکل گرفت و این اثر در زمان پخش از شبکه کودک، جزو پرمخاطبترین ها برای گروه سنی خردسال بود.
ببعی از ابتدا برای دختران خردسال طراحی شده بود و پس از پخش ۲۰۸قسمت از این مجموعه دوبعدی، هرسال جزو پرمخاطبترین برنامههای شبکه کودک انتخاب میشد.
وی با اشاره به اینکه در ادامه تولید این مجموعه پویانمایی ایدهای نو به ذهنمان رسید، میگوید: با خود گفتیم حالا که این مجموعه اینقدر مورد توجه واقع شده و مخاطبانش هم خردسال هستند و در دو سه سال آینده وارد گروه سنی کودک میشوند، آنها را حفظ کنیم. برای همین تصمیم گرفتیم برای ساخت نسخه سینمایی آن برای گروه سنی کودک اقدام کنیم. وی دلیل اصلی این ایده را چنین توضیح میدهد: هدف ما این بود که مخاطبانمان را حفظ کنیم.
در همین راستا بود که فیلم سینمایی ببعی در سال ۱۳۹۸ تولید شد و سال ۱۴۰۲ در جشنواره بینالمللی فیلم فجر به نمایش در آمد و عنوان بهترین پویانمایی جشنواره فیلم فجر را از آن خود کرد. شکر خدا آن دسته از مخاطبانی که در گروه سنی خردسال از مخاطبان این اثر بودند، بعدها پای کار نسخه سینماییاش هم آمدند که باعث شد این اثر سینمایی جزو پرمخاطبترین و پرفروشترین پویانماییهای تاریخ سینمای ایران شود.
«ببعی» چگونه سهبعدی شد؟
ببعی پس از تبدیل شدن به انیمیشن سینمایی، در این نقطه متوقف نشد و تهیهکنندگان آن تصمیم گرفتند ویرایشی تازه از آن را برای مخاطبان تولید کنند. وی در این باره میگوید: با توجه به موفقیت مجموعه پویانمایی و فیلم سینمایی «ببعی» برای گروههای سنی خردسال و کودک و همزمان با ساخت نسخه سینمایی آن در سال ۱۴۰۲ تصمیم گرفتیم برای حفظ مخاطبانمان بهسمت ایدهای جدید یعنی تولید مجموعه تریدی (سهبعدی) ببعی برای گروه سنی کودک برویم. در همین راستا از همان سال، ساخت این مجموعه را آغاز کردیم که پایان تولید آن نیمه امسال خواهد بود. البته هماکنون ۲۶قسمت «ببعی؛ گروه قهرمانان» که آماده شده و روی آنتن خواهد رفت و ۲۶قسمت بقیه را هم در ادامه آن تولید خواهیم کرد .
مشکوری در توضیح ویژگیهای سریالی که روی آنتن است، میگوید: گروه سنی این مجموعه سهبعدی کودک است و مضمون آن نیز در ادامه فضای داستانی «ببعی قهرمان» است. یک گروه قهرمان در این مجموعه انیمیشن شکل گرفته که به بچهها کار تیمی را آموزش میدهد و روحیه امیدآفرینی، شکستناپذیری و ترویج کار تیمی جزو اصول اولیه و مهم این مجموعه است.
وی در ادامه میگوید: شخصیتهای این فصل پویانمایی ببعی؛ گروه قهرمانان همان شخصیتهای نسخه سینمایی آن هستند که جزو کارهای پرفروش سینمایی بود.سعی کردیم جهان داستانی و قالب داستانی را حفظ کنیم. از نظر کیفیت تولید هم باید بگویم کیفیت این اثر در سطح بینالمللی است و برای تولیدمان از تکنیکهای عالی تولید شده.