فرهنگ - سینما و تئاتر - جدیدترین اخبار ایران و جهان | پایگاه خبری جام جم

سینما و تئاتر
الگویی برای ارتقای مستند خلاق

نگاهی به فیلم «قوی‌دل»ساخته علی فراهانی صدر

الگویی برای ارتقای مستند خلاق

۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۳

 موضوع مستندسازی درباره اتفاقات و پرونده‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، قضایی و غیره، طی سال‌های اخیر موضوع بحث بسیاری از صاحب‌نظران این عرصه بوده است. در این بین، آنچه بیش از هر نکته‌‌ای با اجماع همگانی همراه بوده، تلاش برای ارتقای مستندسازی خلاق به‌منظور تاثیرگذاری و جذب مخاطبان بیشتر بوده است.

سینما اسیر سندرم فتوشاپ

«جام‌جم» نقش طراحی پوستر در سینمای ایران را بررسی می‌کند

سینما اسیر سندرم فتوشاپ

۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰

۲۷ آوریل(هشتم اردیبهشت‌) مصادف با روز جهانی گرافیک است. این هنر که امروز تمامی ابعاد زندگی انسانی را دربر گرفته و در هر محصولی که استفاده می‌کنیم، ردی از آن را می‌بینیم، تاثیر بسیاری در رشد و آگاهی بصری اجتماع دارد. این هنر ابعاد مختلفی دارد که در این گزارش می‌خواهیم به جایگاه آن در هنر سینما و البته پوسترهایی که این روزها پس از طوفان‌الاقصی تا وعده صادق به شکل مختلف منتشر شده است، بپردازیم.

پاکستان؛ فرصتی طلایی برای اکران و تولیدات مشترک سینمایی

ظرفیت‌شناسی بازار کشوری با فرهنگ مشترک

پاکستان؛ فرصتی طلایی برای اکران و تولیدات مشترک سینمایی

۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۳

در راهبرد‌های فرهنگی ایران در دولت ابراهیم رئیسی توجه به تقویت ارتباطات فرهنگی با کشور‌های همسایه در کنار اولویت‌های اقتصادی و سیاسی نشانه‌‎های امیدبخشی از رویکرد‌های عملی مؤثر را شاهد هستیم. تفاهم‌نامه‌های فرهنگی و توجه به تولیدات مشترک در عرصه هنر نوید عبور از غفلت تاریخی ما در مورد احصای همزیستی سرزمینی را می‌دهد.

پروژه جعل تاریخ شیعه

جریان فیلمسازی مشکوک در خدمت صهیونیست‌ها

پروژه جعل تاریخ شیعه

۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۹

انسان همیشه به‌دنبال فضیلت‌هایی‌ است که برای رسیدن به آنها ازهیچ رذیلتی دریغ نمی‌کند. این شاید همان وسوسه میانبر زدن برای رسیدن به هدف جلوه کند‌ اما در حقیقت همه‌چیز ازیک معنا نشأت می‌گیرد و آن معنای امر رذیلانه است؛ فلسفه‌ای که نباید به اهداف و مقاصد و ارتباطش با امر رذیلانه تنزل داده شود. به‌عبارت ساده مقاصد شر تنها زاییده امر رذیلانه‌اند نه عامل تحریک آن در انسان؛ فلسفه‌ای که می‌تواند سرنخی برای کشف یک جنایت خاموش باشد؛جنایتی که درواکنش به سریال پررمزوراز «حشاشین» تصمیم به نوشتن راجع به آن می‌کنم.

فرماندهی فارغ‌التحصیل از دانشگاه کوچه و بازار

علی رویین‌تن در گفت‌وگو با «جام‌جم» از ضرورت ساخت فیلم با موضوع وعده صادق گفت:

فرماندهی فارغ‌التحصیل از دانشگاه کوچه و بازار

۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰

درسال‌های اخیر کارگردانان سعی‌داشتند منش،شخصیت و جهان‌بینی یک شهید را در آثار خود در جهت بیان اندیشه‌های انقلاب متجلی کنند؛کاری که علی رویین‌تن بعداز۱۴سال فاصله‌گرفتن از ساخت فیلم، انجام داده و زندگی شهید ابراهیم هادی را در قالب مستند داستانی «آتش و گلستان» نشان داده است.

مقاومت مرموز دربرابرسینمای مقاومت

«جام‌جم» بررسی می‌کند

مقاومت مرموز دربرابرسینمای مقاومت

۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۰

شاید هیچ باختی برای یک فیلم سینمایی بدتر ازاین نباشدکه سوژه‌ای مهم را باپرداختی ضعیف بسوزاند! اگر این فرصت‌سوزی درفیلم‌هایی که روی موضوعات حساس دست گذاشته‌اند اتفاق بیفتد، تبعات چنین باختی دوچندان خواهد بود و برعکس موفقیتی که چنین فیلم‌هایی به دست می‌آورند، یک موفقیت با ارزشی چند برابر است؛ چرا که در شرایط پیچیده سینمای جهان و رقابت تنگاتنگ فرهنگ‌های مختلف با ایدئولوژی‌های خاص حاکم بر هر کدام، چنین بردی در واقع بیش از برد،شکست هژمونی‌های فرهنگی سرتا پا مسلح به ابزارهای جذابیت‌بخشی برای حقنه کردن ایده‌های خودشان است.

حشاشین؛ کینه صهیونیستی به روایت مصری

جریان صهیونیستی از ساخت سریال «حشاشین» به دنبال چیست؟

حشاشین؛ کینه صهیونیستی به روایت مصری

۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۸

خودت را بشناس! این بنیادی‌ترین گزاره‌ای است که از محورهای مهم تمام مکاتب و نحله‌های باورگرا و ایمان‌محور بشری است. از دین‌های آسمانی تا آیین‌های فلسفی و بشری و مکاتب فکری؛ گفته شده بر سردر آکادمی سقراط همین سخن نقش شده بود. ما اسلامیان، خودشناسی را برابرنهاد با خداشناسی می‌دانیم. اما بس که از خودمان دور شده‌ایم یادمان رفته که هستیم و کسی که خودش را نشناسد، نمی‌داند که برای خودش باید چه کاری بکند و وظیفه و هدفش چیست. و اینجاست که مهلکه‌های ضربه‌خوردن و به کام بیگانه‌شدن آغاز می‌شود.

یک اردیبهشت بی‌بدیل

در هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی چه خبر است؟

یک اردیبهشت بی‌بدیل

۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۱

امسال شاهد یکی از بهترین جشنواره‌های موضوعی به صورت ملی در کشورمان خواهیم بود زیرا‌ هر نمایش منتخب در جشنواره هفدهم تئاتر رضوی در شهر تولید شده اجرای عمومی خواهد شد واین خود بهترین برخورد و بازتاب از تولیداتی است که در اغلب جشنواره‌ها به شکل گذرا در یک شهر غریب با یکی دو اجرا پرونده‌‌شان بسته می‌شود بلکه در جشنواره تئاتر رضوی امسال هر نمایش چندین روز امکان رو در رویی با مخاطبانش را خواهد داشت.

وظیفه فراموش‌شده سینمای کمدی

نگاهی به فیلم «سال گربه» ساخته مصطفی تقی‌زاده

وظیفه فراموش‌شده سینمای کمدی

۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۳

جدیدترین کمدی سینمای ایران که این روزها با فروش بالایش توجه‌ها را به خود جلب کرده، «سال گربه» نام دارد. این فیلم یک تفاوت اساسی با فیلم‌های کمدی دیگر دارد و آن‌گونه که عوامل فیلم هم به آن اشاره داشته‌اند، فیلمی است در ژانر کمدی فانتزی. ساختن کمدی به خودی خود یکی از سخت‌ترین ژانرهای سینما به حساب می‌آید اما وقتی فیلمی در دسته کمدی فانتزی قرار می‌گیرد، اوضاع پیچیده‌تر می‌شود.

تمساح خونی چه چیز را می‌بلعد

نگاهی به وضعیت سینمایی که از دین گریزان شده

تمساح خونی چه چیز را می‌بلعد

۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۷

در فیلم «تمساح خونی» دکتر و مهندس جعلی، همان هومن مرجان و رفیقش داریوش مایلی‌کهن مدام می‌کوشند بزرگ‌ترین قورباغه‌شان را قورت دهند. این قورباغه که از دل کتاب‌های روان‌شناسی زرد، بازار سرمایه جهانی درآمده و در جهان قورقور می‌کند و فریبکارانه راه موفقیت می‌آموزد، عموما دارای پیشنهادهای مدرن و دنیاگرا برای موفقیت است.

نیازمندی ها