از کهکشان‌ها تا فناوری‌های نوین

روایتی از چهار نوجوان «یکی مثل ما» در سالی که گذشت

از کهکشان‌ها تا فناوری‌های نوین

۲۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۵

حال که وارد سال یک هزار چهارصد و چهار شده‌ایم،نوشتن این چهار روایت ازیکی مثل ماهایی که درسال‌گذشته مصاحبه باآنها منتشرشد،برای منِ نویسنده مثل یک تونل زمان بود.من می‌نویسم روایتی ازچهارنوجوان برترسال‌گذشته اماشمابخوانید روایت چهارنوجوان ازچهار میلیون نوجوان ایرانی موفق وسربلندکه دریکی ازخانه‌های این کشور درحال زندگی وتلاش برای ساختن آینده خودو این کشور هستند.

میراثی به بلندای تاریخ

میراثی به بلندای تاریخ

۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۱

از وقتی دانشجوی زبان و ادبیات فارسی شده‌ام، احساس می‌کنم بیشتر از هرچیزی به این زبان تعلق خاطر دارم‌. آن‌قدری که اگر هزار سال هم بگذرد و دیگر سراغی از فارسی نگیرم،باز هم شنیدن هرچیزی که مرتبط با ادبیات فارسی باشد،من را سر شوق می‌آورد.

از کامپیـوتر تـا کهکشان‌ها

یکی مثل ما با حضورعلی نادری، دارنده مدال طلای المپیاد نجوم و اخترفیزیک

از کامپیـوتر تـا کهکشان‌ها

۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۳

علی نادری، دارنده مدال طلای المپیاد نجوم و اخترفیزیک، مسیری متفاوت و الهام‌بخش را در زندگی‌اش روایت می‌کند. از انتخاب‌های جسورانه در دوران نوجوانی تا پیمودن راهی ناشناخته، او نشان داد که زندگی تنها در یک مسیر از پیش تعیین‌شده خلاصه نمی‌شود. او با پذیرش تغییرات، تلاش مداوم و توکل بر خدا، چالش‌های بسیاری را پشت سر گذاشت و به جایگاه کنونی خود رسید.

شیرین مثل فـارسی

شیرین مثل فـارسی

۲۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۸

زبان فارسی از مسائلی است که خیلی از ما‌ روی آن غیرت داریم. با خودمان تعارف هم نداریم، زبانی داریم به‌شدت جذاب و موزون که قند و شکر از آن می‌ریزد. کدام زبان است که در هر شکل و شمایلی معنی دهد؟

به من نگو خداحافظ

درباره آخرین بارهای زندگی

به من نگو خداحافظ

۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۲

(کاش می‌دونستم اون آخرین بار بود) این حسرتی است که خیلی از ما در موقعیت‌های مختلف در زندگی به دوش می‌کشیم؛ این‌که در لحظاتی که آخرین بار بود سیر نگاه نکردیم، سیر لذت نبردیم، با تمام وجودمان قدر و ارزش آن لحظات را ندانستیم.حالا که در آخرین روزهای۱۴۰۳ قرار‌داریم،تصمیم گرفتیم سراغ آخرین بارهای زندگی برویم؛ آخرین بارهایی که خودمان هم نفهمیدیم آخرین بار است.

ماهی یا ماهیگیری؟

ماهی یا ماهیگیری؟

۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۹

این روزها، با توجه به همزمانی عید نوروز، ماه مبارک رمضان و روز احسان و نیکوکاری، خیلی از افراد جامعه به فکر کمک به همنوعان خود هستند اما موضوع کمک به دیگران، مثل خیلی دیگر از مسائل زندگی، ابعاد و نظرات متفاوت و متعددی دارد.

از الف اقامه تـا نون نوجوان

از الف اقامه تـا نون نوجوان

۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۶

اولین باری که متوجه این تفاوت شدم، وقتی بود که پدرم از دوست‌های بچگی‌اش می‌گفت. رفقایی که خیلی‌هایشان را در مسجد پیدا کرده بود‌؛ از فوتبال دسته‌جمعی پسرهای مسجد تا چراغانی تمام کوچه‌های محله به‌مناسبت فرارسیدن نیمه شعبان. به‌مناسبت روز تأسیس کانون مساجد، به سراغ بررسی نقش مسجد در زندگی نوجوان امروزی رفته‌ایم.

شاخه جدا افتاده

درباره قصه‌ درخت‌ها و آدم‌ها به مناسبت روز درختکاری

شاخه جدا افتاده

۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۸

علم آدم را به چه جاها که نمی‌کشاند. اگر ده سال پیش برای آدم‌ها می‌خواندی «من درخت می‌شوم، تو درخت می‌شوی و من به چشم‌های بی‌قرار تو قول می‌دهم، ریشه‌های ما به آب، شاخه‌های ما به آفتاب؛ ما دوباره سبز می‌شویم!» طرف یک لبخند تحویلتان می‌داد.

دست‌و‌دلباز

دست‌و‌دلباز

۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۲

مردی ثروتمند بود که باغ‌های بزرگی داشت و برای چیدن میوه‌های باغ مجبور بود کارگرهای بیشتری استخدام کند. کارگزارش را پی کارگر فرستاد و او چند کارگر با خودش آورد.

فرآیند خلق یک ارزش

درباره بایدها‌ و ‌نباید‌های مسیر کارآفرینی

فرآیند خلق یک ارزش

۰۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۴

یادم می‌‌آید وقتی نوجوان‌تر بودم (‌چون طبق تعاریف جدید، هنوز نوجوان به‌حساب می‌آیم) آرزو داشتم که یک شرکت تولید‌کننده لوازم آرایشی داشته باشم. حتی از بین دوستانم، وکیل و حسابدار شرکتم را هم انتخاب کرده بودم و هر‌شب یک محصول جدید را به خط تولیداتم اضافه می‌کردم (البته در خواب). القصه که کلی ایده و قصه چیده بودم اما اصولا وقتی از آن حرف می‌زدم، پر‌و‌بالم قیچی می‌شد، چون کسی مرا جدی نمی‌گرفت.

قبلی۳بعدی