جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: صابر پرنیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: از این تعداد، سه معدن دارای واحد فرآوری بوده و یک واحد فرآوری نیز در حال ساخت است.
وی افزود: البته مجوز ساخت یک واحد فرآوری دیگر نیز صادر شده است.
وی با بیان اینکه توسعه بخش معدن بهویژه در حوزه طلا یکی از اولویتهای راهبردی استان است، اظهار کرد: ۱۰ محدوده طلای دیگر نیز در نوبت صدور پروانه بهرهبرداری قرار دارند که در صورت تسریع در پاسخ استعلامهای قانونی، حدود ۱۰ میلیون تن ذخیره قطعی با عیار ۱.۹ به ظرفیت موجود استان افزوده خواهد شد.
پرنیان گفت: اکنون آذربایجان شرقی از نظر تعداد معادن و میزان ذخایر قطعی طلا، رتبه سوم کشور را دارد، اما با صدور پروانههای جدید، این استان از لحاظ تعداد معادن طلا به رتبه اول کشور ارتقا می یابد.مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به ظرفیتهای کمنظیر معدنی این استان گفت: معادن طلای اندریان و آستارگان از بزرگترین ذخایر طلای کشور به شمار میروند.
پرنیان اعلام کرد: میزان استخراج سالانه طلا از این ۲ معدن به بیش از ۱۷۰ کیلوگرم میرسد.
وی گفت: معدن طلای اندریان با ذخیره قطعی ۳۰ میلیون تن و عیار متوسط ۵۲ صدم گرم در هر تن، یکی از شاخصترین و مهمترین معادن طلای کشور محسوب میشود.
آذربایجان شرقی با ۸.۱ میلیارد تن ذخایر معدنی تخمینی، رتبه نخست کشور را در این زمینه دارد و از نظر تنوع مواد معدنی هم در وضعیت مناسبی است اما به دلیل راکد بودن تعدادی از معادن، کامل نبودن زنجیره تولید معادن فعال و برخی مشکلات فرا بخشی، سهم این بخش در اقتصاد استان متناسب با ظرفیتهای موجود نیست.
آذربایجان شرقی به عنوان بهشت معادن مس و طلای کشور شناخته میشود و در ماه های گذشته موضوع برداشت غیرمجاز معادن طلا در برخی نقاط استان به دغدغه ای برای مسوولان و فعالان این حوزه تبدیل شده و از این رو طرح تشکیل «شرکت ملی طلای ایران» با محوریت استان در دستور کار قرار گرفته است.