همزمان با حضور نخست وزیر هند در تهران؛

رئیس جمهوری افغانستان به ایران سفر می کند

جام جم آنلاین گزارش می دهد

پیام سفر احمدزی؛ حضور ایران یعنی امنیت

دستورکارهای سفر اشرف غنی احمدزی رییس جمهور افغانستان به ایران طیف وسیعی از مسائل دو همسایه را در بر می گیرد؛ از تعیین حق آبه رودهای مشترک دو کشور تا همکاری ها در زمینه امنیت و مبارزه با مواد مخدر، اما تاکیدهای مکرر مبنی بر نقش امنیت ساز ایران، حاکی از نیاز جهانی به اقتدار جمهوری اسلامی ایران و تجربیات ارزنده آن در حساس ترین مشکل مبتلابه جهان یعنی مبارزه با تروریسم است.
کد خبر: ۷۸۹۶۱۴
پیام سفر احمدزی؛ حضور ایران یعنی امنیت

به گزارش جام جم آنلاین، اشرف غنی احمد زی رییس جمهور افغانستان روز یکشنبه پرونده های متعددی را برای بررسی با مسئولین ایرانی با خود به تهران آورد.

مذاکره درباره بازگشت تدریجی مهاجران افغان، همکاری در حوزه های اقتصادی، انرژی، صنایع و معادن، تجارت، سرمایه گذاری های اقتصادی و راه آهن، مقابله با تجارت مواد مخدر در دو حوزه اقتصادی و امنیتی، احیای تالاب ها و دریاچه ها، مذاکره درباره حق آبه هریرود و مسأله آب هیرمند، همکاری برای مبارزه با گروه تروریستی داعش و امضای اسناد تفاهم و همکاری میان وزارت خارجه دو کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران و وزارت تحصیلات عالیه افغانستان محورهای گفتگوی مقام های ایرانی و افغان در سفر رییس جمهور افغانستان به تهران را تشکیل می دهند.

برایند اظهارات مسئولین دو کشور در سفر اشرف غنی احمد زی به تهران نشان می دهد که مساله امنیت منطقه ای، مبارزه با تروریسم و در راس آن گروه تروریستی داعش به عنوان شاخص ترین جریان تهدیدگر امنیت منطقه و جهان در مرحله اخیر را می توان نقطه ثقل سفر رییس جمهور افغانستان به ایران دانست.

احمد زی که در این سفر دو روزه علاوه بر دیدار با حس روحانی همتای ایرانی وی و تعدادی از مسئولان ایرانی با مقام معظم رهبری نیز دیدار دارد، قرار است یک توافقنامه همکاری های استراتژیک را نیز با رییس جمهور کشورمان به امضا برساند.

اهمیت موضوع امنیت در روابط همسایگان و تاثیر آن در سطوح منطقه ای و بین المللی امری پوشیده نیست زیرا توسعه و پیشرفت داخلی و خارجی در همه عرصه ها نیازمند وجود بستر مناسب امنیتی است و اساسا امنیت مهمترین فاکتور سرمایه گذاری های مشترک بین دو کشور و به تبع آن توسعه منطقه ای است.

تاکیدهای مکرر رییس جمهور افغانستان درباره نقش تعیین کننده ایران در امنیت سازی منطقه ای و لزوم همکاری برای ریشه کنی پدیده های تهدید آفرینی مانند داعش اذعان به نقش محوری ایران در صلح و ثبات منطقه ای است.

طرح ضرورت مشارکت ایران و افغانستان و همکاری منطقه ای برای مبارزه با داعش در واقع درخواست کابل از تهران برای ممانعت از تکرار تجربه فعالیت اخیر گروه تروریستی داعش در کشورهای غرب ایران (به طور مشخص، عراق و سوریه) و استمداد از ایران برای مبارزه با تروریست ها با توجه به تجربیات ارزنده تهران در این عرصه، پیش از پیاده شدن سناریوی عراق در افغانستان است.

احمد زی بارها بر این نکته در مذاکرات و نشست های خبری تاکید کرد که بدون همکاری منطقه ای نمی توان با پدیده شومی مانند داعش مبارزه کرد.

این اظهارات رییس جمهور افغانستان مبنی بر ضرورت حضور ایران در تضمین امنیت منطقه چند روز پس از آن ایراد می شود که گروه تروریستی داعش از فعالیت شاخه خود در افغانستان خبر داده است.

از این نگاه، طرح ضرورت مشارکت ایران و افغانستان و همکاری منطقه ای برای مبارزه با داعش در واقع درخواست کابل از تهران برای ممانعت از تکرار تجربه فعالیت اخیر گروه تروریستی داعش در کشورهای غرب ایران (به طور مشخص، عراق و سوریه) و استمداد از ایران برای مبارزه با تروریست ها با توجه به تجربیات ارزنده تهران در این عرصه، پیش از پیاده شدن سناریوی عراق در افغانستان است.

موضوع نقش تعیین کننده ایران در تامین امنیت منطقه چیزی نیست که فقط همسایگان ایران از جمله عراق و افغانستان از ان سخن بگویند.

همین دیروز شنبه جولی بیشاپ وزیر خارجه استرالیا نیز در سفر خود به تهران بر نقش موثر ایران در تامین امنیت منطقه ای به ویژه مبارزه با داعش تاکید و از اقدامات ایران در این باره تمجید کرد و گفت: ما نوع جدیدی از تروریسم جهانی را شاهد هستیم.

در طول یک ساله اخیر هزاران گزارش و خبر در رسانه های جهان منتشر شد که نشان می داد ایران موثرترین و قدرتمندترین کشور منطقه و جهان است که توانسته است بیشترین نقش را در به شکست کشاندن فعالیت های داعش در منطقه داشته باشد. حتی رسانه های آمریکایی نیز در تحلیل های خود از اوضاع سیاسی و میدانی مبارزه با این گروه تروریستی بارها تصریح کردند که ائتلاف بین المللی موسوم به مبارزه با داعش به دلایلی از قبیل نبود اراده سیاسی واقعی برای نابودی تروریسم و همچنین تناقضات ساختاری مانند شرکت حامیان تروریسم در ائتلاف ضد تروریستی با وجود دسترسی به سلاح های مدرن و امکانات وسیع نتوانست پیشرفت چندانی در نبرد با داعش داشته باشد.

خدمت مشهود ایران به امنیت جهانی زبان رسانه های غربی را نیز در ماه های اخیر به اعتراف صریح درباره حضور محکم جمهوری اسلامی در معادلات امنیتی جهانی گشوده و به نظر می رسد مغناطیس اقتدار ایران حالا بیش از هر زمان دیگری منطقه و جهان را به گرد آمدن حول محور تهران و ضرورت همکاری بیشتر با آن متقاعد کرده است.

جام جم آنلاین – جواد ارشادی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها