بازارهای جهانی منتظر ورود مرکبات مازندران

مرکبات مازندران به فصل برداشت رسیده و درحالی‌که باغداران مازنی دوباره نگران وضعیت بازار و قیمت‌ها هستند، مسئولان این استان از ایجاد شرایط مناسب برای صادرات میوه‌های پاییزی به کشورهای عربی و خزری و به‌ویژه روسیه خبر می‌دهند.
کد خبر: ۱۴۲۸۸۷۶
 
توصیه به باغداران این است که از باغ‌فروشی خودداری کنند و مطمئن باشند قیمت‌ها طوری تعیین می‌شود که ضرر و زیانی متوجه آنها نباشد. اما حضور دلالان در باغات دل آنها را خالی کرده و نمی‌دانند اگر محصولات‌شان را نگهدارند می‌توانند به قیمت بهتری بفروشند یا باز هم متضرر خواهند شد.هر سال وقتی زمان برداشت محصول می‌رسد، تن کشاورز و باغدار می‌لرزد. اتفاقی که امسال هم تکرار شده و باغداران مازندران نگران چگونگی فروش و احتمال پایین‌بودن قیمت مرکبات و کم‌صرفه بودن باغداری هستند.از شهرستان‌های مازندران خبر می‌رسد که از مدتی قبل بسیاری از واسطه‌ها با حضور در باغ‌های مرکبات خواستار خرید محصول هستند، ولی باغداران به‌دلیل پایین‌بودن قیمت‌های پیشنهادی دلالان حاضر به فروش نیستند اما نمی‌دانند کار درستی می‌کنند یا بعدا ضرر بیشتری خواهند دید.بعد از برنج، این مرکبات مازندران است که به‌عنوان دومین محصول مهم اقتصادی و منبع درآمد کشاورزی استان شناخته می‌شود.نارنگی، پرتقال و کیوی از مهم‌ترین میوه‌های صادراتی باغ‌های مازندران است. البته محصول نارنگی‌های زودرس مازندران از اواسط شهریور برداشت و وارد بازار مصرف شده و امروز شاهدیم که بقیه محصول نارنگی هم با ورود به بازار مصرف قیمت‌ها را کاهش داده است.امسال با توجه به فراهم‌شدن زمینه صادرات به کشورهای عربی به‌خصوص عراق و همچنین کشورهای همسایه خزری و در راس آنها روسیه، می‌توان تولید مازاد بر مصرف داخلی مرکبات را به این مقاصد فرستاد که آورده خوبی از بازار جهانی به همراه خواهد داشت.
     
کیوی، راهی هندوستان شد
انگار کسی نمی‌تواند مشکل بازار عرضه مرکبات را یک‌بار برای همیشه حل کند. در این میان نه‌تنها مهم‌ترین خواسته باغداران بلکه مسئولان هم این است که با یک برنامه‌ریزی دقیق ابتدا دست دلالان را از این باغات کوتاه و بعد ضمن تامین نیاز بازار ایران به فکر صادرات هم باشند.موضوعی که استاندار مازندران هم تاکید کرده که با توجه به گسترش روابط دیپلماتیک ایران با محوریت مازندران با کشورهای CIS به‌خصوص روسیه، تفکر فضای باز صادرات هرگونه محصولات بی‌کیفیت به کشورهای منطقه منسوخ و بسته شده است. وقتی در سال گذشته مرکب‌کاران مازندرانی از وضعیت بازار گله کرده و حمایت‌های دولت را کافی ندانستند، امسال کارگروه صادرات استان برای حمایت از صنایع تبدیلی، تصمیماتی گرفت و از همان ابتدا اعلام شد آن دسته از واحدهای این بخش که نیاز به سرمایه در گردش دارند، مورد حمایت قرار بگیرند تا بتوانند مرکبات تولیدی استان را خریداری و فرآوری کنند.استانداردسازی انبار‌های موجود و ایجاد انبارهای جدید با پرداخت تسهیلات لازم که می‌تواند بخشی از مشکل نگهداری مرکبات تولیدی استان را رفع کند از دیگر مصوبات کارگروه صادرات مازندران بود.به نظر می‌رسد با توجه به تکالیف تعیین‌شده برای سازمان صنعت، معدن و تجارت، جهادکشاورزی و اتاق بازرگانی مازندران، گسترش همکاری‌های بین‌بخشی و تشکیل دفتر ویژه توسعه صادرات مرکبات در استانداری و اقدامات صورت‌گرفته، امسال باغداران استان با شرایط بهتری محصولات‌شان را بدون واسطه و دلال‌بازی وارد بازار کرده و به دست مصرف‌کننده واقعی برسانند.

دریا، بهترین خط صادرات
استفاده از ظرفیت بندر امیرآباد و کشتیرانی دریای خزر مهم‌ترین و بهترین راه حمل‌ و صادرات مرکبات و کیوی به‌شمار می‌آیند. از اواسط تابستان کشتیرانی دریای خزر پیش‌بینی لازم در این حوزه را داشته و قرار است کانتینرهای مورد نیاز را تامین کند.معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استاندار مازندران با تاکید بر لزوم همراهی اتحادیه‌های سورتینگ و باغداران به جام‌جم می‌گوید: سال گذشته برای باغداران سال خوبی نبود و تاکید کردیم کمیته‌ای در اتاق کار برای مدیریت و برطرف‌ساختن مشکلات این حوزه تشکیل شود. برهمین اساس مساعدت زیادی با پایانه صادراتی بین‌المللی روماک در ابعاد مختلف صورت گرفت و این پایانه موفق به دریافت نخستین رجیستری صادرات به مبدا چین و ارسال محموله شد. روماک اعلام کرد که به‌تنهایی ۲۰۰هزار تن مرکبات را با قیمت تمام‌شده مصوب و سود متعارف خریداری می‌کند.
حسن خیریان‌پور با اشاره به ارسال یک محموله دریایی در سال گذشته درباره مزایای این کار توضیح داد که صرفه‌جویی در زمان، کاهش تلفات محصول و هزینه‌ صادرات مهم‌ترین امتیازات استفاده از حمل‌ونقل دریایی است.این مسئول با تاکید بر ضرورت مدیریت و فراهم‌ساختن تمهیدات لازم پیش از برداشت زودرس برخی مرکبات می‌گوید: در چند زمینه ازجمله زمان برداشت مرکبات، صادرات، قیمت‌گذاری و تنظیم بازار داخلی باید اقدامات پیش از موعد صورت گیرد.ضمن این‌که در بحث صادرات با توجه به دیپلماسی اقتصادی و پیگیری‌ استاندارمازندران به‌ویژه در سفر به روسیه، زمینه صادرات محصول به کشورهای روسیه، چین، هند وبرخی کشورهای عربی فراهم شده‌است.وی با اشاره به تولید ۲۲۰هزارتن کیوی و بیش از دومیلیون تن مرکبات در استان می‌گوید: متاسفانه محصول مرکبات مازندران از طریق استان دیگری صادر شده و در نتیجه محصول همان استان شناخته می‌شود، به همین دلیل موضوع مهم کریدور شمال ــ جنوب باید در اولویت قرار گیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها