مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو ضمن بیان سخنانی درباره نحوه تهیه غذای نذری، توصیه‌هایی بهداشتی در زمینه تهیه و توزیع این غذا‌ها طی ایام محرم ارائه داد.
کد خبر: ۷۳۴۵۱۶
توصیه‌هایی برای تهیه و توزیع غذای نذری

جام جم سرا به نقل از ایلنا: محمد هاشمی ضمن آرزوی قبولی نذورات، توصیه‌هایی به تهیه کنندگان و توزیع کنندگان غذاهای نذری ارائه داد:

۱. مسئولان تهیه مواد اولیه باید از سالم و بهداشتی بودن مواد اولیه مصرفی اطمینان داشته باشند و آن‌ها را از محل‌های معتبر خریداری کنند.

۲. هدایا را از افراد معتبر و شناخته شده به عنوان نذورات قبول نمایند.

۳. در صورت مشکوک بودن به سلامت مواد غذایی، ادارات نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت‌های غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی و مراکز بهداشت، آماده هر گونه همکاری هستند.

۴. مدیران هیئت‌ها و هیئت امنا مساجد و تکایا، در قبول نذورات بصورت غذای آماده دقت مضاعف نمایند و ضمن خودداری از قبول غذای آماده از افراد نا‌شناس از سلامت غذای ارائه شده قبل از توزیع اطمینان حاصل نمایند.

۵. آب آشامیدنی باید بهداشتی و ترجیحا از شبکه توزیع عمومی باشد.

۶. خانواده‌ها از سالم بودن مواد غذایی نذورات خود اطمینان کامل حاصل نمایند.

۷. در صورت توزیع شیر حتی‌المقدور از شیرهای پاکتی استریلیزه یا نهایتا پاستوریزه استفاده نمایید. از توزیع شیر خام که کمتر از ۱۰ دقیقه جوشیده است، بپرهیزید.

۸. در توزیع غذا از ظرف به ظرف کردن بی‌مورد آن خودداری و حتی الامکان در کوتاه‌ترین فاصله غذای تهیه شده بصورت گرم توزیع گردد.

۹. استفاده از ظروف یکبارمصرف بهداشتی و مناسب نوع غذا (برای غذای گرم، نوع مات مناسب است)، در توزیع غذا توصیه می‌شود.

۱۰. برای توزیع چای حتی المقدور از لیوان‌های یکبار مصرف مات و نو استفاده شود.

۱۱. در صورت استفاده از ظروف ملامین یا چند بار مصرف، مکانی برای شستشو و ضدعفونی آن برای هر نوبت استفاده، پیش بینی شود.

۱۲. حتما از سفره‌های یک بار مصرف برای سرو غذا استفاده و از راه رفتن افراد روی سفره در حین پذیرایی خودداری گردد.

۱۳. رعایت شرایط سالم طبخ و توزیع بهداشتی مواد غذایی ضروری است.

۱۴. از ظروف یک بار مصرف مات دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان استفاده نمایید و از ظروف نازک پلاستیکی یکبار مصرف و ظروف بازیافتی که رنگ کدر و بویی خاص دارندبدلیل سرطانزا بودن بهیچوجه، استفاده ننمایید

۱۵. از ذخیره سازی مواد پروتینی خام و پخته در مجاورت هم موکدا خودداری و در ذخیره سازی گوشت نیز رعایت نکات ایمنی بویژه تمیز و قطعه نمودن گوشت و فریز نمودن فوری گوشت‌های مازاد در قطعه‌های کوچک را رعایت نمایند.

۱۶. سبزیجات تازه مسلما آلوده به عوامل بیماریزا هستند و لذا ازبا توجه به محدودیت وقت، ازدحام و حجم بالای توزیع غذا از توزیع سبزی خودداری نمایند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
مهندس محمد شرافت
Iran, Islamic Republic of
۰۴:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۸
۰
۰
در روزهایی كه فضای شهر و دیارمان بیش از همیشه، بوی آزادگی و پایداری در برابر بیداد و ظلم و جهل و پیمان‌شكنی می‌دهد و با نام نامی حسین (ع) عطرانگیز شده است؛ گاه رفتارهایی، مناظری و سخنانی را می‌بینیم و می‌شنویم كه آشكارا ناسازه‌ای نابخشودنی با نیت خیر برپاكنندگان یاد و خاطره‌ آزادمردان و زنانی دارد كه بیش از ۱۳۳۰ سال پیش با خون و اشك خویش در كربلا، كوشیدند تا كیفیت ممتاز زندگی منادیان عدالت‌خواه و ظلم‌ستیز را در جهان تضمین كنند؛ كیفیت زندگی‌ای كه امروزه ممكن است تحت تأثیر چند خطای بارز محیط زیستی در آیین‌های بزرگداشت آن حماسه‌‌آفرینان بزرگ صدر اسلام، از عیارش به شدت كاسته شود.

نیازمندی ها