در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اما اگر بخواهید این غذای خوش طعم را تهیه کنید، باید این را هم در نظر داشته باشید که تهچین غذای سادهای است و در زمانی کوتاه میتوانید آن را آماده کرده و سر سفره بیاورید.
برای تهیه تهچین باید از برنج، ماست ـ البته بهتر است از ماست چکیده استفاده کنید ـ روغن و زعفران کمک بگیرید. البته علاوه بر اینها، برای درست کردن هر نوع تهچین بهطور خاص، باید از مواد دیگری هم استفاده کنید.
تهچین فقط با زرده تخممرغ
یکی از نکاتی که برای تهیه ته چین باید در نظر داشته باشید این است که هنگام تهیه این غذا فقط از زرده تخممرغ استفاده میشود اما برای اینکه سفیده تخممرغ هدر نرود، میتوانید به کمک آن غذاهای دیگری را مانند کوکو آماده کنید.
اگر همان روز نمیخواهید کوکو یا غذای دیگری را بپزید که در آن از سفیده تخممرغ استفاده میشود، خوب است سفیدهها را داخل یک لیوان ریخته و مقدار کمی آب روی آن بریزید تا سفیدهها را بپوشاند. به کمک این کار، میتوانید سفیدههای تخممرغ را برای مدت دو روز داخل یخچال نگهداری کنید.
نکته دیگری که هنگام تهیه تهچین باید رعایت شود، این است که برنج را باید کمی زودتر بردارید تا وقتی که قرار است مواد را با هم مخلوط کنید، برنج له نشود. مقدار زعفرانی که استفاده میکنید نیز باید به حدی باشد که رنگ مواد زرد مایل به نارنجی شود.
تهچین مرغ
تهچین مرغ یکی از شناخته شدهترین انواع تهچین است که بسیاری از خانمهای خانهدار آن را تهیه میکنند.
برای تهیه این غذای خوشطعم، ابتدا باید مقداری مرغ را بپزید، به صورتی که در انتهای پخت حدود یک استکان آب داشته باشد.
برنج را هم بعد از خیس کردن باید آبکش کنید. برای اضافه کردن تخممرغها هم باید زرده آنها را در یک ظرف بریزید و با چنگال خوب هم بزنید سپس یک لیوان ماست و نصف لیوان روغن مایع را هم به آن اضافه کرده و مقداری نمک و ادویه به غذا بیفزایید.
برای خوشرنگ شدن تهچین هم باید مقداری زعفران با آب جوش مخلوط کرده و درون مواد بریزید و خوب هم بزنید.
سپس نیمی از برنج آبکش شده را درون این مواد بریزید و با هم مخلوط کنید. مواد تهچین را باید درون ظرف نچسبی که مقداری روغن داخل آن ریختهاید، بریزید و با قاشق خوب فشار دهید.
حالا مرغ پختهای را هم که ریزریز کردهاید، روی مواد تهچین بریزید و در مرحله آخر بقیه برنج را روی آن ریخته و خوب فشار دهید.
آب مرغ را نیز روی آن بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا آماده شود البته تهچین مرغ را هم میتوانید روی اجاق گاز تهیه کنید و هم درون فر با حرارت 300 درجه و به مدت نیم ساعت.
تهچین گوشت
تهچین گوشت هم مانند تهچین مرغ است، اما به جای مرغ باید از گوشت استفاده کنید. به این صورت که گوشت را پخته، خرد کرده و لابهلای مواد تهچین میریزید.
همچنین میتوانید از گوشت چرخ کرده هم استفاده کنید. برای تهیه این تهچین باید دو عدد پیاز را داخل روغن سرخ کنید و بعد گوشت چرخ کرده را به آن اضافه و سرخ کنید و از این مواد داخل تهچین هم استفاده کنید.
تهچین بادمجان
برای تهیه تهچین بادمجان، چند عدد بادمجان را پوست بکنید.بعد از اینکه آنها را درون آب نمک گذاشتید و تلخی آن را گرفتید، بادمجانها را حلقهحلقه کرده و سرخ کنید. بعد آنها را کنار بگذارید. یک عدد سینه مرغ را هم بپزید و دو یا سه پیمانه برنج را که خیس کردهاید، آبکش کنید.
حالا مثل بقیه تهچینها زرده تخممرغ، ماست، روغن و زعفران را با هم مخلوط کنید. نمک و ادویه غذا را هم بریزید و نیمی از برنج آبکش کرده را درون مواد ریخته و هم بزنید.
این مواد را داخل ظرف نچسبی بریزید و بادمجانهای حلقه حلقه شده را هم روی آنها بچینید. مرغی را که ریز ریز کردهاید نیز روی بادمجان ریخته و بقیه برنج را هم بریزید و غذا را دم کنید البته این غذا را میتوانید بدون مرغ هم طبخ کنید.
مرضیه عالمی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی«جام جم» با جواد محقق، نویسنده، شاعر و معلم باسابقه
دشمن چگونه سعی در عرفیسازی بیحجابی در جامعه دارد؟
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد