فلسفه تابستان

فلسفه تابستان

۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۹

بیایید اول به فلسفه وجود سه ماه سال که در آن سه ماه مدارس تعطیل است، بپردازیم که چرا سه ماه از سال باید تعطیل باشد ودانش‌آموزی به مدرسه نرود.سؤال خوبی است و جواب خوبی هم دارد. نظر شخصی من این است که گرما به‌طور کلی!

آشپزی یا بقا‌؛ مسأله این است!

آشپزی یا بقا‌؛ مسأله این است!

۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۹

تابستان امسال را می‌خواهم با چاشنی یک چالش جدی آغاز کنم‌؛ چالشی به‌نام آشپزی! بگذارید از همین ابتدا اعتراف کنم که رابطه من با آشپزی، چیزی شبیه رابطه گربه با حمام است: پر از نفرت، ترس و تلاش برای فرار! من و قابلمه‌ها از هم فراری‌ هستیم. حتی صدای جلز و ولز پیاز در تابه برای من تداعی‌کننده‌ صحنه‌های ترسناک است، نه اشتها‌آور.

عینکت را تغییر بده!

عینکت را تغییر بده!

۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۵

یک روز که اصلا معلوم نیست چندم چه ماهی از چه سالی بوده است، حکیم داشت به تقویم می‌نگریست و این‌که ما از روز این ماجرا بی‌خبریم کاملا نشان می‌دهد که وی می‌خواهد چیزی را از ما پنهان کند. پس حکیم خیلی زود تقویم را بست و گوشه‌ای نهاد و به تراپیستش زنگ زد.

الفبای تغییر

فوت‌وفن‌هایی برای تغییر اصولی

الفبای تغییر

۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۰

تغییر، بخش جدایی‌ناپذیر از زندگی است که درسال‌های ابتدایی عمر با شیب سریع‌تری رخ می‌دهد. زمانی تغییر مهم‌تر و ریشه‌ای‌تر می‌شود که ما به‌دنبال شناسایی هویت خود، مدیریت احساسات و ایجاد روابط باشیم؛ البته که قبل از اینها هم باید بتوانیم تغییر درست‌وحسابی داشته باشیم وخودمان راآماده کنیم برای جریان سیال زندگی... .دراین شماره ازنوجوانه تصمیم گرفتیم تا تغییر را بیش از پیش بررسی کنیم و به آن بپردازیم. این شما و این خط‌هایی برای تغییر.

تغییر می‌کنی؟ شاید!

تغییر می‌کنی؟ شاید!

۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۲

تغییر کلمه‌ا‌ی سنگین و برخی اوقات ترسناک است؛ نیرویی است که پیچیدگی‌های وجود انسان را آشکار می‌کند، هویت را به چالش می‌کشد و انسان را در برابر سیلی از پرسش‌های بی‌پاسخ قرارمی‌دهد.گاهی نیز در کشمکشی درونی میان دو سویه وجود ما نمایان می‌شود، جایی که نور و تاریکی در درون ما با یکدیگر می‌جنگند.

هوا را از من بگیر، تغییر را نه!

پرونده‌ای درباره چگونگی تغییر کردن و ارتباط آن با آسیب اجتماعی

هوا را از من بگیر، تغییر را نه!

۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۲

من روان‌شناس نیستم اما با دانشجویان روان‌شناسی و استادان این حوزه تعامل دارم. خوشبختم که با بعضی‌های‌شان دوستی دارم و بعضی را دورادور می‌شناسم. وقتی قرار شد درباره تغییر کردن بنویسم، اول از همه سراغ آنها رفتم. با کمک‌شان کمی موضوع را بالا و پایین کردم، مشورت گرفتم و از درمانگر نوجوان و بزرگسال، خانم مطهره وکیلی یادداشت گرفتم و مقالاتی را مطالعه کردم تا درنهایت، این صفحه را نوشتم. بنابراین این شما و این، کلاف پیچ در پیچ تغییر: 

مسیر ستارگان

گفت‌وگو با آریا فاتح‌کرداری، مدال‌آور المپیاد نجوم

مسیر ستارگان

۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۵

در دنیای پرشتاب امروز، رسیدن به موفقیت علمی در سنین پایین یکی از دستاوردهایی است که هم تحسین‌برانگیز است و هم الهام‌بخش. در این شماره با آریا فاتح‌کرداری، دانشجوی مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف و دارنده مدال‌های طلا و نقره در المپیادهای کشوری و جهانی نجوم گفت‌وگو کرده‌ایم. او از تجربه‌ها، چالش‌ها و درس‌هایی می‌گوید که در مسیر المپیاد آموخته است.

مرگ یا تجدیدی؟!

مرگ یا تجدیدی؟!

۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۹

همیشه در روزهایی که رسانه حال و هوای کنکور به خودمی‌گیرد،گزارش‌های مختلفی می‌بینیم ازافراد مبتلا به بیماری‌‌های جسمی که سر جلسه آزمون‌ها حاضر شده یا نشده‌اند؛ قشری که کمتر در مورد آنها صحبت می‌شود و وضعیت سلامت روان‌شان مانع موفقیت در پروسه کنکور و امتحانات نهایی شده است.

مولتی لنگوییج

در باب تعامل زبانی فارسی و انگلیسی

مولتی لنگوییج

۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۶

چند وقتی می‌شود که صحبت کردن نوجوان‌های ایرانی تن ادبا را در گور می‌لرزاند. استفاده از واژگان زبان انگلیسی در مکالمات روزمره سال به سال بیشتر می‌شود و حالا به بزرگ‌ترها نیز سرایت کرده است.

آینده زبان فارسی

گفت‌وگو با امید جلوداریان، مامور ویژه برای پاسداشت زبان فارسی

آینده زبان فارسی

۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۸

در روزگاری که هر روز واژه‌ای بیگانه بی‌دعوت وارد گفتار و نوشتار ما می‌شود، هستند کسانی که آرام اما پیوسته، پرچم فارسی را بالا نگه داشته‌اند. «گزارش زبان معیار» یکی از تلاش‌های خلاقانه و مستمر در پاسداری از زبان فارسی در فضای رسانه‌ای کشور است؛ تلاشی که از دل دغدغه‌های شخصی، باور به هویت ملی و توجه به اسناد بالادستی چون اصل ۱۵ قانون اساسی، برخاسته و با حمایت نهادهایی چون صداوسیما جان گرفته است.

قبلی۲بعدی