پاسخ نماینده خوزستان به جوسازی روزنامه‌های اصلاح‌طلب:

مجلس بودجه ریزگردها را حذف نکرد

یک نماینده سابق مجلس مطرح کرد:

ضرورت بسترسازی برای گفت‌وگوی ملی بعد از جنگ ۱۲ روزه

یک نماینده سابق مجلس بر ضرورت شکل‌گیری گفت‌وگوی ملی در شرایط کنونی جامعه و بعد جنگ ۱۲ روزه برای کاهش نارضایتی‌ها و افزایش انجام ملی تاکید کرد.
کد خبر: ۱۵۱۱۳۰۶
ضرورت بسترسازی برای گفت‌وگوی ملی بعد از جنگ ۱۲ روزه
به گزارش جام جم آنلاین، جواد آرین‌منش با تاکید بر اهمیت شکل‌گیری گفت‌وگوی ملی اظهار کرد: به طور کلی گفت‌وگوی ملی یکی از موضوعات مهم و کلیدی در کشور‌های آزاد و مبتنی بر دموکراسی است که به تبادل نظر، تفاهم و همفکری میان اقشار مختلف مردم و گروه‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اشاره می‌کند. این گفت‌و‌گو‌ها ابزاری برای حل مسائل و چالش‌های موجود در کشور‌ها و گامی در مسیر تقویت همبستگی اجتماعی، ایجاد فرصت‌های جدید برای پیشرفت و توسعه کشور‌ها و افزایش اعتماد عمومی به حاکمیت و نهاد‌های دولتی و سیاسی است.
 
وی در تشریح دلایل ضرورت ایجاد گفت‌و‌گو ملی، اضافه کرد: گفت‌و‌گو به طور کلی سبب تقویت وحدت ملی در جامعه خواهد شد؛ به ویژه جامعه‌ای مانند ایران که از تنوع قومی و مذهبی فراوان و خرده‌فرهنگ‌های گوناگون برخوردار است. در کشور ما که جریانات سیاسی مختلف حضور دارند، گفت‌و‌گو ملی به ایجاد همدلی و کاهش تنش‌های سیاسی و اجتماعی کمک خواهد کرد و فرصتی است تا دیدگاه‌ها و نقطه نظرات گوناگون شنیده شود و به تفاهم نظر مشترک دست پیدا کنیم.
 
این نماینده سابق مجلس با بیان اینکه حل بحران‌ها، یکی دیگر از دلایل ضرورت وجود گفت‌وگوی ملی است، اظهار کرد: ما مانند سایر کشور‌های در حال توسعه با مسائل مختلفی مانند فقر، بیکاری، فساد، نابرابری اجتماعی و اقتصادی، ناترازی انرژی و ده‌ها مسئله دیگر مواجهیم، بنابراین گفت‌وگوی ملی می‌تواند فرصتی باشد برای شفاف‌سازی مشکلات و پیدا کردن راه‌حل مناسب. گفت‌و‌گو میان مردم، نخبگان و جریانات سیاسی در تقویت دموکراسی کمک خواهد کرد و سبب تقویت اعتماد عمومی خواهد شد.
 
آرین‌منش ادامه داد: هنگامی که مردم احساس کنند مسئولان در حال گوش دادن به نظرات متنوع آنان هستند و به راهکار‌های مختلفی که آنان مطرح می‌کنند، بها می‌دهند، اعتمادشان به حاکمیت بیشتر خواهد شد، زیرا می‌بینند که می‌توانند از گسترش بحران‌های سیاسی و اجتماعی پیشگیری کند. بالعکس در صورت عدم گفت‌و‌گو و شفافیت، اختلافات بیشتر نمود پیدا کرده و حل مشکلات دشوارتر خواهد شد.
 
وی با بیان اینکه ما اکنون در شرایط بحرانی قرار داریم، گفت: تنها مدت اندکی از جنگ ناجوانمردانه و تجاوز رژیم صهیونیستی به کشور گذشته و ضرورت گفت‌و‌گو در حال حاضر بیش از گذشته احساس می‌شود، چرا که بعید نیست در آینده نه‌چندان دور نیز شاهد سر زدن خطایی از رژیم صهیونیستی باشیم. حتی در همین روز‌ها با چالش‌هایی مانند ناترای انرژی و کمبود آب مواجه هستیم و در صورتی که گفت‌و‌گو انجام نشود، نارضایتی‌ها در کشور افزایش خواهد یافت. ما باید این اتحاد و همبستگی ایجادشده در زمان جنگ را قدر بدانیم و تلاش کنیم با گفت‌و‌گو با مردم، سبب کاهش نارضایتی‌ها و افزایش این انسجام شویم.
 
این فعال سیاسی اصولگرا اضافه کرد: گفت‌و‌گو بین نخبگان و فراهم کردن زمینه و ابزار‌های آن توسط حاکمیت، بسیار ضروری است. در حال حاضر بسیاری از نخبگان منتقد صداسیما هستند، چراکه این رسانه برای همه مردم ایران و جریانات سیاسی نیست و بیشتر به صورت تک‌صدایی فعالیت می‌کند. صدای معترضین و منتقدین از رسانه ملی شنیده نمی‌شود، در حالی که افرادی که نظرات متفاوتی از مسئولان نظام و صداسیما دارند هم بخشی از این جامعه را تشکیل می‌دهند بنابراین باید صدا‌های گوناگون از این رسانه شنیده شود.
 
آرین‌منش با تاکید بر اینکه باید فضای باز سیاسی در جامعه جریان داشته باشد، بیان کرد: رهبر انقلاب سال‌ها قبل بر لزوم برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی تاکید کردند، اما نگرانی‌های امنیتی و امثالهم سبب شد کرسی آزاداندیشی در دانشگاه‌ها شکل نگیرد و برای نیاز اساسی جامعه که گفت‌و‌گو است، فرهنگ‌سازی مناسب انجام نشده است. دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی نباید نگران این باشند که اگر نقطه نظراتی را مطرح کردند که با دیدگاه‌های مسئولان نظام متفاوت است، مورد بازخواست قرار گیرند؛ بنابراین باید بسترسازی برای شکل‌گیری فضای گفت‌و‌گو از دولت و به ویژه وزارت کشور که متولی ساماندهی جریانات و احزاب سیاسی است، شروع شود. 
 
وی با اشاره به موانع موجود در راه تحقق گفت‌وگوی ملی، اظهار کرد: یکی از دلایل عدم تحقق گفت‌وگوی ملی، نگرانی‌های امنیتی است. نهاد‌های امنیتی نگران این هستند که طرح نظرات متفاوت ممکن است سبب ایجاد تنش در جامعه شود و مدیران ما نیز به نوعی نگران این هستند که اگر چنین فضایی ایجاد گردد، ممکن است برچسب‌های ضدحاکمیت و ضدنظام به آنان زده شود به همین جهت ترجیح می‌دهند به این نوع گفت‌و‌گو‌ها ورود پیدا نکنند. بنده معتقد هستم اگر حاکمیت فرصت‌های گفت‌و‌گو را فراهم کند و نهاد‌های مختلف این اطمینان را دهند که این امر سبب رشد جامعه و حل مشکلات خواهد شد، فرهنگ گفت‌و‌گو در جامعه ما نهادینه خواهد شد.
 
این نماینده سابق مجلس با اشاره به مجرا‌های موجود برای گفت‌و‌گو ملی، افزود: بهتر است که گفت‌و‌گو‌ها از نخبگان شروع شود و نهاد‌هایی مانند دانشگاه برای حل مشکلاتی مانند کمبود آب که اولویت جامعه هستند، با دانشگاهیان گفت‌و‌گو کنند. باید گفت‌و‌گو‌ها در جامعه و شهر‌های مختلف کشور تکثیر و حتی از مسائل فرهنگی و اجتماعی شروع شود، زیرا چالش‌های ما تنها سیاسی نیستند و باید به مشکلات دیگر نیز رسیدگی شود، خصوصا که بیشتر مردم از گفت‌و‌گو در رابطه با سیاست نگرانی‌هایی دارند و به همین جهت از گفت‌و‌گو دوری می‌کنند. یکی از ضروریات برای تقویت گفت‌وگوی ملی، آزادی احزاب سیاسی و راهپیمایی‌ها در کشور است که وزارت کشور می‌تواند متولی این جریان شود. باید از جایی گفت‌و‌گو‌های ملی شروع شود و نگران تبعات آن نباشیم.
newsQrCode
برچسب ها: نماینده مجلس جنگ
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰