رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت:جمهوری اسلامی ایران برغم تحریم های گسترده امریکا و اتحادیه اروپا و متحدان آنها،مقام بیست وهشتم را درمیان کشورهای مهم صادرکننده دنیا دارد و به تراز صادرات غیرنفتی و واردات نزدیک شده است.
کد خبر: ۵۶۷۰۰۱
ایران در جمع 28 صادرکننده برتر جهان

حمید صافدل گفت: سهم ایران در صادرات جهانی کالا در آمارهای WTO معادل 0.6 درصد برآورد شده است.

براساس آمارهای WTO در سال گذشته ارزش کل صادرات ایران (با نفت) معادل 96 میلیارد دلار بوده است که در این آمار ارقام صادرات خدمات تجاری ایران و مبادلات مرزی محاسبه نشده است.

وی افزود : از مهمترین تحولاتی که در تجارت خارجی ایران در سال گذشته رخ داده حرکت تراز تجاری کشور به سمت تعادل بوده است.

صافدل تصریح کرد :نخستین بار بخش صادرات غیرنفتی توانسته است با صدور حدود 44 میلیارد دلار کالا و خدمات بالغ بر 82 درصد نیازهای ارزی لازم برای تأمین واردات 53.3 میلیارد دلاری کشور را تامین کند.

وی افزود :تعامل بخش های خصوصی و دولتی و تنوع ترکیب صادرات و دستیابی به بازارهای جدید و تا حدود زیادی مدیریت واردات کشور در این تحول بزرگ نقش آفرین بوده است.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت : انتظار می رود در سال جاری با همت و تلاش مضاعف صادرکنندگان، توسعه صادرات خدمات و برنامه ریزی های انجام شده ارزش صادرات غیرنفتی کشور به گونه ای افزایش یابد که تعادل صادرات و واردات برای نخستین بار در تاریخ حمایت اقتصادی کشور تحقق یابد.

وی تاکید کرد : بر اساس آخرین آماری که سازمان جهانی تجارت منتشر کرده در سال 2012 رشد تجارت جهانی تنها 2 درصد بوده است که نسبت به رشد سال 2011 که 5.2 درصد بود ، کاهش نشان می دهد.

صافدل گفت : ارزش صادرات دنیا در سال گذشته 18.3 تریلیون دلار بود که دو دهم درصد افزایش نشان داده است.

در سال گذشته میلادی ارزش صادرات خدمات تجاری جهان بالغ بر 4345 میلیارد دلار بوده است که 2 درصد رشد نشان می دهد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد : مهم ترین عواملی که در کاهش روند رشد تجارت جهانی در سال گذشته میلادی تأثیرگذار بوده به این شرح است :1- کاهش قیمت جهانی کالاهای صادراتی به ویژه کالاهای صادراتی کشورهای جهان سوم 2- پایین آمدن سطح تقاضا برای کالاهای صادراتی به سبب رکود اقتصادی کشورهای صنعتی 3- کند شدن آهنگ رشد اقتصادی کشورهای توسعه یافته 4- بالا بودن نرخ عدم اشتغال در اقتصادهای توسعه یافته به ویژه جامعه اروپا به سبب اتخاذ سیاست های انقباضی 5- بی اعتمادی به آینده EURO.(واحد مرکزی خبر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها