تحریم جهانی رژیم صهیونی کلید خورد
همزمان با تشدید جنایات ارتش اشغالگرقدس در غزه

تحریم جهانی رژیم صهیونی کلید خورد

با گذشت یک سال و ۱۰ماه از آغازجنگ غزه و فروکش کردن اعتراضات مدنی با سیاست مشت آهنین، همدستان جنایتکار اسرائیل در پایتخت‌‎های آمریکایی ــ اروپایی، صهیونیست‌‎ها به گمان خود خیال می‌کردند که زمینه نسل‎‌کشی و پاکسازی گسترده باریکه غزه بدون فریاد اعتراضی مهیاست.
کد خبر: ۱۵۱۱۱۲۴
نویسنده سیدرضا حسینی - گروه بین‌الملل
 
اما هولوکاست مدنظر صهیون با سد مستحکم وحدت کشورهای مستقل جهانی که عموما خود درد استعمار را چشیده‎اند‌؛ مواجه شده است. بلوک لاهه یک گروه متشکل از ۳۰ عضو دغدغه‌‎مند درزمینه حقوق‎بشر و دفاع از قوانین بین‎المللی جدید هستند که مسأله فلسطین را به‌عنوان دال مرکزی مطالبات خود از کشورهای غربی قرار داده‌‎اند.با توجه به این‌که نهادهای جریان اصلی مانند سازمان ملل و نهاد‎های وابسته به آن آلوده به نفوذ لابی صهیونیست بوده و ساختار ناعادلانه آن عملا صدای محرومان را در نطفه خفه می‎کند. لزوم تاسیس نهادهای جایگزین توسط کشورهای جنوب جهانی علیه پاسخگو کردن رژیم‌صهیونیستی بیش از گذشته احساس می‎شود.فعالیت‎های حق‎طلبانه قدرت‎های جدید جهانی روز‌به‌روز حلقه محاصره رژیم‌صهیونیستی را تنگ‎تر می‎کند و به‌زودی با تکوین بلوک چندقطبی جایگزین هژمونی آمریکایی از سیاست و اقتصاد تا دیپلماسی، همچنین حقوق‌بشر زمان محاکمه سران جانی تل‎آویو فرا خواهد رسید. 
 
لاهه علیه صهیونیسم 
بلوک کشورهای نوظهور مخالف با افسارگسیختگی حقوق‌بشری تل‎آویو خود را به حفاظت اصول تدوین‌شده در منشور سازمان ملل و مسئولیت‌پذیری در مقابل همه کشورهای جهان برای حفظ حقوق سلب‌ناپذیر، ازجمله حق تعیین سرنوشت که برای تمام مردم متعهد کرده‌اند. 
فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور اراضی اشغالی که به‌دلیل انعکاس حقیقت غزه مورد هدف تحریم‎های وزارت امور خارجه آمریکا قرار گرفته‌؛ نشست اخیر گروه لاهه جهت بررسی چگونگی اتخاذ تدابیر تنبیهی علیه اسرائیل را «مهم‎ترین دستاورد سیاسی مهم در ۲۰ ماه گذشته» توصیف کرده‌است. 
در همین راستا، گروه لاهه نشست دو روزه‎ای را متشکل از قریب به ۳۰ کشور در بوگوتا، پایتخت کلمبیا برگزار کردند که چین به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده جهان، قطر در مقام میانجی‎ برجسته غرب آسیا و اسپانیا در نقش نماینده کشورهای حاشیه‎ای اتحادیه اروپا مهمانان برجسته این محفل ضدصهیونی بودند. 
 
ضدحمله به جنایتکاران
در انتهای نشست تاریخی بوگوتا، ۱۲ کشور اصلی این ائتلاف نوظهور حول محور شش اقدام برای تحدید اقدامات جنایتکارانه ارتش اشغالگرقدس به توافق رسیدند که شامل ممانعت از تأمین سلاح برای تل‎آویو، ممنوعیت عبور کشتی‎های حامل تسلیحات به‌سوی اراضی اشغالی، همچنین بازنگری در قراردادهای تجاری با شرکت‎های اسرائیلی بود. در یکی از اقدامات مهم جنبش بین‎المللی اتحاد علیه آزادی عمل اسرائیل، کشور اسلوونی از جماهیر برجسته یوگسلاوی سابق ورود چهره‌های مغز متفکر پاکسازی قومی در باریکه غزه، یعنی ایتامار بن‎گویر، وزیر امنیت داخلی و بتسالل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم‌صهیونیستی را به  این کشور ممنوع اعلام کرد. پیش از این نیز کشورهای استرالیا، نیوزیلند، انگلستان و نروژ نیز وزرای جنجالی نتانیاهو را تحت فشار افکارعمومی تحریم کرده بودند. درواقع می‎توان دید که سرمایه‎گذاری رژیم صهیونیستی برای نفوذ نرم در کشورهای جهان با مخابره صحنه‌های جنایت ارتش اشغالگرقدس در غزه به شکل جدی مختل شده و خیزش تجدیدنظرطلبان نظام بین‌الملل ناعادلانه دیگر اجازه میدانداری رسانه‎ای و دیپلماتیک به تل‎آویو را نخواهد داد. 
   
شکست سرمایه‌‎داران صهیونیست
مؤسسان رژیم‌صهیونیستی پیش از حتی تشکیل این جرثومه فساد در منطقه غرب‎آسیا، به‌واسطه خدمات اقتصادی خود در طول بحران‌های مالی و جنگ‌های بزرگ به درون تالارهای تصمیم‎گیری دولت‌های غربی نفوذ کردند و سیاست‎گذاری فلسطین را به سمت مطلوب خود تغییر مسیر دادند.در طول قیمومیت انگلستان بر فلسطین، افسران سیاسی لندن عمده پروژه‌های اقتصادی نظیر کارخانه نمک در حاشیه بحرالمیت را به سرمایه‎داران صهیونیست واگذار می‌کردند و درنتیجه هر روز دامنه نفوذ تفکران منحط صهیونیستی در شبکه تجارت جهانی توسعه یافت. این استیلای مخفی تا نیمه دهه دوم قرن جاری نیز ادامه داشت تا این‌که کشورهای نوظهور جهانی نظیر چین و برزیل سهم مستقل خود را از تعاملات جهانی تعمیق بخشیده و بنابراین یهودیان مجبور به عقب‌نشینی به دنیای درحال افول غرب کردند. امروزه با رونمایی از نهادهای مستقل جهانی درعمل قدرت مالی رژیم‌صهیونیستی برای اثرگذاری در پایتخت‌های غیرغربی به شکل جدی تضعیف شده است. 
 
پایان حقوق‌بشر غربی‎
سازمان‎های موسوم به حقوق‌بشری و انسان‌دوستانه معاصر خروجی تفکرات ماتریالیستی انحراف فرهنگی اروپا از قرن ۱۵ میلادی تحت عنوان «مدرنیته» هستند که در پایان جنگ جهانی دوم بر ملل استعمارزده غیرغربی تحمیل شدند و دهه‌ها تفسیر مطلوب نیویورک (مقر سازمان ملل) از انساندوستی مادی را ساطع کردند.در صورتی‌که، تمدن‎های به‌ویژه شرقی حتی به حقوق فرهنگی و معنوی انسانی نیز توجه قابل‌تأملی دارد و با ظهور ترامپ به‌عنوان حقیقت عریان غرب همچنین چک سفید امضای این برج‌ساز سابق منهتن به ارتش اشغالگر قدس در سلاخی غزه، برای همگان آشکار شد که حقوق‌بشر غربی گزینشی و حتی در درون خود با تحریم‌های واشنگتن علیه گزارشگران سازمان ملل و قضات دیوان کیفری دچار انحطاط است. 
به‎‌عبارت دیگر بعد انتقال مراکز اقتصادی جهان از تمدن غرب به جهان پویای شرقی، اکنون نوبت به‌گذار انسان‌دوستی از دنیای آشوب‎زده پایتخت‎های اروپایی به جهان نوظهور غیرغربی فرا رسیده، چراکه انحصار ابزار تحریم و تنبیه از دستان آمریکا خارج شده است. درنتیجه احتمال بقای ماهوی رژیم صهیونیستی در نظم نوین جهانی بسیار اندک خواهد بود. 
   
لزوم ایجاد موج جدید بیداری اسلامی 
با گذشت چندین ماه از آغاز جنگ غزه، نشانه‌های رشد حمایت از آرمان فلسطین در کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین، بیش از پیش نمایان شده است. این کشورها که در گذشته اغلب در حاشیه معادلات سیاسی غرب بودند، اکنون به‌ویژه در عرصه حقوق بین‌الملل، به بازیگران مؤثری بدل شده‌اند. صدای اعتراض این ملت‌ها علیه اشغالگری، در سازمان ملل، دادگاه لاهه و دیگر مجامع بین‌المللی طنین‌انداز شده است. در این میان، همان‌طور که پیش‎تر اشاره شد، بلوک لاهه با ایستادگی حقوقی خود در برابر رژیم صهیونیستی، در خط‌مقدم این جبهه قراردارند.درحالی‌که آفریقای جنوبی پرچم عدالت را در دادگاه بین‌المللی بالا برده و خواستار محاکمه نتانیاهو و دیگر مقام‌های صهیونیست شده، نهادهایی چون اتحادیه عرب، همچنان در انفعال و سردرگمی به‌سر می‌برند. این نهادها یا به بیانیه‌های بی‌اثر بسنده کرده‌اند یا عملا در مسیر عادی‌سازی روابط با تل‌آویو گام برداشته‌اند.سکوت آنها نه‌تنها مشروعیت‌شان را در افکارعمومی تضعیف کرده، بلکه بر شکاف میان دولت‌ها و ملت‌ها در جهان عرب نیز افزوده است. امروز، آنچه از اتحادیه عرب دیده می‌شود، سایه‌ای ازیک نهاد فرسوده است.همزمان، سازمان همکاری اسلامی نیز گرفتار اختلافات درونی،تعارف‌های دیپلماتیک وغیبت اراده مشترک برای اقدام مؤثرشده است. چنددستگی میان اعضا، به‌ویژه درقبال مسائلی مانندتحریم، اخراج سفرا یاپیگردقضایی رژیم صهیونیستی،ازاین سازمان یک تماشاگر بی‌خاصیت ساخته است.این در حالی که افکار عمومی در بسیاری از کشورهای اسلامی خواهان اقدام عملی‌ هستند و صرفا بیانیه‌های بی‎اثر دیگر فایده‎ای ندارد. 

سلاح گرسنگی علیه مردم غزه
باوجود حمایت‎های فزاینده جنوب جهانی از آرمان فلسطین، در میادین جنگ غزه همچنان قحطی به‌عنوان سلاحی مرگبار توسط قوای اسرائیلی مورد استفاده قرار می‎گیرد. به نقل از الجزیره، وزارت بهداشت فلسطین درغزه اعلام کردکه قحطی دراین منطقه به مراحل فاجعه‌باری رسیده و بیش از یک میلیون انسان با گرسنگی رو‌به‌رو هستند. این وزارت تاکید کرد: «رژیم اشغالگر ازگرسنه کردن مردم به‌عنوان سلاح استفاده می‌کند و کودکان در برابر لنز دوربین‌ها از گرسنگی می‌میرند و جهان گوش‌های خود را در برابر فریاد گرسنگی مردم غزه بسته است.» وزارت بهداشت غزه افزود: «جلوگیری رژیم اشغالگر از ورود دارو به غزه ‌به فروپاشی اوضاع بهداشتی در این منطقه منجر شده است‌؛ تا این لحظه۷۱کودک درغزه به علت گرسنگی و سوءتغذیه به شهادت رسیدند. بیش از ۹۰۰ نفر در تلاش برای یافتن یک لقمه نان شهید و بیش از ۶۰۰۰ نفر دیگر مجروح شدند.» 
این وزارتخانه خاطرنشان کرد: «از طرف‌های ذی‌ربط می‌خواهیم که فورا به رژیم اشغالگر فشار بیاورند تا کمک‌ها وارد غزه شود.» در حالی که ۶۵۳ روز از شروع جنگ غزه می‌گذرد، گرسنگی در نوار غزه فاجعه زده بر اثر محاصره ارتش اشغالگر، بیداد می‌کند و موارد فوت ناشی از آن رو به افزایش است. این در حالی است که وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد کادر پزشکی و بیماران یک وعده غذا هم در روز نمی‌خورند و این تهدیدکننده توانایی آنها برای انجام مأموریت و گواهی بر جان باختن به سبب گرسنگی است.»
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰