سوختی که بزودی وارد باک خودروها می شود

تولید نفت خام از جلبک

برخی از دانشمندان موفق شدند در کمتر از یک ساعت گیاه جلبک را به نفت خام تبدیل کنند.
کد خبر: ۶۲۸۱۳۰
تولید نفت خام از جلبک

به لطف یک فناوری جدید که می تواند ارگانیسم های گیاهی را در کمتر از یک ساعت به نفت خام تبدیل کند، رانندگان به زودی می توانند باک خودروی خود را با سوخت گیاهی پر کنند.

مهندسان آزمایشگاه ملی انرژی شمال غرب اقیانوس آرام (PNNL) در آمریکا، یک فرآیند شیمیایی جدید اختراع کردند که می تواند از جلبک، نفت خام تولید کند.

در حال حاضر فقط یک شرکت سوخت های زیستی در ایالت یوتای آمریکا، مجوز استفاده از این فناوری را دارد و در حال همکاری با یک شریک صنعتی برای تولید انبوه آن است.

در این فرایند، که توضیح کامل آن در نشریه (Algal Research) به چاپ رسیده است، مخلوط جلبک و آب به انتهای یک راکتور شیمیایی پمپاژ می شود. به محض اینکه برنامه سیستم راکتور اجرا شود، نفت خام به همراه آب و مواد جانبی حاوی فسفر در کمتر از ین ساعت از راکتور خارج می شود. این مواد بازیافت شده و به رشد جلبک های بیشتر کمک می کنند.

سپس با پالایش معمولی، روغن جلبک خام به سوخت حمل و نقل هوایی، بنزین یا سوخت دیزل تبدیل می شود.

آب مورد استفاده در این فرایند نیز که حاوی گازهای قابل اشتعال و موادی چون پتاسیم و ازت و آب تمیز است، می تواند پس از بازیافت برای رشد بیشتر جلبک ها استفاده شود.

در حالی که جلبک ها پیش از این نیز به عنوان یک منبع بالقوه از سوخت های زیستی شناخته می شدند و چندین شرکت سوختی، سوخت هایی بر پایه جلبک در مقیاس پژوهشی ساخته اند، اما پیش بینی می شد سوخت های حاصل از این پژوهش ها بسیار گران باشند.

اما فناوری شرکت «PNNL» توانسته است پتانسیل موجود در انرژی جلبک را به خوبی به صورت موثر تبدیل کرده و از روش های مفیدی برای کاهش هزینه های تولید سوخت استفاده کند.

دانشمندان و مهندسان شرکت «PNNL» معتقدند که این روش بسیار مقرون به صرفه تر از فرایندهای پیشین است.

مهم ترین مرحله صرفه جویی در هزینه ها در این فرایند استفاده از جلبک مرطوب است.

در بیشتر فرایندهای فعلی از جلبک خشک استفاده می شود. در نتیجه این فرایند بسیار زمان بر بوده و به مقدار زیادی انرژی نیاز دارد.

علاوه براین هزینه آن نیز بسیار گران است. فرآیند جدید با استفاده از جلبک مرطوب که شامل 80 تا 90 درصد آب است عمل کرده و هزینه ها را کاهش می دهد.

همچنین در این روش امکان استخراج گازهای مفید از آب و سپس بازیافت آب باقی مانده برای کمک به رشد جلبک ها بیشتر است که این امر سبب کاهش بیشتر هزینه ها می شود.

به گفته سازندگان این سوخت، راکتور می تواند به طور مداوم، حدود 1.5 لیتر مخلوط آب و جلبک را در راکتور تحقیقاتی در مدت یک ساعت به سوخت تبدیل کند.

این روش جدید گام بزرگی در جهت تولید سوخت های گیاهی است.(ایرنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها