تنها به دلیل چند پیام در حمایت از مردم غزه رخ داد

مجازات اخراج برای سوپراستارهای هالیوودی

ملیسا باررا، یکی از بازیگران اصلی فیلم «جیغ ۶» به دلیل پیام‌هایش در رسانه‌های اجتماعی در حمایت از فلسطینی‌ها، از سوی کمپانی پارامونت اخراج شد. مدیران این شرکت فیلمسازی این تصمیم را وقتی گرفتند که این بازیگر در مخالفت با جنگ غزه واکنش نشان داده و گفته بود: «رسانه‌های غربی فقط یک طرف [اسرائیل] را نشان می‌دهند. چرا این کار را می‌کنند؟ من به شما اجازه می‌دهم خودتان استنباط کنید.»
کد خبر: ۱۴۳۲۶۶۵
نویسنده علی رحیمی - گروه فرهنگ و هنر
 
بی‌شک این خبر اخراج، برای ستاره‌های هالیوودی تعجب‌برانگیز نیست؛ چون آنها کاملا با نظام مدیریت در کشورهای غربی آشنا هستند و می‌دانند هرگونه ورود، اظهارنظر و انتقادی به خط قرمزها ممنوع است، به همین دلیل هم وقتی یک تهیه‌کننده بدون توجه به هزینه‌های یک فیلم و احتمال ضرر هنگفت، یکی از بازیگران اصلی خود را فقط به جرم ارسال چند پیام در دفاع از مردم مظلوم غزه از صحنه سینما اخراج می‌کند، متعجب نمی‌شوند چون نمونه‌های زیادی از این اتفاق را در سال‌های اخیر شاهد بوده‌اند.
     
اخراج به جرم حمایت از مردم فلسطین 
پیشینه اخراج سلبریتی‌ها و ستارگان هالیوودی به جرم حمایت از مردم فلسطین قدمتی طولانی دارد و مربوط به یک هنرپیشه یا یک سال خاص نمی‌شود. اخراج سوزان ساراندون، نامزد پنج دوره جایزه اسکار و برنده اسکار سال ۱۹۹۵ برای فیلم «راه رفتن مرد مرده» یکی از نمونه‌های شاخص چند هفته اخیر است. این بازیگر مشهور آمریکایی در یک راهپیمایی حامی فلسطین در پارک برایانت نیویورک حضور یافت و با سخنانش بیانیه‌ای پرقدرت در حمایت از آتش‌بس در غزه ارائه کرد. وی قاطعانه درباره وضعیت اسفبار مردم فلسطین صحبت کرد و به‌ویژه از کشتار غم‌انگیز نزدیک به ۵۰۰۰ کودک در غزه به‌عنوان جنایات جنگی یاد و آن را محکوم کرد. پست سخنرانی وی در نیویورک در اینستاگرام تحت عنوان یهودی‌ستیزی توسط هواداران رژیم‌صهیونیستی منتشر شد و با این اتفاق، آژانس استعدادیابی هالیوود «UTA» در یک اقدامی عجیب به همکاری خود با این بازیگر مشهور پایان داد تا نشان می‌دهد هالیوود حتی با سوپراستارهای خود هم تعارف ندارد.ووپی گولدبرگ، هنرپیشه سیاهپوست هالیوود از دیگر چهره‌هایی است که به‌‌‌خاطر روشنگری در خصوص هولوکاست با انتقادات فراوانی مواجه شده و از برخی برنامه‌های تلویزیونی کنار گذاشته شده‌است. جاناتان گرین بلَت، رئیس اتحادیه ضد افترا به تندی از موضع و سخنان این هنرپیشه اسکاری انتقاد کرد و آن را «عمیقا توهین‌آمیز و سرشار از نادانی» توصیف کرد و گفت: « او باید فورا عذرخواهی کند و در واقع متعهد شود که در مورد ماهیت واقعی یهودستیزی آموزش ببیند.»
به‌جز او، تراست صهیون شامل دست‌اندرکاران هالیوود و مقامات سیاسی نیز به حمایت از یهودیان و لابی‌های صهیونیستی علیه این هنرپیشه محبوب موضع گرفتند و از جوانب مختلف او را تحت‌فشار قرار دادند تا آنجا که از برخی برنامه‌ها همچون برنامه پربیننده تلویزیونی «ویو»‌(veiw) (نما) کنار گذاشته شد.فشارها تا آنجا ادامه یافت که این بازیگر هالیوودی را منزوی کردند. مسأله‌ای که از مغایرت کامل با بحث و شعار آزادی بیان در کشور آمریکا حکایت دارد.الیور استون یکی دیگر از فیلمسازان برجسته ‌هالیوود فقط به‌دلیل انتقاد بسیار کوچکی از استفاده نامناسب دولت آمریکا از هولوکاست، تحت فشار قرار گرفت. استون در مصاحبه خود گفته بود، تمرکز آمریکا بر هولوکاست باعث سیطره یهودیان بر رسانه‌ها شده و اسرائیل سال‌هاست سیاست خارجی آمریکا را به نابودی کشانده ‌است. دیودونه، کمدین معروف فرانسوی نیز چندی پیش به‌دلیل حمایت از روشنگری درباره هولوکاست در فرانسه محاکمه شد.
پایگاه اینترنتی کامن‌دریمز سال گذشته در گزارشی نوشت: این بازیگر کمدی سیاهپوست که نام کاملش دیودونه امبالا امبالا است پنجم ماه می‌‌۲۰۰۹ (۱۵اردیبهشت ۱۳۸۸)، به اتهام «یهودستیزی» مورد محاکمه قرار گرفت؛ چرا که در جریان نمایشی کمدی در ۲۹دسامبر ۲۰۰۸ درزنیت، یکی از بزرگ‌ترین سالن‌های کنسرت پاریس، به یک «منکر هولوکاست» جایزه‌ای اعطا کرده ‌است.
دیودونه نیز گفته بود: «یهودیان تمامی مقام‌های استراتژیک در دولت ملی را تسخیر کرده‌اند و بنابراین دستور کار ملی را تحت کنترل دارند. به همین دلیل آنها نوعی مصونیت دارند که هرگونه انتقادی را یهودستیزی توصیف کنند. دسیسه‌های قدرت یهود باعث شده‌ دولت فرانسه طرفدار اسرائیل شود؛ حال آن‌که اکثریت جامعه طرفدار فلسطین هستند. یهودیانی که به من انتقاد می‌کنند همگی تاجران برده‌ای هستند که اکنون کنترل رسانه‌ها و بانک‌ها را به‌دست گرفته‌اند.»
     
دفاع حتی به بهای شکست یک پروژه فیلمسازی 
دفاع از اقدامات صهیونیسم و تلاش برای ممانعت از کوچک‌ترین انتقادها به این رژیم تا آنجاست که یک تهیه‌کننده در هالیوود در مسیر آن، هدر رفتن هزینه‌های بسیار برای ساخت یک فیلم یا احتمال شکست در یک پروژه سینمایی را به جان می‌خرد. نمونه بارز آن اتفاقی است که احتمالا برای فیلم جیغ خواهد افتاد. با این‌که پس از اخراج باررا، برخی از طرفداران امیدی به ادامه این مجموعه فیلم‌های ترسناک ندارند اما گفته شده تغییری در روند ادامه جیغ ایجاد خواهد شد و فیلم با ترکیب جدیدی جلوی دوربین برود.براساس اعلام دست‌اندرکاران این فیلم، جیمز وندربیلت و گای بوسیک، نویسندگان دو قسمت قبلی جیغ، اکنون باید روی پیش‌نویس جدیدی کار کنند که بدون این دو شخصیت شکل می‌گیرد. آنها که احتمال شکست در این پروژه را می‌دهند در واکنش به این موضوع گفته‌اند، احتمال می‌رود برای مقابله با قاتل نقابدار نویسندگان، سراغ شخصیت‌هایی از قسمت‌های قبل بروند که هنوز زنده هستند یا می‌توان آنها را دوباره زنده کرد (به‌هر حال این یک فیلم ترسناک است و لذت «جیغ» این است که مردگانش را خیلی عمیق دفن نمی‌کند). به عقیده آنها نیو کمپل و کورتنی‌کاکس از بازیگرانی هستند که شاید با بازگشت آنها بتوان داستان را به شکل جدید ادامه داد. 
     
آزادی بیان بی‌مفهوم‌ترین کلمه در هالیوود
بی‌شک این موضوع به مذاق خیلی از طرفداران سینمایی خوش نخواهد آمد که تهیه‌کننده یک فیلم مشهور برای حذف بازیگری که به دفاع از حقوق‌بشر، آزادی و حمایت از زنان و کودکان غزه پیامی در فضای مجازی منتشر کرده است، حاضر شود، فحوای فیلم را به‌طور کامل تغییر دهد اما این اتفاق را به‌کرات شاهد بوده و هستیم و این نشان از آن دارد که صاحبان اندیشه غرب که همواره خود را مدعی حقوق‌بشر، آزادی‌بیان، حمایت از زنان، کودکان و‌... معرفی می‌کنند و مدام این مفاهیم را چون شمشیر داموکلس بر کشورهایی چون ایران فرود می‌آورند پای منافع خود که در میان باشد، با صدای بلند مرزهای حقوق‌بشر و آزادی را در هم می‌شکنند و هیچ ابایی هم از این تناقض در برابر افکار عمومی ندارند. نمونه آن دفاع همه‌جانبه هالیوود از صهیونیسم (چه در حمایت مالی، چه بمباران رسانه‌ای و چه زدن مهر سکوت بر دهان مخالفان) است. 

بازیگران بخوانند!
نتیجه سلبریتی‌سازی و توجه به سوپراستارها در کشور ما، میل و گرایش برخی از آنها به نافرمانی‌های‌مدنی و تعدی دائمی از قانون شده‌است تا آنجا که حتی برخی هنرمندان خود را مجاب به اظهارنظر درهرموضوعی بدون توجه به میزان آگاهی و سواد خود نسبت به آن می‌کنند که نتایج آن را نیز بارها درحوادث مختلف امنیتی و طبیعی از اغتشاشات گرفته تا کمک‌رسانی به مردم زلزله‌زده، سیل‌زده و... دیده‌ایم. نکته جالب آنجاست که رفتار این قبیل هنرمندان همواره با گذشت مسئولان همراه بوده‌است و در برهه‌های خاصی نیز که پای امنیت نظام به‌عنوان رکن اصلی یک جامعه در میان بوده، مجازات‌ها اغلب با واکنش بی‌منطق و سیاست‌زده انجمن‌ها و سندیکاها همراه بوده است.آنها باید بدانند درکشورهای مدعی آزادی و حقوق‌بشر نه‌تنها امنیت داخلی که حتی در واکنش به جنایات یک کشور ثالث نیز با مجازات جدی روبه‌رو می‌شود، گاهی برخی ازآنها سال‌ها امکان حضور در حرفه خود را پیدا نمی‌کنند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها