مدیر کل سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت :

60 درصد زایمان ها در بیمارستان های دولتی غیرطبیعی است

مدیر کل سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت با هشدار نسبت به افزایش موارد زایمان از طریق سزارین در ایران گفت:60 درصد زایمان ها در بیمارستان های دولتی با روش غیرطبیعی و از طریق سزارین انجام می شود که این میزان در بیمارستان های خصوصی 40 درصد است و این آمار در هیچ جای دنیا سابقه ندارد.
کد خبر: ۱۱۸۸۰
به گزارش خبرنگار ما ، دکتر دلاور در مراسم روز جهانی تغذیه با شیر مادر افزود: همچنین میزان زایمان های خشن در ایران افزایش نگران کننده ای یافته است . این گونه زایمان های غیرطبیعی با عوارض زیادی بعد از عمل همراه است ، که ازجمله در کوتاه شدن طول مدت شیردهی مادر است در نتیجه نوزادان از شیر مادر کمتر بهره مند می شوند.

وی با انتقاد از شیوه مراقبت بیمارستان ها از مادران باردار و وضع حمل کرده ، گفت : بسیاری از بیمارستان ها برای این که لوح دوستدار کودک را دریافت کنند، عملا خدمات و مراقبت های خود از مادران را قبل و بعد از وضع حمل ، قطع می کنند و حتی سرویس های اولیه را بعد از بارداری به مادران نمی دهند.

دکتر دلاور تصریح کرد: بیمارستان های ما، پس از ترخیص بیمار هیچ خدمتی بعد از زایمان ، نسبت به مادران و نوزادان ارائه نمی کنند باید منشور حقوق بیمار برای بیمارستان های ما مجددا بازخوانی و یادآوری شود.

این مقام مسوول در وزارت بهداشت تصریح کرد: طبق مصوبه مجلس و دولت ، تمام دستگاه ها موظف به اجرای قانون تغذیه با شیر مادر هستند با این حال ، بسیاری از دستگاه ها برای زنان کارمندی که زایمان کرده اند، مهد کودک فراهم نکرده اند. بررسی های گذشته نشان می دهد که در دو وزارتخانه بزرگ آموزش و پرورش و بهداشت و درمان که کارکنان زن زیادی دارند ، فقط 41 درصد امکان استفاده از مهدکودک داشته اند.

همچنین در بسیاری از سازمان ها زنان در زمینه مرخصی استعلاجی و مرخصی دوران شیردهی با مشکل روبه رویند دکتر دلاور بااشاره به ضررهای استفاده از پستانک برای سلامت لثه ، دندان و دستگاه گوارش کودکان گفت : در حال حاضر 27 درصد بچه های زیر2 سال از پستانک استفاده می کنند.

وی به واردات قاچاق شیر خشک از مرزهای جنوبی و غربی کشور اشاره کرد و افزود: تنها با اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم درباره عوارض این محصولات می توان با قاچاق شیر خشک مبارزه کرد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها