رئیس انجمن حمایت از کشاورزان شهرستان اصفهان با اشاره به بازگشایی دو مرحله‌ای زنده رود در آبان امسال گفت: باز بودن دائم آب تا خرداد سال 1394به دلیل محدودیت منابع آبی پشت سد امکان‌پذیر نیست و فقط در صورت بارش‌های زیاد و جاری شدن آب در بستر آبراه‌های زیر سد زاینده رود می‌توان به این موضوع امیدوار شد.
کد خبر: ۷۳۱۹۶۵
جاری شدن آب در زاینده رود در 2 مرحله

حسین محمدرضایی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره جزئیات باز شدن آب‌زنده رود در چند روز آینده افزود: وزیر نیرو در سفر ویژه خود در فروردین امسال به اصفهان برای حل این موضوع موافقت خود را برای اعطای 400 میلیون مترمکعب آب برای کشت پاییزه شرق اصفهان اعلام کرد.

وی با بیان این‌که رهاسازی آب رودخانه در دو مرحله انجام می‌شود، گفت: در مرحله اول باز شدن آب یعنی از دهم آبان ماه به مدت 30 روز، حدود 150 میلیون مترمکعب آب برای کاشت غله در شرق در نظر گرفته شده است که طبق محاسبات با پرتی مسیر خشک رودخانه حدود 90 میلیون مترمکعب آن به کشاورزان شرق اصفهان خواهد رسید.

محمدرضایی ادامه داد: مرحله دوم باز شدن رودخانه برای مزارع شرق اصفهان در اواسط اسفند امسال تا اواسط خرداد سال 94 است که حدود 250 میلیون مترمکعب برای ادامه آبیاری‌ها و داشت محصول در نظر گرفته شده است.

وی تاکید کرد: البته با این مقدار آب فقط حدود 40 درصد اراضی زراعی شرق اصفهان زیر کشت می‌رود، ولی در هر صورت اگر این سطح کشت به ثمر برسد تا حدی نجاتبخش معیشت زارعان، محیط زیست منطقه و مسیر رودخانه زاینده رود است.

محمدرضایی درخصوص این‌که چرا 180 میلیون مترمکعب حقآبه مرحله آبان ماه به 150 میلیون مترمکعب کاهش یافت، خاطرنشان کرد: این پیشنهاد نظام صنفی کشاورزی به آب منطقه‌ای بود، زیرا براساس محاسبات پی بردیم که با 220 میلیون متر مکعب آب باقیمانده برای مرحله دوم یا فصل بهار دچار کسری آب خواهیم شد، بنابراین 30 میلیون مترمکعب از آبی که در آبان رها می‌شود، کاسته شد و به آب مرحله دوم اضافه کردیم.

وی یادآور شد: البته طبق همان توافق‌های ابتدای سال حدود 200 میلیون مترمکعب آب برای حفظ باغات شهرستان‌های حوضه غربی زاینده رود در بهار و تابستان رهاسازی شد که کشاورزان آن نواحی تا حدودی توانستند از آن استفاده کنند و بنابراین آنها نباید چیزی از آب در نظرگرفته شده برای شرق اصفهان برداشت کنند.

وی درباره باز بودن دائم آب از آبان تا خرداد سال آینده به شرط بارندگی مناسب در زمستان، اظهار کرد: این امر تا حد زیادی محال است، چون ذخایر آب پشت سد زاینده رود به حد کافی نیست و فقط در صورتی که بارندگی‌های زیادی صورت پذیرد آب باران از دره‌ها، زمین‌ها و با اضافه شدن آبراه‌های در زیر دست سد زاینده رود به رودخانه، می‌توان این حرف را پذیرفت.

این عضو کمیته آب، کشاورزی و محیط زیست ذیل مجمع نمایندگان مجلس استان، خاطرنشان کرد: متاسفانه این 400 میلیون متر مکعب آب از خروجی سد زاینده رود محاسبه شده و برداشت آب در طول مسیر زاینده‌رود و توسط پمپ‌ها به صورت مستقیم یا توسط چاه‌های متعدد حریمی در مسیر رودخانه و برداشت برای فضای سبز شهرها در مسیر زاینده رود و محیط‌زیست رودخانه به حساب کشاورزان گذاشته و از آب اختصاص داده شد. به آنها کسر می شود که این امر عادلانه نیست.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها