شلمچه و چذابه آماده استقبال از زائران

شلمچه و چذابه آماده استقبال از زائران

اربعین در راه است تا دوباره نشان دهد که اتحاد فقط زیر یک پرچم امکان‌پذیر است و مسلمین هرگز زور را نپذیرفته و اجازه نمی‌دهند بار ظلم روی شانه‌های‌شان سنگینی کند. اربعین، آزمونی عظیم برای وحدت ملی و همبستگی در جهت خدمت به عاشقان اباعبدالله‌الحسین(ع) است.
کد خبر: ۱۵۱۱۲۲۰
نویسنده سجاد مرسلی - گروه ایران
 
زمانی که همه امکانات به میدان می‌آیند تا میلیون‌ها دل عاشق، بی‌دغدغه و با آرامش راهی کربلای معلی شده و به زیارت سیدالشهدا(ع) مشرف شوند. در خوزستان اعلام شد از اول تا پنجم ماه صفر، مواکب مردمی در دو پایانه مرزی شلمچه و چذابه مستقر خواهند شد و خدمت‌رسانی‌ها با اولویت تأمین برق و آب پایدار، توجه به مسائل امنیتی، سیستم سرمایشی، آشپزخانه، تأمین سوخت و ...صورت می‌گیرد تا زائران در هوای گرم و سوزان تابستان از شرایط نرمالی بهره‌مند شوند.
خوزستان ازجمله استان‌هایی است که هرسال به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین مسیرهای عبور و پذیرش زائران داخلی و خارجی اربعین مطرح است و حالا با نزدیک‌شدن به مراسم معنوی پیاده‌روی عظیم اربعین، این استان با بسیج امکانات، آماده میزبانی از عاشقان سیدالشهدا شده است. پیش‌بینی شده امسال بیش از سه‌میلیون زائر از مرزهای شلمچه و چذابه عبور کنند. بر همین اساس در مرز شلمچه ۳۰۰ موکب مردمی و در چذابه ۲۵۰ موکب مستقر خواهند شد و سایر مواکب توسط دستگاه‌های اجرایی پشتیبانی می‌شوند.
   
استقرار ریل‌باس‌های رایگان
یکی از مهم‌ترین مسائل در برگزاری مراسم اربعین، موضوع رفت‌وآمدها تا مرز و تأمین وسایل نقلیه عمومی است. با توجه به میزان آمار تردد زائران ازمرزهای خوزستان طی سال‌های گذشته حالامسئولان استانی خوب می‌دانندکه باید باحساسیت بیشتری نسبت به مسائل امنیتی، انتظامی وروند تردد اتباع خارجی برنامه‌ریزی واقدام کنند.خوزستانی‌ها امسال دو دستگاه ریل‌باس رایگان با ظرفیت ۶۶۰ نفر را در ایستگاه خرمشهر مستقر کرده‌اند تا بخشی از بار انتقال زائران به شلمچه و برعکس بر دوش این سیستم باشد. ضمن این‌که در این مدت سرعت قطارها افزایش یافته و از چندی قبل، زیرساخت‌های ریلی نیز تقویت شده‌اند.
در همین راستا غلامحسین ولدی، مدیرکل راه‌آهن جنوب با بیان این‌که ریل‌باس‌ها از ششم تا بیست‌وهفتم مرداد به‌صورت ۲۴ساعته در ایستگاه خرمشهر مستقر و خدمت‌رسانی خواهند کرد، می‌گوید: این ریل‌باس‌ها رایگان در اختیار زائران قرار دارند. همچنین علاوه بر قطارهای برنامه‌ای و روزانه، ۴۸ رام قطار فوق‌العاده از مبادی مختلف تهران، مشهد، زاهدان، کرمان و یزد به مقصد خرمشهر اختصاص یافته است.ضمن این‌که ظرفیت فروش بلیت قطار درمسیر شلمچه- بصره ۱۷درصد افزایش یافته و ایستگاه‌های راه‌آهن با سایبان، سیستم‌های برودتی و مسیرهای آسفالت‌شده تجهیز شده‌اند. 
   
تأمین امکانات کامل 
بعد از مرز مهران در استان ایلام، شلمچه دومین مرز پرتردد کشور و نخستین مرز اربعین حسینی در خوزستان به شمار می‌آید که برای تسهیل در تردد زائران، مانند سال‌های گذشته سامانه «سجاد» در اداره گذرنامه مستقر و پنج ایستگاه عبور در این پایانه پیش‌بینی شده تا از ازدحام جمعیت جلوگیری‌شود.
آمارها نشان می‌دهد نزدیک به ۱۴۰هزار زائر از استان خوزستان در سامانه «سماح» ثبت‌نام کرده‌اند که بیش از ۹۰درصد آنها جوانان هستند. امسال زائران با پرداخت حق بیمه ۱۴۰هزار تومان، تحت پوشش خدمات بیمه‌ای قرار می‌گیرند.
فرمانده قرارگاه اربعین استان خوزستان با تاکید بر این‌که زائران آرام‌آرام به مرز مراجعه کنند تا از شلوغی و ازدحام آنها در گیت‌های گذرنامه جلوگیری شود، می‌گوید: «۳۰۰‌موکب و ایستگاه پذیرایی با ظرفیت اسکان ۲۰هزار زائر از میدان مقاومت خرمشهر تا مرز شلمچه مستقر شده و آماده خدمت‌رسانی به زائران هستند.»
موکب شهدای شرکت ملی نفت در نقطه صفر مرزی شلمچه با امکاناتی چون نمازخانه، آشپزخانه، سرویس‌های بهداشتی و مرکز سوخت‌رسانی مستقرشده است.جایگاه‌های سوخت سیار وخودروهای سوخت‌رسان نیز درمسیرهای منتهی به شلمچه مستقر خواهند شد تا هیچ وسیله‌ای بدون سوخت نماند.قرارگاه رسانه‌ای اربعین در مرز شلمچه راه‌اندازی شده تا پوشش خبری دقیق و جریان‌ساز از این رویداد عظیم فراهم شود. خبرنگاران با امکانات رفاهی، اینترنت پرسرعت و فضای کار اشتراکی در محل قرارگاه مستقر خواهند شد.
ضمن این‌که کمیته‌های عملیات مشترک با طرف عراقی برای تأمین امنیت و تسهیل عبور زائران تشکیل و توصیه‌های پزشکی برای جلوگیری از گرمازدگی، به‌ویژه برای سالمندان، کودکان و بیماران زمینه‌ای صادر شده است.

برنامه ویژه برای تردد اتباع
مرز شلمچه به‌عنوان محل عبور زائران مقیم اتباع خارجی درایران تعیین ومقرر شده امسال هیچ گذر مرزی موقت، به‌خصوص برای اتباع در مرز صادر نشود و به‌منظور عبور آسان زائران اتباع مقیم، گیت‌های مجزا برای آنها در نظر گرفته شده است. گزارش‌های سال گذشته نشان می‌دهد در شلمچه ورود و خروج ایرانی‌ها و اتباع حدود یک‌میلیون و ۷۹۰هزار و ۱۹۵ نفر بود و در چذابه جمع ورود و خروج ایرانی‌ها ۷۴۶هزار و۲۶۳نفر به ثبت رسید.به‌همین‌خاطر امسال برای اتباع برنامه‌های مختلفی در حوزه معاونت امنیتی انتظامی و اداره اتباع انجام شده تا کمترین مشکل را داشته باشند. معاون امنیتی ــ انتظامی استاندار خوزستان با بیان این‌که پلیس مبارزه با مواد مخدر به‌صورت شبانه‌روزی در مرزهای چذابه و شلمچه مستقر و فعال خواهد بود و از طرف عراقی درخواست کرده‌ایم تا افراد مظنون، بدون گذرنامه یا حامل مواد مخدر را به سرکلانتری مرز ایران تحویل دهند، می‌گوید: «با توجه به عبور کامیون‌های حامل تجهیزات مواکب اربعین حسینی ایرانی مستقر در عراق از مرز شلمچه، برای هماهنگی بیشتر نیاز به اتاق‌عملیات مشترک در نقطه صفر مرزی است.» ولی‌الله حیاتی ادامه می‌دهد: «آمادگی داریم از طریق مرز دریایی بخشی از زائران از طریق بندر خرمشهر به بصره منتقل شوند.» در همین راستا معاون امنیتی وزیر کشور عراق هم اعلام کرده که قوانین مربوط به تردد زائران بین ایران و عراق پایدار است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
ریاض خیگانی گفت: «مذاکراتی با وزیر کشور پاکستان درباره تسهیل تردد زائران پاکستانی از مرز چذابه انجام و اتاق مشترکی برای تسهیل حمل‌ونقل زائران در کربلا تشکیل شده است.» به گفته معاون امنیتی وزیر کشور عراق، سامانه ۹۱۱ در عراق برای پاسخگویی به زائران به زبان‌های مختلف ازجمله فارسی راه‌اندازی و برای کاهش تصادفات در مسیرهای زائرپذیر عراق، تمهیدات لازم در تمامی مرزها اتخاذ شده است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰