اشک تمساح غرب برای غزه

اشک تمساح غرب برای غزه

نزدیک به دو سال است که رژیم‌صهیونیستی تحت رهبری بنیامین نتانیاهو، با حمایت غرب کارزاری از وحشیگری بی‌سابقه را در نوار غزه به راه انداخته است. بمباران‌های کور، تخریب زیرساخت‌های حیاتی و حملات هدفمند به غیرنظامیان، بیمارستان‌ها و مراکز اسکان آوارگان، غزه رابه جهنمی زمینی تبدیل کرده است.
کد خبر: ۱۵۱۱۴۵۲
نویسنده مهدی سیف‌تبریزی - گروه بین‌الملل
 
گزارش‌های سازمان ملل و نهادهای حقوق‌بشری نشان می‌دهد که بیش از ۹۰‌درصد مساحت غزه غیرقابل سکونت شده، بیش از ۵۷ هزار نفر شهید و ۱۳۰ هزار نفر زخمی شده‌اند. وزارت بهداشت غزه گزارش داده که هزاران غیرنظامی، ازجمله کودکان و سالخوردگان، در حملات هدفمند جان باخته‌اند. این جنایات که مصداق نسل‌کشی و نقض فاحش قوانین بین‌المللی است، حتی حامیان سنتی رژیم‌صهیونیستی در غرب را وادار به موضع‌‌گیری کرده است.  رژیم صهیونیستی، اکنون به موجودی سرکش تبدیل شده که منافع و امنیت ملی همه را تهدید می‌کند. داستانی که شبیه به داستان معروف به هیولای فرانکشتاین است که خالق آن توان مدیریت این موجود ساخته خود را نداشت! هرچند در مورد اسرائیل این وضعیت کمی متفاوت است و هیولا بدون حمایت غرب به سرعت نابود می‌شود. 
   
فشار بی‌سابقه افکار عمومی جهانی علیه رژیم صهیونیستی
تصاویر دلخراش کشتار غیرنظامیان، کودکان مدفون‌ زیر آوار و بیمارستان‌های ویران‌شده در غزه که در رسانه‌های معتبر غربی مانند بی‌بی‌سی، گاردین و الجزیره انعکاس‌یافته، موجی بی‌سابقه از خشم و نفرت جهانی علیه رژیم‌صهیونیستی ایجاد کرده است. تظاهرات گسترده در شهرهای بزرگ جهان، از لندن و پاریس تا نیویورک و دوبلین، نشان‌دهنده عمق همبستگی جهانی با مردم فلسطین است. کاروان جهانی به‌سوی غزه، با حضور نمایندگان پارلمان‌های ۸۰ کشور، خواستار توقف فوری جنایات رژیم‌صهیونیستی شده است. در لندن، صدها هزار نفر در تظاهرات موسوم به «راهپیمایی برای غزه» در ژانویه ۲۰۲۵، با حمل تصاویر کودکان کشته‌شده، نتانیاهو را «جنایتکار جنگی» خواندند. مردم سراسر جهان شبکه‌های اجتماعی را به صحنه‌ای برای افشای جنایات رژیم‌صهیونیستی تبدیل کرده‌اند. کاربران با انتشار ویدئوهایی از حملات اسرائیل به غیرنظامیان و گزارش‌ سازمان‌هایی مانند آنروا و عفو بین‌الملل، این رژیم را به نسل‌کشی متهم کرده‌اند و میلیون‌ها پست در محکومیت اسرائیل منتشر شده است. گزارش الجزیره نشان می‌دهد که ۷۸‌درصد کاربران شبکه‌های اجتماعی در اروپا و آمریکا معتقدند اسرائیل مرتکب جنایات جنگی شده است. حتی در آمریکا، نظرسنجی گالوپ در ژانویه ۲۰۲۵ نشان داد که ۷۱‌درصد آمریکایی‌ها با ادامه حمایت نظامی از اسرائیل مخالفند، در حالی که این رقم در اکتبر۲۰۲۳تنها ۴۴‌درصد بود.این فشار افکار عمومی، حامیان سنتی رژیم‌صهیونیستی مانند آلمان، بریتانیا و فرانسه رادرتنگنای سیاسی قرارداده و آنها را واداربه فاصله‌گیری ازنتانیاهوکرده است. 
   
چرخش مواضع مقامات غربی علیه نتانیاهو

فشار افکار عمومی و گزارش‌ نهادهای بین‌المللی، ازجمله حکم بازداشت نتانیاهو توسط دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) در نوامبر ۲۰۲۴، حامیان سنتی رژیم‌صهیونیستی را ناچار به محکومیت جنایات این رژیم و فاصله‌گیری از نتانیاهو کرده است. این چرخش که در اظهارات مقامات غربی مشهود بوده، نشان‌دهنده تلاش غرب برای مهار هیولایی است که خود پرورانده. 
غرب، که دهه‌ها با تسلیحات، کمک‌های مالی و حمایت سیاسی از رژیم‌صهیونیستی پشتیبانی کرده بود، اکنون با موجودی سرکش مواجه شده است. تا جایی که هانتر بایدن، پسر جو بایدن رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در مصاحبه‌ای نتانیاهو را «هیولا» خواند و گفت: «اگر همه مردم غزه را هم بکشید، باز هم نسلی پس از نسل دیگر به دنبال انتقام خواهند بود.» 
در اروپا، کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، در بیانیه‌ای مشترک با ۲۷ کشور دیگر، جنگ در غزه را «کشتار وحشتناک» توصیف کرد و خواستار آتش‌بس فوری شد. او همچنین بر تعهد بریتانیا به راه‌حل دو کشوری تأکید کرد. دیوید لمی، وزیر امور خارجه این کشور، از کشتار غیرنظامیان «منزجر» شد، مذاکرات تجاری با اسرائیل را تعلیق و فروش تسلیحات به این رژیم را متوقف کرد. او خطر جنایات جنگی را «واضح» خواند و گفت که لندن پیشگام تلاش‌های دیپلماتیک برای تشکیل دولت فلسطینی است. امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، در سخنرانی در پارلمان بریتانیا، خواستار به رسمیت‌شناختن فلسطین شد و جابه‌جایی اجباری فلسطینیان را نقض قوانین بین‌المللی دانست. او از رویکرد اسرائیل در غزه به‌خصوص در حوزه تأمین غذا برای گرسنگان انتقاد کرد و خواستار آتش‌بس شد. کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، کشتار غیرنظامیان را «غیرقابل دفاع» خواند و تهدید کرد که اگر اسرائیل به وعده‌هایش عمل نکند، همه گزینه‌ها، ازجمله تحریم‌ها، روی میز است. پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا که کشورش در ژوئن ۲۰۲۴ فلسطین را به رسمیت شناخت، جنایات اسرائیل را محکوم کرد و به رسمیت شناختن فلسطین را گامی برای صلح دانست. اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، شرایط غزه را «تحمل‌ناپذیر» خواند اما افکار عمومی اروپا این موضع‌گیری را «دیرهنگام» دانستند. نخست‌وزیران ایرلند و نروژ نیز در جولای (تیرماه) ۲۰۲۴ فلسطین را به رسمیت شناختند و بر لزوم راه‌حل دو کشوری تأکید کردند. فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل، در مارس ۲۰۲۵ خواستار تحریم تسلیحاتی و تجاری اسرائیل شد و شرکت‌های غربی را به مشارکت در جنایات این رژیم متهم کرد. 
   
​​​​​​​هیولای صهیونیستی و سیاست‌های اشتباه غرب

رژیم صهیونیستی که غرب آن را به‌عنوان «دموکراسی خاورمیانه» تقویت کرد، اکنون به تهدیدی برای امنیت جهانی تبدیل شده است. حملات این رژیم به ایران، لبنان و سوریه و جنایات جنگی در غزه، نشان‌دهنده بی‌اعتنایی به قوانین بین‌المللی است. نتانیاهو با طولانی‌کردن جنگ برای فرار از محاکمه فساد مالی، اسرائیل را به انزوای جهانی کشانده است. غرب، به‌ویژه آمریکا، با وتوی قطعنامه‌های شورای امنیت و ارائه تسلیحات، این هیولا را پرورانده اما اکنون به جای مهار به بیانیه‌نویسی روی آورده است. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰