به گزارش جام جم آنلاین، همزمان با افزایش دمای هوای کشور و کاهش شدید بارش ها، وضعیت منابع آبی به حدی رسیدهاست که نیاز به مدیریت مصرف را صدچندان کرده است تا بتوان این روزهای سخت و طاقت فرسای داغ تابستانی را پشت سرگذاشت.
براساس تازه ترین آمار های شرکت مدیریت منابع آب ایران میزان بارش های از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر۱۴۰۳) تا ۲۸ تیرماه با ۴۰ درصد کاهش نسبت به سال گذشته که آن هم سال خشکی بو، روبرو شده و همین امر تاثیر منفی بر آب های سطحی و زیرزمینی گذاشته است.
درحالی که از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۸ تیرماه ۲۲ میلیارد و ۷۶۰ میلیون مترمکعب آورد رودخانه ها به سدها بوده این رقم در مقایسه با ۳۹ میلیارد و ۶۳۰ میلیون مترمکعب آورد سال گذشته ۴۳ درصد کاهش یافته است.
در همین حال میزان پرشدگی سدهای کشور به ۴۴درصد رسیده که به معنای خالی بودن ۵۶ درصدی سدها است.
در این بین از مجموع سدهای بزرگ و مهم کشور، سدهای شمیل و نیان در استان هرمزگان و رودبال داراب در استان فارس با موجودی صفر آبی در روزهای داغ تابستانی قرار گرفته اند.
هفت سد با موجودی کمتر از ۱۰ میلیون متر مکعب
از مجموع حدود ۲۰۰ سد کشور هفت سد با موجودی آب کمتر از ۱۰ میلیون متر مکعب قرار دارند؛ سدهای طرق در خراسان رضوی با موجودی سه میلیون مترمکعب، سرنی با موجودی هشت میلیون متر مکعب در استان هرمزگان، کینه ورس با موجودی چهار میلیون متر مکعب در استان زنجان، تنگوئیه سیرجان با سه میلیون متر مکعب در استان کرمان، وشمگیر، گلستان و بوستان با موجودی ۲ میلیون متر مکعب در استان گلستان، دامغان با ۹ میلیون متر مکعب در استان سمنان و نهرین نیز با یک میلیون متر مکعب در استان خراسان جنوبی سدهای با موجودی ناچیز هستند.