برداشت سالانه ۳۲میلیون مترمکعب آب از چاه‌های  بدون پروانه
معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد؛

برداشت سالانه ۳۲میلیون مترمکعب آب از چاه‌های بدون پروانه

محسن ظهیرنژاد، معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت، بررسی‌های کارشناسان نشان می‌دهد که سالانه ۳۲ میلیون مترمکعب آب از چاه‌های بدون پروانه در این استان برداشت می‌شود.
کد خبر: ۱۵۱۱۶۶۰

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از ایرنا، محسن ظهیرنژاد روزشنبه افزود: سه هزارو ۸۳۶حلقه چاه آب در دشت‌های باشت، امامزاده جعفر، لیشتر، کلاچو، دهدشت، دشتروم، یاسوج و مناطق دیگر کهگیلویه و بویراحمد حفر شده که از این تعداد ۹۶۷ حلقه پروانه بهره‌برداری ندارد.

وی با اشاره به اینکه ۵۴۶ حلقه چاه بدون پروانه حفر شده در استان برای استفاده کشاورزی و ۴۲۱ چاه دیگر برای مصارف آشامیدنی و صنعت ایجاد شده است تاکید کرد: از اواخر دهه ۹۰ تاکنون ۶۶۴ چاه بدون غیرمجاز در استان پر شده است

ظهیرنژاد ادامه داد: براساس برنامه‌ریزی انجام شده در طرح سازگاری با کم‌آبی ۵۰ حلقه چاه غیرمجاز دیگر در سالجاری پر خواهد شد.

وی عنوان کرد: همچنین ۲هزار و ۸۶۹ حلقه چاه مجاز در این استان وجود دارد که سالانه ۱۵۳ میلیون مترمکعب آب از چاه‌های مجاز این استان برداشت می‌شود.

ظهیرنژاد تصریح کرد: از سال ۱۳۹۳ تاکنون ۳۹۰ دستگاه کنتور حجمی هوشمند بر روی چاه‌های آب در کهگیلویه و بویراحمد نصب شده و قرار است امسال هم ۶۵ دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاه‌های حفر شده در استان نصب شود که تعدادی از این تجهیزات نصب شده است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد، میزان کسری آب سفره‌های زیرزمینی استان را ۳۰ میلیون متر مکعب اعلام کرد.

وی ادامه‌داد: تعامل بهره‌برداران به ویژه کشاورزان با برنامه‌ها و اهداف مدیریت منابع آب، نصب کنتور حجمی هوشمند، جلوگیری از اضافه برداشت از منابع آب به خصوص سفره‌های زیرزمینی، خودداری از کف‌شکنی غیرمجاز، اصلاح الگوی کشت، استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری، حرکت به سمت کشت‌های گلخانه‌ای و مدیریت شده، اولویت کشت محصولات راهبردی (استراتژیک) و خرید تضمینی محصولات راهبردی و کم‌آب طلب از مهمترین راهکار‌های مدیریت آب در شرایط خشکسالی است.

ظهیرنژاد تاکید کرد: بر اساس مصوبات جلسات سازگاری با کم آبی اولویت اول تامین و توزیع آب آشامیدنی پایدار، شناسایی مناطق دارای مشکل و تنش و انجام تدابیر و اقدامات لازم در کوتاه مدت و بلند مدت، تعیین برخی مناطق مستعد تنش‌های اجتماعی و اعلام مناطق ممنوعه کشت‌های پرمصرف و تدابیر لازم توسط دستگاه‌ها و ادارات مرتبط از نیاز‌های مدیریت آب در دوران خشکسالی است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰