در هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران؛

دو تندیس ارزشمند جشنواره سینما حقیقت به بوشهری ها رسید

هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران (سینما حقیقت) در حالی شامگاه یکشنبه در تالار اندیشه حوزه هنری به کار خود پایان داد که محصولات رسانه ملی و تولیدات سیمای مراکز استان‌ها موفق شدند برخی از مهم‌ترین جوایز بزرگ‌ترین رویداد آثار مستند کشور را به خود اختصاص دهند.
کد خبر: ۷۴۷۳۴۸
شب فیروزه‌ای تلویزیون درآسمان سینماحقیقت

به گزارش جام جم، جشنواره هشتم سینماحقیقت در گام پایانی میزبان چهره‌هایی چون حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، علیرضا رضاداد دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر، حبیب ایل‌بیگی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران، بهمن نامور مطلق معاون هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، مرتضی رزاق‌کریمی، هوشنگ مرادی کرمانی، فرهاد ورهرام، رویا نونهالی، مجتبی راعی، محمدمهدی عسگرپور و محمد شیروانی بود و اجرای مراسم اختتامیه را هم علی معلم، تهیه‌کننده سینما به عهده داشت. یکی از مهم‌ترین اتفاقات این دوره از جشنواره سینماحقیقت درخشش تلویزیون و کسب عناوین برتر در برخی از شاخه‌های بخش مسابقه بود. رسانه ملی که اخیرا موفقیت بسیار خوبی در چهل و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم رشد به دست آورده بود، این بار هم با دستان پر یک رقابت مهم سینمایی دیگر را ترک کرد.

همه این موفقیت هم از آنِ تولیدات سیمای استان‌های تلویزیون است. درخشش همیشگی محصولات مراکز استانی تلویزیون موید این نکته است که فیلمسازان و تولیدکنندگان فعال در شبکه‌های استانی درصورت برخورداری از امکانات، تجهیزات و حمایت‌های لازم، ظرفیت فراوانی برای ساخت آثار برجسته و موفقیت در جشنواره‌های داخلی و خارجی دارند.

فیلم سینمایی تحسین شده «تنهای تنهای تنها» ساخته احسان عبدی‌پور و محصول صداوسیمای مرکز بوشهر به عنوان یکی از شاخص‌ترین نمونه‌ها دراین زمینه قابل ذکر است.

البته سیمای استان‌ها در کنار توجه به فیلم‌ها و مجموعه‌های داستانی، همواره به آثار مستند هم توجه ویژه‌ای دارند و سعی می‌کنند پس از تحقیق و پژوهش کافی فیلم‌های ارزشمند و ماندگاری را ارائه کنند. موفقیت این آثار در جشنواره‌های معتبری همچون سینماحقیقت که فیلم‌ها در آن از سوی افرادی کاربلد و زبده دراین زمینه بازبینی، انتخاب و سپس داوری می‌شود، نشان می‌دهد که حتما فیلمسازان تلویزیون در میان انبوه آثار تولیدی کار ویژه و برجسته‌ای ارائه داده‌اند که شایسته دریافت عنوان‌های برتر می‌شوند.

در مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، تولیدات مستند سیمای مراکز استان‌ها در شرایطی که در هشت بخش مختلف نامزد دریافت جایزه بودند، درنهایت موفق شدند چهار جایزه و عنوان برتر مهم‌ترین رویداد رقابتی فیلم‌های مستند ایران را به‌دست آورند.

فیلم مستند «همه آنچه من دارم» به کارگردانی محمدعلی یزدان‌پرست که از محصولات سیمای استان مرکزی است، موفق شد جایزه دوم بخش صنایع دستی و هنرهای سنتی شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ پنج میلیون تومان این جشنواره را به خود اختصاص دهد.

سیمای استان مرکزی بجز موفقیت «همه آنچه من دارم» در بخش ویژه جایزه شهید آوینی هم صاحب یکی از عناوین برتر شد. فیلم کوتاه مستند «آشنای غریب» ساخته مصطفی شبان موفق شد در این بخش یک تندیس و یک لوح تقدیر را به دست آورد. بجز اینها دو اثر از محصولات سیمای مراکز استانی موفق به دریافت دو تا از بهترین جوایز هشتمین جشنواره سینماحقیقت شدند. فیلم مستند «سفر به آمادای» به کارگردانی فرشاد افشین‌پور و تولید مرکز همدان جایزه ویژه دبیرجشنواره شامل تندیس، دیپلم افتخار، لوح تقدیر و جایزه نقدی شش میلیون تومانی را از آن خود کرد.

همچنین «حیات در رگ‌های سرد» مستند تحسین شده سیمای مرکز ایلام و به کارگردانی فتح‌الله امیری، یکی از بهترین مستندسازان کشور موفق شد نشان فیروزه سینماحقیقت (جایزه بزرگ جشنواره) و جایزه بهترین فیلم جشنواره شامل تندیس، دیپلم افتخار و جایزه نقدی 14 میلیون تومانی این رویداد مهم را به دست آورد؛ البته امیری دراین پیروزی شریکی به نام محمدعلی فارسی، سازنده مستند «ابرها در راهند» محصول حوزه هنری را هم در کنار خود داشت.

لبخند شهید آوینی به محمدحسین جعفریان

محمدحسین جعفریان، فیلمساز، شاعر و روزنامه‌نگار شناخته شده از چهره‌هایی بود که با لبخند رضایت جشنواره هشتم سینماحقیقت را به پایان رساند. فیلم مستند «چه کسی ما را کشت؟» او که از ماجرای شهادت دیپلمات‌های ایرانی در افغانستان در سال 77 پرده‌برداری کرد و در نوبت‌های مختلف پخش در ایام جشنواره با استقبال بالای مردم روبه‌رو شد، جایزه ویژه دبیر جشنواره در بخش شهید آوینی را به دست آورد. جعفریان پس از دریافت جایزه‌اش با ابراز خوشحالی از دیده شدن مستندش گفت: فیلم من به دلیل این‌که به متهمان زیادی از جناح‌های مختلف در این کار اشاره می‌کند در محاق قرار گرفت، اما آقای طباطبایی‌نژاد، دبیر جشنواره سینماحقیقت فرصت دیده شدن این اثر را فراهم کرد.

موفقیت کارگردان سینمای کودک

محمدعلی طالبی، فیلمنامه نویس و کارگردان شناخته شده و قدیمی سینمای کودک و نوجوان هم که بارها با آثارش در جشنواره‌های مختلف تحسین شده، در نخستین حضورش در جشنواره سینماحقیقت نیز با موفقیت روبه‌رو شد. او توانست برای کارگردانی فیلم مستند «ننه حسن» جایزه ویژه هیات داوران در بخش مستند نیمه بلند این رویداد را از آن خود کند.

ابراز امیدواری ایوبی برای اکران فیلم‌های مستند

رئیس سازمان سینمایی هم در این مراسم طی سخنانی ابراز امیدواری کرد که امکان اکران بیشتر فیلم‌های خوب مستند و آثار برگزیده سینماحقیقت در گروه هنر و تجربه فراهم شود.

حجت‌الله ایوبی بیان کرد: فیلم مستند و جشنواره سینماحقیقت متعلق به قشر فرهیخته جامعه است و وقتی خبرهای موفقیت آثار مستند ایرانی را در جشنواره‌های خارجی می‌شنوم، به ایرانی و مسلمان بودنم افتخار می‌کنم.

هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران (سینما حقیقت) از نهم آذر به مدت یک هفته برگزار شد.

علی رستگار‌/‌ گروه فرهنگ و هنر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها