حجت اسلام والمسلمین "غلامحسین محسنی اژه ای" وزیر اطلاعات با تشریح جزییات برنامه آشوبها و حوادث پس از برگزاری انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در 22 خرداد و ابهامات مربوط به بروز تقلب و تخلف در رای گیری گفت: برنامه ضدامنیتی انتخابات که از داخل و خارج کشور هدایت می شد، از اردیبهشت امسال آغاز شده بود.
کد خبر: ۲۶۲۵۸۱

به گزارش واحد مرکزی خبر ، محسنی اژه ای یکشنبه شب با حضور در بخش گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: به طور طبیعی کشور بزرگ و اسلامی ما در طول سی سال گذشته با استکبار جهانی و شیطان بزرگ دست و پنجه نرم کرده و همیشه وزارت اطلاعات هوشیار و مراقب بوده است که دشمن در شرایط خاص به ویژه در زمان انتخابات مشکلی برای مردم به وجود نیاورد.

وی تصریح کرد: بر این اساس وزارت اطلاعات همه توان خود را به کار برد که اگر دشمن برنامه ای برای تخریب و غیرامن جلوه دادن جامعه در هنگام انتخابات داشته باشد شناسایی و خنثی کند.

محسنی اژه ای با اشاره به اینکه دشمنان دو، سه برنامه ضدامنیتی مشخص از اردیبهشت امسال در دستور کار خود قرار داده بودند گفت: انفجار و ترورهای متعدد و تخریب های سازمان یافته از مهم ترین برنامه های دشمن در زمان پیش از انتخابات تا هنگام رای گیری بود.

وی با بیان اینکه این اقدامات را دشمنان به منظور کاهش انگیزه و نشاط مردم برای حضور در انتخابات سازماندهی کرده بودند اضافه کرد: بر این اساس وزارت اطلاعات در مرحله اول در این سه قسمت متمرکز شد و با سرنخ هایی که در دست داشتیم به ویژه درخصوص تخریب، بلافاصله اولین گروهی که شناسایی کردیم وابسته به گروه انجمن پادشاهی بود که در دو سال قبل در حسینیه شیراز بمب گذاری کرد و تعدادی از مردم را به خاک و خون کشید.

وزیر اطلاعات با بیان اینکه صهیونیست ها همواره از گروه های ترور در کشور حمایت کرده اند، گفت: انجمن پادشاهی نیز با کمک های مالی، تجهیزاتی و امکانات ساخت بمب ازجانب رژیم صهیونیستی حمایت می شد که با اقدام مناسب وزارت اطلاعات عوامل این گروه شناسایی شدند.

محسنی اژه ای با اشاره به اینکه گروه های ترور و تهدید در نظر داشتند سلسله انفجارهایی را تا زمان انتخابات، پی در پی در سراسر کشور انجام دهند گفت: از جمله این بمب گذاری ها در دو منطقه حسینیه ارشاد و مسجد نارمک بود که معمولاً مملو از جمعیت است که این توطئه به موقع شناسایی و خنثی شد.

وی با بیان اینکه گروه های سازمان یافته دشمن در نظر داشتند با استفاده از سایت ها، وبلاگ ها و یا پیامکها در جامعه اغتشاش ایجاد کنند، تصریح کرد: وزارت اطلاعات برخی از این گروه ها را احضار و دعوت کرد یا به دستگاه قضایی فراخواند و تعدادی از آنها نیز ترسیدند یا متنبه شدند و از ادامه کارهای غیرقانونی خود دست برداشتند.

محسنی اژه ای افزود: افرادی نیز وجود داشتند که از اعمال غیرقانونی خود دست برنداشتند و ما ناچار به دستگیری آنها شدیم.

وی تصریح کرد: وزارت اطلاعات با همکاری سایر نهادها از جمله نیروی انتظامی، با تمهیداتی که اندیشیده شد توانست تا پیش از انتخابات و روز رای گیری مسائل ضدامنیتی به معنای خاص از جمله ترور، انفجار یا اخلال در پای صندوق ها را خنثی کند.

محسنی اژه ای با قدردانی از همکاری دائم مردمی گفت: همواره در طول سال های گذشته مردم بخش عمده ای از اطلاعات امنیتی را به وزارت اطلاعات انتقال داده اند و همکاری بسیار خوبی با دستگاه های امنیتی کشور داشته اند به طوری که این مسئله سبب شده است که وزارت اطلاعات بتواند وظایف خود را در ایجاد امنیت به خوبی اجرا کند.

وی با اشاره به ایجاد جریانی در شرق کشور گفت: گروه هایی از برخی مرزهای شرقی وارد کشور شدند و امکاناتی ازجمله مواد بمب گذاری و تجهیزات ساخت بمب همراه خود داشتند که فقط در عملیات بمب گذاری در مسجد علی بن ابی‌طالب موفق به اجرای عمل پلید خود شدند اما با حضور وزارت اطلاعات و همکاری سایر نهادها این گروه نیز شناسایی و منهدم شد.

وزیر اطلاعات اضافه کرد: این گروه درنظر داشت عملیات بمب گذاری را تا عمق کشور حتی تهران و تا روز انتخابات ادامه دهد که با اقدامی مناسب منهدم شد.

وی با اشاره به اینکه برخی گروه های سازماندهی شده استکبار جهانی، خود را به گروه های انتخاباتی وصل کردند و در نظر داشتند که به نامزدهای انتخابات آسیب وارد کنند افزود: گروهی خود را طرفدار آقای کروبی نامیده بودند و درنظر داشتند همزمان چند بمب در محل برگزاری برنامه انتخاباتی آقای موسوی منفجر کنند که اعضای این گروه با اقدامی مناسب شناسایی و دستگیر شدند.

محسنی اژه ای اضافه کرد: این گروه آقایان موسوی و کروبی را قبول نداشتند و تنها در جهت دستیابی به اهداف پلید خود، خود را به حامیان کروبی منتسب می کردند.

وی تصریح کرد: این گروه با بمب گذاری در مراسم انتخابات میرحسین موسوی در نظر داشتند که ابتدا وضع انتخابات را ناامن کنند و سپس انفجارات را بر گردن نظام بیندازند.

ماموران وزارت اطلاعات در مقام ناظر

وزیر اطلاعات گفت: در همه مراحل اجرای انتخابات عواملی را از این وزارتخانه برای مراقبت و نظارت بر چگونگی اجرای انتخابات، به عنوان ناظر مشخص و مأمور کرده بودیم.

محسنی اژه ای با بیان اینکه پشت پرده اغتشاشات اخیر دو کشور غربی و در رأس آنها امریکا فعالیت داشته است افزود: دلایل محکمی داریم که صهیونیست ها نیز از انجمن پادشاهی در این زمینه حمایت می کردند.

وی اضافه کرد: آنان از اینکه ایران آرام است و امنیت دارد و مردم به صورت پرشور در انتخابات شرکت می کنند ناراحتند.

محسنی اژه ای گفت: آنان از اینکه مردم با حکومت عجین هستند و اقدامات آنان را خود مردم خنثی می کنند ناراحتند و به همین دلیل اقدامات خود را از اردیبهشت آغاز کردند تا مشارکت مردم در انتخابات کمتر شود.

وزیر اطلاعات با اشاره به وجود ستاد انتخابات در این وزارتخانه که از گذشته نیز وجود داشته است افزود: این ستاد در چارچوب قانون در خصوص استعلامی که درباره نامزدها می شود پاسخگوست.

محسنی اژه ای گفت: یکی از مواردی که در آن جریان های بدخواه داخلی و خارجی نقش ایفا می کنند انتخابات است زیرا در آن زمان، فضا بازتر می شود و هیجان های انتخاباتی وجود دارد.

وی افزود: در ستاد انتخابات وزارت اطلاعات این وقایع پیش بینی، پیشگیری و در صورت لزوم با آنها مقابله و اقدامات سازمان یافته نیز شناسایی می شود.

وزیر اطلاعات با بیان اینکه در این دوره از انتخابات از مدت ها قبل تبلیغات، برنامه ریزی ها و تشکیل ستاد ها آغاز شده بود گفت: در این دوره شرایط حادتر و حساس تر بود و پیش بینی می کردیم که شاید مواردی در خصوص صحت انتخابات مطرح شود که دشمن نیز با توسل به آن در این جریان ورود کند.

محسنی اژه ای افزود: به همین دلیل مجموعه قوی تری را برای بررسی صحت انتخابات در ستاد انتخابات وزارتخانه باز و فعالیت را آغاز کردیم.

وی گفت: از اواخر سال گذشته و شش ماه مانده به انتخابات برخی عنوان می کردند که باید مراقب باشیم در انتخابات تقلب نشود و این مسئله را برخی رسانه های خارجی نیز دامن می زدند.

وزیر اطلاعات افزود: برای مقابله با توطئه های احتمالی، این مجموعه صحت انتخابات را در وزارتخانه ایجاد کردیم.

وی اضافه کرد: در این ستاد همه احتمالات موجود در زمینه صحت انتخابات در همه مراحل از زمان چاپ تعرفه، نحوه چاپ تعرفه، تهیه صندوق ها، چگونگی استفاده و انتقال صندوق ها به محل رأی گیری، چگونگی باز کردن صندوق ها، زمان اخذ رأی و شمارش آرا و مراحل دیگر را ترسیم کردیم.

وزیر اطلاعات با بیان اینکه در همه این مراحل ناظران ستاد انتخابات این وزارتخانه برای مراقبت از انتخابات حضور داشتند گفت: در پایان روز انتخابات و اول صبح روز بعد نیز مترصد بودیم که از هر جا خبری در خصوص تقلب در انتخابات برسد اگرچه قابل اعتنا نیز نباشد از کنار آن بی اعتنا نگذریم.

محسنی اژه ای با بیان اینکه چند مورد از این خبرها در خصوص تقلب در انتخابات را خودش دنبال کرده است افزود: منظور ما از تقلب، تقلب سازمان یافته و مؤثر در نتیجه انتخابات است.

میزان و چگونگی تخلفات انتخاباتی

وزیر اطلاعات گفت: قاطعانه اعلام می کنم که در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به هیچ عنوان تقلب سازمان یافته و مؤثری صورت نگرفته است.

حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: گر چه وزارت اطلاعات برای بررسی صحت انتخابات یا تقلب در آن وظیفه ذاتی ندارد اما به علت حساسیت در این دوره همه مسائل را به دقت پی گیری می کند.

وی گفت: از چند ماه پیش بحث تقلب در انتخابات را در داخل و خارج از کشور مطرح کرده بودند و هر چه قدر پیش می رفتیم این مسئله را سنگین تر مطرح می کردند به همین علت وزارت اطلاعات با در نظر گرفتن این احتمال که عواقبی پشت این مسائل باشد به دقت همه مراحل انتخابات را پی گیری کرده است.

محسنی اژه ای افزود: هر گونه گزارشی که رسیده است پی گیری کرده ایم و هنوز هم اگر موضوعی به ما منعکس شود در حال پی گیری هستیم و این روند هم هنوز پایان نیافته است.

وی گفت: سه شنبه یا چهارشنبه پس از انتخابات با یکی از آقایان صحبت می کردم و به او می گفتم با شما دوست و آشنا هستم و اگر واقعاً مطلبی دارید به وزارتخانه های اطلاعات، کشور و شورای نگهبان یا به خود من بگویید تا پی گیری کنم.

محسنی اژه ای افزود: با وجود سابقه دیرینه دوستی ما هیچ موضوع کد داری را به من نگفت و فقط چنین گفت که مگر می شود من این میزان را رأی نیاورم.

وزیر اطلاعات اضافه کرد: او گفت شنیده است که صندوق های دو جداره آرا ساخته شده است که طبقه زیرین آن از پیش برگه های آراء را به نفع یکی از کاندیداها قرار داده اند و آراء مردم در طبقه بالای صندوق ریخته می شود و به هنگام باز کردن در صندوق ، آراء جاسازی شده بالا می آید که نتیجه کنونی انتخابات ناشی از این امر است.

وی گفت: من از شنیدن این موضوع خندیدم و به او گفتم اگر کسی هیچ گاه انتخابات و هیئت های نظارت اجرایی و اعضای شعبه های انتخابات را ندیده بود و چنین سخن می گفت مقداری قابل پذیرش بود.

وزیر اطلاعات افزود: از او پرسیدم منظورش از صندوق های دو جداره منحصر به چند صندوق است یا همه صندوق ها؟ که در پاسخ گفت فقط چند صندوق چنین بوده است.

محسنی اژه ای گفت: به او گفتم اگر در چند صندوق چنین بوده است پس باید این صندوق ها ظرفیت20 ، 18 یا 15 میلیون رأی داشته باشد و در باقی صندوق ها 4 تا 6 میلیون رأی قرار گیرد اما آیا صندوقی وجود دارد که 4 تا 6 میلیون رأی در آن قرار گیرد.

وی افزود: این فرد در پاسخ به این ادله گفت ممکن است همه صندوق ها این گونه بوده باشد که در پاسخ گفتم 14 هزار صندوق سیار و بیش از 30 هزار صندوق ثابت وجود داشت آیا در همه این صندوق ها این گونه عمل کرده اند؟ ضمن آنکه آراء را از کجا در طبقه پایین این صندوق ها قرار داده اند؟

وزیر اطلاعات گفت: مردم به طور معمول برگه های آرا را تا می زنند و به این علت آراء انباشته می شود و اینکه گفته شد برگه های آراء در بخش مخفی صندوق قرار داده شده باید کاملاً صاف و تا نخورده باشد تا مقدار زیادی برگه رأی در آنجا قرار گیرد.

محسنی اژه ای افزود: این فرد با شنیدن این توضیحات اعلام کرد این موضوع را شنیده است که در پاسخ به او گفتم این شنیده ها چقدر منطقی و معقول است؟ با این حال اگر سرنخی بدهید و بگویید چه کسی این مطالب را گفته است اگر چه موضوع معقولی نیست پی گیری می کنم.

وزیر اطلاعات درباره انعکاس یافته های خود به وزارت کشور و شورای نگهبان نیز گفت: روز انتخابات در حال رفتن به نماز از سازمان خودمان خبر دادند که برخی حوزه ها با کمبود تعرفه مواجه شده است که پی گیری سریع موضوع را خواستار شدم.

وی افزود: از همکارانم خواستم از وزارت کشور و حوزه های انتخابیه علت کمبود زودهنگام تعرفه ها را بپرسند.

محسنی اژه ای گفت: در انتخابات دوره های پیش، بیشتر مردم بعدازظهر برای رأی دادن به حوزه ها هجوم می آوردند اما مشارکت مستمر مردم از ساعات ابتدای رأی گیری تا پایان انتخابات از ویژگی های این دوره از انتخابات بود.

وی با اشاره به حضور خود در وزارت کشور در روز انتخابات افزود: در دیدار با وزیر کشور موضوع کمبود تعرفه ها را پی گیری کردیم اما بسیاری از حوزه هایی که اعلام کمبود تعرفه کرده بودند گفتند در حال حاضر تعرفه دارند اما اگر حضور گسترده مردم ادامه یابد بعدازظهر با کمبود مواجه خواهند شد.

وزیر اطلاعات گفت: در تماس با حوزه های انتخابیه به من گفت برای آنکه روند رأی گیری متوقف نشود از اکنون موضوع کمبود تعرفه را مطرح کرده ایم.

محسنی اژه ای افزود: بـرخی حوزه ها نیز با کمبود تعرفه مواجه بود که البته در دیگر دوره های انتخابات نیز چنین بوده که بلافاصله تعرفه مورد نیاز تامین شده است.

وی گفت: وزیر کشور نیز بر تامین کافی تعرفه ها در حوزه هایی که لازم بود تاکید کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها