اجرا در هیأت رسانه
محمدجواد شرافت از تجربه اجرا و تأثیر تلویزیونی عزای محرم به «قاب‌کوچک» می‌گوید

اجرا در هیأت رسانه

پاسداشت شعائرمذهبی و بالاخص عزاداری امام‌حسین(ع)، ازریشه‌های هویت فرهنگی ما و چراغ هدایت نسل‌ها بوده است‌؛حفظ و انتقال این سرمایه معنوی،به‌ویژه در رسانه، اهمیتی دوچندان دارد. از همین منظر، قاب‌کوچک سراغ محمدجواد شرافت، شاعر و مجری برنامه «تکیه» از شبکه افق رفته ‌است تا برای‌مان از تجربه اجرا در برنامه‌های محرم، نگاهش به تأثیر مراسم عزاداری برمخاطب و اهمیت نوآوری دراین حوزه بگوید.
کد خبر: ۱۵۱۱۶۴۷
نویسنده سحر حیاتی - گروه قاب‌کوچک
 
محمدجواد شرافت، شاعر و مجری برنامه‌های ادبی و مذهبی که امسال نیز با برنامه تکیه از آنتن شبکه افق اجرای برنامه‌‌ای با محوریت عزای اباعبدالله‌(ع) را بر‌عهده داشت، در خصوص حس شخصی‌اش درحین اجرای این دست برنامه‌ها گفت: در برنامه‌ها و محافل مختلفی که در راستای عزای اباعبدالله‌(ع) حضورپیدا می‌کنم و توفیق اجرا دارم اغلب این دوبیتی را می‌خوانم «منو این روضه‌ها الحمدلله/ منو یاد شما الحمدلله/ رسد روزی که در سجده بگویم/ رسیدم کربلا الحمدلله». واقعا جای شکر دارد که ما توفیق حضور در مجالس اهل بیت‌(ع) و تکایا را داریم. باور دارم اجرا در این برنامه‌ها توفیق بزرگی است و سرنوشت ما را روشن می‌کند. بالاترین افتخار برایم سهم‌داشتن در برگزاری این مجالس است‌؛ همان‌طور که هرکسی در هیأت نقشی دارد، برنامه تلویزیونی سیدالشهدا هم مثل هیأتی در رسانه است. این فرصت جای شکر دارد و اگر برنامه تأثیرگذار باشد و مخاطب ارتباط بگیرد، افتخاری بزرگ است. 

خلق فضای واقعی و صمیمی
شرافت در بیان تلاشش برای انجام اجرایی ملموس در برنامه‌هایی با تم محرم ادامه داد: در بیشتر برنامه‌های مذهبی و ادبی که حضور دارم، مهم‌ترین چالشم این است که ارتباط خوبی با مهمان‌ها برقرار کنم تا گفت‌وگویی صمیمی و تأثیرگذار شکل بگیرد و این حس به مخاطب هم منتقل شود. به‌خصوص در برنامه‌هایی با مهمان‌های متنوع، سعی می‌کنم بحث را طوری پیش ببرم که مهمان راحت باشد و حس کند کاملا با او همراه هستم. ایجاد فضای ارتباطی واقعی همیشه برایم اهمیت داشته و دغدغه اصلی‌ام بوده است.  مجری برنامه تکیه با اشاره به تأثیر چنین برنامه‌هایی بر مخاطب اضافه کرد: تأثیرگذاری برنامه بر مخاطب وابسته به عوامل مختلفی است اما در فضای مذهبی، به خصوص برنامه‌های مرتبط با سیدالشهدا‌(ع)، خود مکان و تصاویر معنوی مانند گنبد و ضریح، فضای احساسی و ارتباطی قوی ایجاد می‌کند. در مناسبت‌هایی مثل شب عاشورا یا تاسوعا هم دل مخاطب آماده شنیدن است.وظیفه من این است که کلامم سه ویژگی عارفانه،عاشقانه و صادقانه را در اجرا رعایت کندوخودم هم با باور، آگاهی و حضور قلب در برنامه حاضرشوم. چرا‌که این حال خوب وصداقت من به مخاطب منتقل می‌شودواثربیشتری می‌گذارد. 
 
راز ماندگاری و تأثیر عمیق برنامه‌های مذهبی
وی افزود:‌ تأثیر برنامه‌های ما به خاطر محتوای مقدس و فضای معنوی آنهاست که احساس عمیقی در مخاطب ایجاد می‌کند و واکنش‌های پرشوری به همراه دارد. مثلا شب نیمه شعبان در اوج کرونا، مردم فقط از طریق تلویزیون در مجالس حضور داشتند و این شد که پیام‌های بی‌شماری از همدلی مخاطبان دریافت کردیم. همین تجربه و نمونه‌های دیگر مثل برنامه‌های محرم شبکه پنج و ارتباط ویژه مهمانان با موضوع سیدالشهدا‌(ع)، باعث می‌شود اثر برنامه‌ها حتی سال‌ها بعد هم در ذهن و دل مردم باقی بماند، که این برای من بسیار ارزشمند است.شرافت خلاقیت و نوآوری راوقتی مفید و ارزشمند دانست که بر اصول درست بنا شود و به تولید برنامه‌ای تازه و بانشاط بیانجامد.وی ادامه داد: در رسانه، اجرای ایده‌های خلاقانه نیازمند تیم‌هایی با ذهن باز و انگیزه بالاست، یعنی افرادی که دائم نمونه‌های موفق را در دنیا رصد می‌کنند و از فرم‌ها و سبک‌های متنوع الهام می‌گیرند تا برنامه‌ای متفاوت خلق کنند. خودم به‌عنوان شاعر و مجری بیشتر در اجرای برنامه‌ها فعالیت داشته‌ام تا طراحی و ایده‌پردازی اماخوشبختانه همکاری با تهیه‌کنندگان وطراحان خلاق راتجربه کرده‌ام که همیشه سعی کرده‌اندمحصول‌شان تکراری نباشد. البته برخی هم به همان سبک همیشگی پیش می‌روند. با این‌که کارشناس این حوزه نیستم اما این تلاش‌ها را خیلی ارزشمند می‌دانم و صمیمانه برای همه دوستانی که به ویژه در برنامه‌های مذهبی با خلاقیت کار می‌کنند، آرزوی موفقیت دارم. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰