گشتم نبود؛ نگرد نیست!

گشتم نبود؛ نگرد نیست!

۱۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۱

مفهوم تاریخ برای من، مفهوم گمشده‌ای است. از آن دست علوم که با هربار خواندن، می‌توانی احتمالات و زوایای پنهان ریز و درشتی را وارد جریانش کنی و هر بار از چیز جدیدی که کشف کرده‌ای حیرت‌زده شوی. به گمان من، تاریخ چون گذشته است و دیگر دست‌مان به آن نمی‌رسد، می‌تواند گمشده‌ترین تکه پازل زندگی انسان باشد؛ همان بخشی که دائما سعی در فهمیدنش دارد اما هر بار، پا فراتر از مرحله‌ احتمال نمی‌گذارد و یقین را کم و به‌سختی می‌یابد. در این صفحه از قطب‌نما می‌خواهیم دست همدیگر را بگیریم، به دل تاریخ سفر کنیم و از گمشده‌ها بگوییم. لطفا کمربندها را محکم ببندید، مبادا که گم شوید!

فیلم، جای‌خالی سریال

فیلم، جای‌خالی سریال

۱۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۱

وقتی بچه بودم یک بار در شهربازی گم شدم و آنجا بود که فهمیدم گم شدن در ذات خود اصلا هم اتفاق ترسناکی نیست. یکم برای خودت این طرف آن طرف چرخ می‌زنی با این تفاوت که مامان و بابا دستت را نگرفته‌اند ولی داستان از جایی خراب می‌شود که با خودت می‌گویی نکند تا ابد پیدا نشوم.راستش پیدا نشدن است که به جان آدم دلهره می‌اندازدواساسا آدم ازپیدا نشدن ترس دارد.گم شدن برای شما چه معنایی می‌دهد؟! وقتی کلمه گمشده رامی‌شنویدبه چه چیزی فکر می‌کنید؟! به بهانه گم شدن یا شاید گمشده‌هابه بعضی ازگمشده‌های تاریخ سینما پرداخته‌ایم.

حکیم، خودش را گم کرده‌

حکیم، خودش را گم کرده‌

۱۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۰

۱. قصد جایی را کردن برای حکیم، مناسک خاص خودش را دارد. حکیم فرزانه که بچه محل این زمان و اهل این دیار نیست و تازگی‌ها اینجا مشرف شده، نه اسم خیابانی را می‌داند و نه راه کوچه‌ای را بلد است. لاجرم پیش از هر چیز، گوگل‌مپش را راه می‌اندازد. ردای خاکیش را می‌پوشد.

هیس هیچی نیس!

هیس هیچی نیس!

۱۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۰

پشت‌چهره‌های به‌ظاهرگمنام‌شان چندین‌سال سابقه کارخاک می‌خورد.هرکدام یک دفترچند صدبرگ تجربه هستنددرحوزه خودشان وردیف نشسته‌اندروبه‌روی بچه‌های تحریریه.

آمدنم بهر چه بود؟

آمدنم بهر چه بود؟

۱۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۹

همه ما در گذار از سن و سالی که ما را به بلوغ و بزرگسالی می‌رساند، درگیر و دچار قصه«آمدنم بهر چه بود؟» شده‌ایم. ساعت‌ها با خودمان فکر کردیم اصلا دقیقا که هستیم؟چه کلماتی شخصیت ما را وصف می‌کند؟ اگر بخواهیم چند کلمه‌ای راجع به خودمان در جمعی صحبت کنیم باید چه بگوییم؟ رسالت ما در این زندگی کدام است؟

ترازوی عدالت

ترازوی عدالت

۱۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۸

فکر می‌کنم همه انسان‌ها بخشی از خودشان را به‌واسطه‌ تجربه‌هایی که کسب می‌کنند، از دست می‌دهند.این قانون زندگی است، تا چیزی را فدا نکنی چیز دیگری به‌دست نخواهی آورد.

زنگ شیمی!

گفتگو با مهدی گل رو، طراح سوال کنکور

زنگ شیمی!

۱۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۳

شکرخدا درسال‌های گذشته به نحوی فرهنگ‌سازی صورت گرفته که همه آدم‌ها تمام زندگی خود را وقف کنکور نمی‌کنند وموفقیت رافقط درکنکور نمی‌بینند.به صورت خلاصه چه بخواهیم وچه نخواهیم هستندکسانی که می‌خواهندزلف ببندندبه علم و نهایت دانش و باید ازکنکور ردشوند.در این شماره ازنوجوانه یکی ازطراحان سؤال کنکورسابق را می‌خواهیم موردبازجویی(گفت‌وگوی دوستانه)قراربدهیم تاازنکات‌طلایی کنکوربرای مابگوید.

به من بگو چرا!

به من بگو چرا!

۱۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۲

مهم نیست که در آسیا به دنیا آمده باشیم یا اروپا. چشم بادامی باشیم یا چشم آبی همه ما ویژگی‌های مشترکی داریم که در تعبیر دینی به آن فطرت می‌گویند و قوه پرسشگری یا همان سؤال پرسیدن یکی از ویژگی‌های فطری آدم است.

سوال، سو سوی نور

سوال، سو سوی نور

۱۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۲

ما از سؤال کردن رشد ‌می‌کنیم و بنای ارتقای مادی‌ ما واژه‌ «چرا» گذاشته شده است. از اولین روز خلقت که حضرت آدم در مقابل دستور خدا یک «چرا» قرار داد، گرفته تا آخرین روزی که در این دنیا سیر و سفر می‌کنیم و مطمئنیم که آن موقع هم «چرا چرا» گفتن‌مان تمام نمی‌شود.

اعتماد به اهداف آموزش و پرورش

اعتماد به اهداف آموزش و پرورش

۱۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۱

ساختن هر آینده‌ای ریشه در گذشته‌ آن دارد؛ به عبارت دیگر زیرساخت‌هایی که در گذشته اجرایی شده به زندگی امروز ما شکل داده‌ و آنهایی هم که اکنون در حال برنامه‌ریزی است بر آیندگان اثرگذار خواهد بود. یکی از اهداف لازم برای شکوفایی آینده‌ای روشن، مسأله آموزش‌وپرورش نسل حاضر است و همچنین یکی از راهکارهای مطرح در جهت ساخت آن بهره‌گیری از امکانات مفید و سازنده در عرصه آموزش‌ویادگیری است.

قبلی۴بعدی