رهبر معظم انقلاب در دیدار قاریان، حافظان و اساتید قرآنی:

«اسلام امریکایی» با پوشش اسلامی در خدمت اهداف امریکا و صهیونیسم است

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز در دیدار رئیس و مسئولان عالی دستگاه قضایی و همچنین روسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌های مراکز استان‌ها، ضمن بیان شش اولویت اصلی برای دوره جدید پنج ساله ریاست آیت‌الله آملی‌لاریجانی در قوه قضاییه، همکاری و همدلی و یکصدایی روسای سه قوه در مسائل کلان و مصالح عمومی کشور را بسیار ضروری و مهم برشمردند و با اشاره به تحولات اخیر عراق تأکید کردند: پشت پرده فتنه‌انگیزی و آتش‌افروزی در عراق، قدرت‌های غربی سلطه‌گر و در رأس آنها رژیم آمریکا قرار دارند و جمهوری اسلامی ایران ضمن مخالفت شدید با هرگونه دخالت آمریکا در مسائل داخلی عراق، معتقد است مردم و دولت و مرجعیت دینی این کشور توانایی پایان ‌دادن به این آتش‌افروزی را دارند.
کد خبر: ۶۸۷۳۴۲

رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر بویژه شهید آیت‌الله بهشتی و همچنین تجلیل از شهید آیت‌الله قدوسی، مهم‌ترین ویژگی دستگاه قضایی نسبت به قوای دیگر را، تضمین تحقق اقامه حق و عدل از جانب همه دستگاه‌های نظام اسلامی دانستند و گفتند: بر همین اساس توقعات از قوه قضاییه بالاست و با توجه به توانایی‌ها و صلاحیت‌های برجسته ریاست این قوه که عالمی فاضل، متدین، مجتهد، خوش‌فکر، انقلابی، آگاه به مسائل و شجاع است، تحقق توقعات و اهداف موردنظر امکان‌پذیر به نظر می‌رسد.

تشریح 6 اولویت برای دوره جدید

رهبر انقلاب اسلامی ضمن تشکر و قدردانی از تلاش‌های رئیس قوه قضاییه و مسئولان عالی این قوه در پنج سال گذشته، شش اولویت اصلی را برای دوره جدید بیان کردند.

«سازوکار ویژه و روشن برای اجرای سیاست‌ها» اولین اولویتی بود که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند و گفتند: باید سازوکار ویژه و روشنی برای نظارت و اجرای سیاست‌های مربوط به قوه قضاییه و تبدیل این سیاست‌ها به برنامه و عملیاتی شدن همه آنها تدارک دیده شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دومین اولویت اصلی دستگاه قضایی را «نظارت بر عملکردها اعم از عملکرد قضات و عملکرد مدیران» برشمردند و خاطرنشان کردند: این نظارت‌ها باید به‌گونه‌ای جدی و گسترده باشند که اشکالات و شکایات از برخی عملکردها، به پایین‌ترین سطح ممکن برسد.

ایشان به موضوع «لزوم عدم تاخیر در اجرای احکام» به عنوان سومین اولویت اشاره کردند و افزودند: برخی تأخیرهای طولانی در اجرای احکام، معلول برخی نقیصه‌هاست که باید شناسایی و برطرف شوند.

رهبر انقلاب درخصوص اطاله دادرسی یک نکته را متذکر شدند و گفتند: کاهش آمار میانگین اطاله دادرسی، خوب است، اما باید توجه شود که چه تعداد پرونده در محدوده مدت زمان حداکثری این آمار میانگین، بررسی می‌شوند که اگر این آمار بالا باشد، باید کاهش یابد.

«کادرسازی و جانشین‌پروری»، اولویت چهارمی بود که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به آن اشاره کردند و درخصوص «پیشگیری از جرم» به عنوان اولویت پنجم افزودند: پیشگیری از جرم یک موضوع فراقوه‌ای است، بنابراین قوه قضاییه برای پیشگیری از جرم باید ارتباط خود را با دستگاه‌های مرتبط با این موضوع، مستحکم و نقاط اشتراک با آنها را تقویت کند.

ایشان خاطرنشان کردند: پیشگیری از جرم، یک موضوع کاملا علمی نیز هست و بر همین اساس باید برای شناسایی عوامل جرم و آسیب‌های ناشی از آن با صاحب‌نظران و کارشناسان این موضوع مشورت و همکاری شود.

ضرورت افزایش همکاری‌های 3 قوه

ششمین و آخرین اولویتی که رهبر انقلاب اسلامی بیان کردند، «افزایش همکاری‌های سه قوه» بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: سفارش همیشگی و موکد من به روسای قوا، افزایش همکاری‌هاست که این همکاری‌ها شامل دو عرصه مسائل درون دستگاهی و مسائل کلان کشور است.

ایشان تأکید کردند: در مجموعه نظام اسلامی باید در مسائل گوناگون، «همصدایی» از روسای قوا شنیده شود.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به مواضع بسیار خوب، متقن، مستدل و منطقی آیت‌الله آملی‌لاریجانی در مسائل گوناگون خاطرنشان کردند: همکاری‌ها و همفکری‌های روسای سه قوه می‌تواند به گسترش این مواضع در بخش‌های مختلف حکومت کمک کند.

مصالح ملی، از همه امور بالاتر است

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر این‌که مصالح ملی کشور از همه امور بالاتر است، گفتند: روسای سه قوه باید جلسات مشترک خود را بیشتر کنند زیرا این نشست‌ها به باز شدن گره‌ها و پیشرفت امور و برطرف شدن برخی گله‌گذاری‌ها کمک زیادی می‌کند.

ایشان درخصوص مسائل مهم کشور، تأکید کردند: گره‌هایی که در کشور وجود دارند و حتی آنچه که برای برخی توهم گره بودن است، همه قابل بازگشایی است به شرط آن‌که قدری به خودمان و توانایی‌های داخلی تکیه کنیم.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: یکی از چالش‌های اصلی کشور، خصومت و مخالفت جدی نظام سلطه غرب با نظام اسلامی است که باید این حقیقت را فهمید و درک کرد.

ایشان خاطرنشان کردند: اگر خصومت نظام سلطه را متوجه نشویم، در تحلیل مسائل کشور دچار اشتباه خواهیم شد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: کسانی که حاضر نیستند برخورد خصمانه جبهه دشمن را ببینند، همانند کسانی هستند که چشم خود را به روی دشمن می‌بندند.

ایشان علت اصلی دشمنی نظام سلطه با جمهوری اسلامی ایران را، «سخن نو» نظام اسلامی و «متزلزل شدن بنای نظام سلطه» دانستند و با اشاره به تحولات اخیر عراق گفتند: در قضیه عراق قدرت‌های سلطه‌گر غربی و به‌طور مشخص رژیم ایالات متحده آمریکا، درصدد سوءاستفاده از جهالت‌ها و تعصب‌های تعدادی عوامل بی‌اختیار هستند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: هدف اصلی از قضایای اخیر در عراق، محروم کردن مردم این کشور از دستاوردهایی است که به‌رغم حضور و دخالت آمریکا به‌دست آورده‌اند، که مهم‌ترین آن، حاکمیت نظام مردمسالاری است.

آمریکا به دنبال تحت سلطه قرار گرفتن عراق است

رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: آمریکا از روال کنونی در عراق یعنی برگزاری انتخاباتی با مشارکت خوب مردم و تعیین گزینه‌های مورد اعتماد مردم، راضی نیست زیرا آمریکا به دنبال آن است که عراق تحت سلطه قرار گیرد و افراد گوش‌به فرمان آمریکا، حاکم باشند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به سخنان مقامات آمریکایی که تلاش دارند، قضایای عراق را یک جنگ مذهبی قلمداد کنند، افزودند: آنچه که در عراق روی داده‌است، جنگ شیعه و سنی نیست، بلکه نظام سلطه با استفاده از پس‌مانده‌های رژیم صدام به عنوان مهره‌های اصلی و عناصر تکفیری متعصب به عنوان پیاده نظام، تلاش برای برهم زدن ثبات و آرامش عراق و تهدید تمامیت ارضی این کشور دارد.

ایشان خاطرنشان کردند: عوامل اصلی فتنه در عراق، با سنی‌های مومن و معتقد به استقلال عراق همان اندازه خصومت دارند که با شیعه دشمن هستند.

رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: دعوای اصلی در عراق میان کسانی است که می‌خواهند عراق به اردوگاه آمریکا ملحق شود و کسانی که خواهان استقلال عراق هستند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر این‌که خود عراقی‌ها، قادر به مقابله با این آتش‌افروزی و از بین بردن آن هستند، افزودند: ما با دخالت آمریکایی‌ها و دیگران در مسائل داخلی عراق بشدت مخالفیم و آن را تائید نمی‌کنیم، زیرا معتقدیم دولت و ملت عراق و مرجعیت دینی این کشور توانایی تمام‌کردن این فتنه را دارند و ان‌شاءالله آن را تمام خواهند کرد.

گزارش رئیس قوه قضاییه از عملکرد 5 ساله

در ابتدای این دیدار آیت‌الله آملی‌لاریجانی رئیس قوه قضاییه گزارشی از عملکرد پنج سال گذشته دستگاه قضایی ارائه کرد و گفت: ارتقای کمی و کیفی نیروی انسانی، آموزش‌های بدو خدمت و حین خدمت، ارتقای علمی قوه‌قضاییه با تاسیس دو پژوهشگاه تخصصی در قم و تهران، تشدید سازوکارهای نظارتی دادسرای انتظامی قضات، دیوان عالی کشور و مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه، به‌کارگیری فناوری‌های نوین و گسترش خدمات الکترونیک، اصلاح ساختارها و تشکیلات و تدوین لوایح مهم موردنیاز دستگاه قضایی از جمله لایحه پلیس قضایی و لایحه جامع وکالت، از اقدامات مهم دستگاه قضایی بوده است.

آیت‌الله آملی‌لاریجانی مهم‌ترین چالش‌های قوه قضاییه را بودجه و استقلال در استخدام خواند و درخصوص کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌ها افزود: متوسط زمان رسیدگی به پرونده‌های قضایی نسبت به کشورهای دیگر قابل قبول است. وی با تاکید بر تعامل قوا گفت: تلاش می‌کنیم در عین حفظ استقلال دستگاه قضایی با قوای مجریه و مقننه تعامل خوبی داشته باشیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها