جام جم آنلاین؛ منوچهر حبیبی عصرروز گذشته ( جمعه) پس از بازدید از بخش بیلوار، شهر قلعه و برخی از روستاهای این بخش اظهار کرد: امروز به همراه نماینده مردم شهرستان کرمانشاه و تعدادی از مدیران دستگاههای اجرایی ضمن بازدید از بخش بیلوار، مشکلات این منطقه را بررسی کردیم.
استاندار کرمانشاه افزود: بخش بیلوار ظرفیتهای قابل توجهی در حوزه کشاورزی و گردشگری دارد که باید به طور ویژه تقویت شوند.
وی با بیان اینکه روستاها باید محور تولید باشند بیان کرد: با افزایش آگاهی و حمایت از روستاییان، میتوان جلوی مهاجرت به شهرها را گرفت و حتی زمینه مهاجرت معکوس را فراهم کرد.
دکتر حبیبی با اشاره به میزان مناسب بارندگی و زمینهای حاصلخیز این منطقه، بر ضرورت حمایت از بخش کشاورزی تأکید کرد و حوزه گردشگری بیلوار را نیز به دلیل موقعیت جغرافیایی و مجاورت با استان کردستان بسیار مهم خواند که پذیرای مهمانان و مسافران از نقاط مختلف کشور است.
استاندار کرمانشاه افزود: در این بازدید، ۱۲ واحد صنعتی و تولیدی راکد شناسایی شد که پیگیر رفع مشکلات آنها و ارائه تسهیلات بانکی از طریق صندوق کارآفرینی برای بازگشت این واحدها به چرخه تولید شدم.
حبیبی بر توجه به مسائل رفاهی مردم در روستاها تأکید کرد و از تعمیر و آغاز سریع پروژه نیمهتمام سالن ورزشی یکی از روستاها خبر داد که به زودی به بهرهبرداری خواهد رسید.
از دیگر محورهای بازدید، حضور در یکی از واحدهای صنایع دستی تولید چرم بود که مدیریت آن برعهده بانوان روستا بود و برای حدود ۱۲ نفر اشتغال ایجاد کرده بود. دکتر حبیبی وعده داد که تسهیلات لازم و حمایتهای مالی برای توسعه این گونه واحدها فراهم شود و در صورت نیاز بازارچه فروش برای صنایع دستی در سطح شهرستان و استان راهاندازی گردد.
استاندار کرمانشاه ابراز امیدواری کرد که با جدیت مدیران و حمایت همهجانبه، شاهد توسعه پایدار و بهبود شرایط معیشتی مردم بخش بیلوار باشیم.
بخش بیلوار با وسعت ۵۰۵ کیلومتر مربع (۹ درصد از مساحت شهرستان کرمانشاه) و ۲۲ هزار نفر جمعیت با ۶۶ روستا در ضلع شمالی شهرستان کرمانشاه قرار دارد که از شمال به استان کردستان و شهرستان سنقر، از سمت غرب به کردستان، از شرق به صحنه و از جنوب به بخش مرکزی کرمانشاه محدود می شود.
۱۰ هزار و ۲۰۰ هکتار از زمین های کشاورزی بخش بیلوار آبی و ۱۵ هزار و ۸۰۰ هکتار آن دیم است که محصولات متنوعی را در آن تولید می کنند به نحوی که سطح زیر کشت گندم ۱۱ هزار هکتار با تولید سالیانه ۲۸ هزار تن، نخود سه هزار هکتار با تولید سالیانه سه هزار تن و یک هزار هکتار هم سطح زیر کشت کلزا است.
محصولات اصلی بخش بیلوار بادام، عسل و انگور است بطوریکه در ۳۰۰ هکتار سالیانه ۵۰۰ تن بادام، در ۶۰۰ هکتار سالیانه پنج هزار تن انگور و با ۲۰ هزار کلنی سالیانه ۳۰۰ تن عسل در این بخش تولید می شود که در مجموع ۶ هزار و ۳۰۰ بهره بردار در بخش های مختلف کشاورزی و باغی فعالیت دارند.
این محصولات امروزه به صورت خام به بازار عرضه می شوند در حالیکه اگر با یک برند تجاری وارد بازار شوند ضمن جلوگیری از ورود دلالان و سودجویان به این بازار، منفعت مالی آن هم به مردم بخش بیلوار می رسد.