به گزارش
جام جم آنلاین، حسین امامی روز شنبه افزود: این میزان فاضلاب توسط ۲۶۷ هزارو ۷۶۹ مشترک خانگی و غیر خانگی تولید و از طریق ۱۰ واحد تصفیه خانه به ظرفیت اسمی۸۷ هزار متر مکعب در شبانه روز تصفیه شده است.
وی اضافه کرد: ظرفیت در حال بهره برداری از تصفیه خانههای فاضلاب در شهرهای استان خراسان رضوی به جز مشهد حدود ۸۷ هزار متر مکعب در شبانه روز است و تاکنون هزار و ۸۵۲ کیلومتر شبکه جمع آوری و ۷۱ کیلومتر خطوط انتقال فاضلاب در این استان اجرا شده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی اظهار کرد: ۳۱.۵ درصد جمعیت شهری و روستایی استان از خدمات جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب بهره میبرند.
وی ادامه داد: این شرکت با رویکرد بهره گیری از پساب برای جایگزینسازی با آب شرب اقداماتی در این حوزه انجام داده و چند طرح بزرگ جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب را با مشارکت بخش خصوصی در دست اقدام دارد.
امامی گفت: مدیریت صحیح پساب فاضلاب نه تنها منجر به حفظ محیط زیست میشود، بلکه میتواند به عنوان بخشی از اقتصاد سبز به توسعه پایدار کمک کند.
وی افزود: با بهره برداری از تصفیه خانههای فاضلاب در دست احداث، توان فعلی تصفیه فاضلاب استان از ۸۷ هزار متر مکعب در شبانه روز به ۱۷۷ میلیون مترمکعب و تولید پساب سالانه هم از ۳۰ میلیون به ۵۰ میلیون مترمکعب افزایش خواهد یافت که جایگزین بسیار مناسبی برای منابع آب در اختیار بخش صنعت است.
سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شهرها و روستاهای خراسان رضوی به جز مشهد، زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی قرار دارند.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت استان خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشتهای استان عنوان شده است.