از همان ابتدای حمله به ساختمان شیشهای و به اذعان رئیس رسانهملی، کلمات توانستند گویاتر از گلولهها باشند و در پایان این مراسم وقتی خبرنگاران بعد از شنیدن صحبت مقامات و راویانی همچون فعالان اورژانس و آتشنشانی روی صحنه رفتند تا کارزار را امضا کنند، یکی از خبرنگاران صحبتهای خود به زبان انگلیسی را با شعارهای مرگ بر آمریکا و اسرائیل به زبان فارسی به پایان رساند تا بار دیگر ثابت شود که کلمات کوبندهتر از گلولهها هستند. او در صحبتهای خود، به آنچه در این چند روز دیده بود اشاره کرد و جنایتهای صورت گرفته رژیمصهیونیستی در ایران را محکوم نمود.
سومین صدای ققنوس ایران مقابل ساختمان شیشهای
ورودی مراسم بزرگداشت شهدای رسانه و کارزار مبارزه با تروریسم رسانهای، اجرای ارکستر سمفونیک صداوسیما مقابل ساختمان شیشهای بود که برای سومین بار نوای آن در محوطه مقابل ساختمان شیشهای میپیچید. این ارکستر مقابل خبرنگاران خارجی به نواختن قطعاتی خاطرهساز پرداخت تا اهالی رسانه در پایان تور رسانهای خود، شاهد نوای هنر ایرانزمین باشند. خبرنگاران در حالی به تماشای هنر ارکستر سمفونیک صداوسیما پرداختند که تصاویر برخی از شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه را در دست داشتند.
اما این نوای ارکستر سمفونیک صداوسیما، تنها اجرای آن در یک ماه گذشته نبود. محسن صفاییفرد، مدیر مرکز شعر، موسیقی و سرود سازمان صداوسیما در حاشیه اجرای ارکستر به جامجم گفت: «مرکز موسیقی صداوسیما مثل خود سازمان در این جنگ تمام توان خود را به میدان آورد که درواقع نمایانگر استعدادها و توانمندیهای هنرمندان کشور است. در هفته ابتدایی آغاز جنگ تحمیلی اسرائیل، چند کار از هنرمندانی که در کسوت نوازنده دیده بودیم بهعنوان آهنگساز تولید شد که واقعا با همت و غیرت ملی صورت گرفت. ازجمله کار آقای حسام صدفینژاد که آهنگسازی و تنظیم اثری را برای سازمان در دست گرفت. قطعه حماسی رجزوارهای را این هنرمند تولید کرد که کل ایده، اجرا، شعر و تنظیم را خودش پیگیری کرد و البته کارهای دیگری هم داشتیم که به موازات آن و بعد از اثر تولید شد.»
وی ادامه میدهد: «این تولیدات، آیینهای از همت و غیرت هنرمندان در شبهایی است که هنوز احتمال خطر وجود داشت؛ افرادی که در شرایط سختی کار کردند، حتی یکی از هنرمندان با وجود از دست دادن مادر خود بود، به خاطر تصویری که قرار بود از رسانهملی به جهان منتقل شود، حضور پیدا کرد و با اشک قطعه شهیدان خدایی را اجرا کرد. این جدیت و همدلی که در مجموعه موسیقی کشور ایجاد شد، قطعا عصاره ادب ایرانی است که در این ایام دیدیم.
۲۹ تیر سومین اجرا بود که به نوعی نماد ققنوس و شعلههای درخشش دوباره از خود را ثبت کرد. من امشب به رهبر ارکستر گفتم شما صدای ایران را به گوش خبرنگاران خارجی رساندید و منعکس کردید و نماینده فرهنگ ایران بودید.»
وعده یک اجرای خاص در سال ۱۴۰۴
البته اجرای ارکستر سمفونیک صداوسیما و همدلی هنرمندان این ارکستر، روایت جالبی دارد که مهیار مهرآذر، مدیر ارکسترهای مرکز شعر و موسیقی صداوسیما آن را بیان کرد. وی در این خصوص به جامجم گفت: خوشحالم از اینکه بگویم ارکستر سمفونیک صداوسیما در جای درست و مناسب، با ارادت قلبی حاضر شد. همه هنرمندان با شوق حضور داشتند و میخواستند هرطور شده همدلی خود را با مردم ایران ثابت کنند. حتی آقای فرهاد شیخی، استاد دانشگاه که نوازنده ارکستر بود به شکل خودجوش با یکی از نوازندگان به طبقه دوم ساختمان شیشهای رفتند و قطعه سمفونی شماره ۹ بتهوون را نواختند. درواقع میخواستند با ساز خود که یک ابزار جهانی برای ارسال پیام است، قطعه صلح را در آنجا بنوازند و پیام همدلی مردم ایران را به دنیا منتقل کنند.
وی با اشاره به برنامههای آتی ارکستر هم عنوان کرد: هفته آینده در تالار وحدت برنامه داریم. آخر ماه صفر هم یک اجرای دیگر داریم که پوئمسمفونیک شهادتنامه عشاق را اجرا میکنیم که با همکاری دفتر موسیقی وزارت ارشاد و بنیاد رودکی خواهد بود. در ماههای پیشرو، برنامههای متعدد را اجرا خواهیم کرد. تدارک جشنواره بینالمللی فجر را هم خواهیم داشت.
پیام انگلیسی دختر شهید
بعد از اجرای ارکستر سمفونیک صداوسیما، مراسم از مقابل ساختمان شیشهای به سمت داخل سالن مرکز همایشها انتقال یافت تا بخش دیگری از روایت جنگ برای خبرنگاران خارجی ارائه شود. این مراسم رسمی با حضور دکتر پیمان جبلی رئیس رسانهملی، وحید جلیلی قائم مقام رئیس رسانهملی در امور فرهنگی، حسن عابدینی معاون سیاسی، احمد نوروزی معاون برونمرزی، محسن برمهانی معاون سیما، محسن شاکرینژاد رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما، شهاب اسفندیاری رئیس دانشگاه صداوسیما و برخی دیگر از مدیران رسانهملی، خبرنگاران صداوسیما و خانواده شهدای جنگ اخیر کلید خورد تا در ابتدا، شاهد روایت آرمیتا رضایینژاد باشد. دختر شهید رضایینژاد روایت خود را به زبان انگلیسی و خطاب به خبرنگاران خارجی، از معرفی خود و شهید شدن پدرش در مقابل چشم او و مادرش آغاز کرد. از این گفت که دو روز قبل کنکور داشته و امیدوار است که بتواند مسیر پدر و عموهای شهیدش را ادامه دهد و در نهایت از این گفت که رژیمصهیونیستی افرادی مثل پدر او را بهتازگی شهید کرده که کارشان چیزی جز علم و جستوجو برای آن نبوده است. بخش دیگری از مراسم به روایت یکی از اعضای اورژانس و بعد از آن، یکی از آتشنشانان گذشت تا روایت روزهای گذشته در تهران، بهتر و کاملتر برای خبرنگاران روایت شود.شاید نقطه عطف این روایتها زمانی بود که شهردار منطقه ۸ تهران روایتی از پیدا کردن پیکر شهدا بیان کرد که کل حضار در سالن را تحت تأثیر قرار داد. فاطمه تنهایی در روایت خود، به تلخی جستوجوی یک هفتهای برای پیدا کردن پیکر شهدای زیر آوار در این منطقه اشاره کرد و گفت: «فرزندان یک خانواده، یک هفته تمام برای پیدا کردن ردی از پدر، مادر و خواهر خود، همراه ما بودند. ما تنها به اندازه یک کف دست از پیکر دختر خانواده را پیدا کرده و تقدیم خانواده کردیم. تمام این مدت بافت اسفنجی ساختمان تخریب شدهرا به آرامی گشتیم تا تکههای پیکر این شهدا را پیدا کنیم. روزهای بسیار تلخی بود.» روایت اورژانس، آتشنشانی و شهردار، بهعنوان کسانی که در کار و سمت خود خالصانه به ایران و ایرانی خدمت کرده بودند، پازل روایت خبرنگاران خارجی را کاملتر کرد. همچنین حاضران در مراسم، برای ادای دین به مجاهدان و شهدای پدافند ارتش، ایستاده این قهرمانان را تشویق کردند.
جبهه هشتم به روایت معاون برونمرزی
بعد از این روایتها، احمد نوروزی، معاون برونمرزی رسانهملی به توضیحاتی درباره این مراسم و تور و بازدید خبرنگاران ارائه کرد. وی گفت: «خدا را شکر با عنایت الهی طرح دشمن نقش بر آب شد. امروز شما مهمانان بینالمللی که این چند روز میزبانتان بودیم، دیدید که رژیم صهیون چگونه خلاف قواعد بینالمللی عمل کرد و برای بقای خود چه جنایتی را مرتکب شد. ما اینجا برای بزرگداشت شهدای رسانه جمع شدیم؛ حرکت راویان حقیقت برای مبارزه با امپریالیسم و رژیم صهیونی نزدیک به هفت دهه عمر دارد.» نوروزی ادامه داد: «بیش از ۲۳۰ شهید عزیز که در بیش از ۶۰۰ روز جنایت رژیمصهیونیستی در غزه همکاران ما بودند به شهادت رسیدند. صهیونیسم معتقد است که با هفت جبهه در جنگ است و شما اهالی رسانه جبهه هشتم هستید. از همه مهمانان که از نقاط مختلف دنیا برای اعلام همبستگی با مردم ایران حضور پیدا کردند ممنون هستیم و امیدواریم این گردهمایی باعث شود این جنایت بزرگ فراموش نشود. از امروز یک حرکت جهانی آغاز خواهد شد، امروز بهعنوان روز تروریسم علیه رسانه ثبت میشود تا ۲۶ خرداد و ۱۶ ژوئن را تثبیت کنیم و به یاد همه شهدای حقیقت باشیم.»
وقتی سحر امامی سیمرغ بلورین میگیرد
اما قبل از امضای کارزار جهانی مبارزه با تروریسم علیه رسانه، احمدرضا درویش، کارگردان مطرح سینمای ایران سیمرغ بلورین جایزه خود در جشنواره فیلم فجر را تقدیم سحر امامی کرد. او در صحبتهایی عنوان کرد: «ما در دفاعمقدس ۲، چیزهای عجیبی دیدیم. خطشکن در خطمقدم جبهه جنگ در دفاع از شرافت ما یک زن، یعنی سحر امامی بود. بر همه عزیزان پشت صحنه درود میفرستم؛ آنجا که شخصیتها شکل میگیرد. وقتی شخصیت سحر امامی شکل گرفت معلوم بود که در یک پشت صحنهای یک هومن خلیلی، یک صدابردار و نورپرداز متبحر وجود دارد و چه خوب که با حضور اینها این صحنه رسانهملی تولید شد. در آن روز ما متأثر شدیم اما خانواده ما خانوادهتر و انقلاب ما انقلابیتر شد. در نهایت باید بگویم ممنونم از همه شما که برای عزت و احترام ایران جنگیدید و افتخار آوردید.»
اهدای دو جایزه خاص
سحر امامی نیز بعد از دریافت این جایزه، با اشاره به همکاران خود در معاونت سیاسی، جایزه خود را به این معاونت تقدیم کرد. جایزه دیگری که در این مراسم اهدا شد، تندیسی است که از سال آینده به جشنواره صبح اضافه خواهد شد و به خبرنگارانی که در راه حقیقت گام برداشتهاند، تقدیم میشود. این جایزه که با عنوان تندیس سحر امامی رونمایی شد، در اولین دوره خود، به هومن خلیلی، ناظر پخش شبکه خبر اهدا شد که تا آخرین دقیقه در اتاق فرمان حضور داشت. همچنین از خانواده شهدای نبرد اخیر ازجمله برادر شهیده فاطمه صالحی، فرزند شهید رمضانعلی چوبداری، فرزند و پدر شهید احسان ذاکری، خواهر شهید فرشته باقری، پدر شهید نظری، پدر شهید علی طهماسبی، مادر شهید ابوالفضل فتحی، پدر شهید امیرحسین طاووسی، همسر شهید معصومه عظیمی و همسر شهید نیما رجبپور تقدیر شد.
کارزاری خطاب به دبیرکل سازمان ملل
در پایان مراسم نیز خبرنگاران و فعالان رسانهای بینالملل به صورت نمادین کارزاری را امضا کردند که خطاب به دبیر سازمان ملل متحد بود و هدفش را بر این اساس قرار داده که روز حمله به ساختمان شیشهای برای روز محکومیت تروریسم علیه رسانه ثبت جهانی شود.