گزارش های خبری و تحلیل های رسانه ای در مورد نظام پادشاهی سعودی در عربستان حاکی از برخی فعل و انفعالات درونی خاندان آل سعود با هدف زمینه چینی به تخت نشینی رسمی بن سلمان و شکستن موج فشارهای بین المللی ناشی از نقص های گسترده حقوق بشری ناشی از تجاوز به مردم مظلوم یمن و سرپوش گذاشتن به شکست های اخیر این کشور در صحنه عراق و سوریه را دارد.
کد خبر: ۱۰۹۱۹۹۸
تغییرات ناگزیر تشریفاتی و تبلیغاتی در عربستان

این اقدامات ادامه همان طرح خاورمیانه ای جدید بوش با محوریت بازسازی چهره برای در اختیار گرفتن ثروت عربستان و هماهنگی های به عمل آمده با اسراییل و برخی سران عرب بیشتر تحت تأثیر اقدامات حاکمان امارات متحده عربی و بحرین اکنون پس از چالش‌های بوجود آمده با قطر صورت می گیرد.

برخی رویدادهای مرتبط در این زمینه که با محوریت بازسازی چهره منفی این کشور در بحث حقوق بشر، حق شهروندی زنان، تعدّی به حقوق همسایگان صورت گرفته عبارتند از:

- گزارش برخی اصلاحات نمایشی برای تغییر قدرت پادشاهی در داخل عربستان.
- حضور زنان در ورزشگاهها همزمان با جشن هشتاد و هفتمین روز ملی این کشور.
- اجازه پادشاه عربستان به زنان برای گرفتن گواهینامه رانندگی مثل مردان.
- برداشتن قید شرط و اجازه سرپرستان مرد برای آموزش رانندگی زنان و مسافرت.
- اجازه ورود زنان این کشور به ورزشگاه‌ها و تماشای مسابقات
- آزادسازی ورزش هایی نظیر بوکس برای زنان
- پخش موسیقی مختلط با صدای زن توسط شبکه دولتی و برگزاری جشن های مختلط
- تعیین سخنگوی زن برای سفارت عربستان در آمریکا
- تأسیس یک شرکت تفریح و سرگرمی با سرمایه گذاری یک صندوق مالی.
- قرار گرفتن عربستان در لیست سیاه سازمان ملل برای دومین بار به عنوان ناقضان حقوق کودک.
- افزایش دستگیری فعالان حقوق بشر – فعالان سیاسی – فعالان مذهبی در عربستان.
سالجاری سازمان ملل از عربستان خواسته بود قانون منع رانندگی زنان را لغو و در قانون ممنوعیت .... نیز اصلاحاتی انجام دهد. هم چنین در خبرها آمده مجلس شورای عربستان برای اولین بار به زنان اجازه صدور فتوا داد ( موافقت 107 از 150 عضو) این در حالی است که گزارش های مالی و اقتصادی بین المللی از کاهش شدید ذخایر ارزی این کشور – کمبود مالی برای اجرای قراردادهای کلان منعقده – کمبود و کاهش 29 درصدی معاملات مسکن و پروژه‌های عمراتی این کشور خبر میدهد. این موضوع به دلیل رد گم کردن ناشی از فشارهای حقوق بشری نهادهای بین المللی است و مشخص است که سلمان با توجه به جنگ قدرت داخلی بدنبال مشروعیت بین المللی است.

انجام اصلاحات اجتماعی بدون مقدمه و در نظر گرفتن نظام قبیله ای و مسائل اجتماعی این کشور که برخی آنرا به زلزله اجتماعی تعبیر کرده اند در حالی است که طبق گزارش‌های رسانه‌ای برخی پرونده های مهم در حوزه نقض حقوق بشر – مداخله یمن و عراق و سوریه – مداخله تروریستی دولتی این کشور با فشارهای بین المللی در حال باز شدن است. در میان تحلیل‌های رسانه‌ای آمده است اصلاحات سیاسی، اجتماعی عربستان که خود بازمانده فروپاشی امپراطوری عثمانی است (1909-1839) یادآور اصلاحات سیاسی – اجتماعی - اداری سلطنت عثمانی است که منجر به فروپاشی نظام عثمانی در سال 1924 گردید.

از طرفی سفرهای خارجی نسل جوان و تحصیل کرده به آمریکا و اروپا و مشاهده عمق عقب ماندگی سیاست و دولت این کشور از قافله پیشرفت و دموکراسی در قرن بیست و یکم این کشور را مجبور به گام نهادن در فرآیندهای جدید کرده است. با این حال بررسی ها نشان می‌دهد فرآیند مدرنیزاسیون و نوسازی با زیر پا گذاشتن برخی قوانین سخت و غیر قابل انعطاف تفکر وهابی خود موجب نارضایتی قشر مذهبی و مشایخ سخت گیر در نظام متعصب و واپس‌گرای عربستان شده است.

سمت و سوی اصلی این حرکات اهداف پروژه کلان و برنامه درازمدت پادشاه جوان عربستان موسوم به 2030 که توسط گروه غربی مکنزی مطابق الگوهای اروپایی و آمریکا تدوین شد و آن‌ را در تضاد با منافع ملی و فرهنگ بومی این کشور دانسته‌اند را دنبال می کند که برخی آینده نظام پادشاهی عربستان را در دنیای کنونی به اجرای موفق آن منوط نموده‌اند، در حالیکه تضعیف یا قطع ارتباط سنت و مذهب با سلطنت در عربستان که عامل اصلی و منحصربفرد در تداوم و بقاء پادشاهی سعودی و موروثی شدن سلسله حاکم بر این کشور تاکنون بوده، خود خط ی بزرگ برای تضمین آینده این نظام است.

باید توجه داشت برداشتن ممنوعیت های زنان که اندیشه وهابی - تکفیری آن را در گذشته گناهی بزرگ دانسته بود و روی آوردن به طرحهای فرهنگی نظیر تفریح و سرگرمی منافی ارزش های دینی این کشور و تضعیف جایگاه مفتی‌های شرعی نهاد امر به معروف و نهی از منکر موضوعی است که به سادگی نهادهای مذهبی در این کشور از آن عبور نخواهند کرد چرا که اندیشه ها و تمایلات لیبرال و نوگرایی در مقابل وهابی – تکفیری در اقلیت و اندک است.

به همین دلیل با مشاهده وضعیت امروز عربستان و نزج گیری برخی تحولات و جریان های اخیر همزمان با پیروزی‌های صحنه مقاومت برخی نویسندگان با یادآوری خاطره شکست سلمان عبدالحمید عثمانی همزمان با روی آوردن دوباره اردوغان نوعثمانی به ایران و جریان مقاومت و همسان پنداری عاقبت این دو قدرت مستبد و متحجر که با آمال غربی ها و جدایی از ملت ها .... همراه به تغییر تحولات ضد دینی و ضد ملی دست زده اند، پیامدهای غیرقابل پیش بینی برای این کشور رقم می زند.

در مقایسه و بررسی و ارزیابی شرایط تاریخی امپراطوری عثمانی در گذشته به عنوان امپراطور بیمار اروپا، امروزه عربستان به عنوان امپراتور بیمار خاورمیانه خاطره ورود روسیه و اروپا در جداسازی و نابودی عثمانی به ورود آمریکا و اسرائیل درجداسازی و نابودی عربستان تعبیر شده است که این پیش بینی در برخی خبرگذاری‌ها و پایگاههای‌ اطلاعاتی غرب نیز قابل مشاهده است.

بدیهی است نظامی که در بهبوحه جنگ جهانی با نقشه غرب برای نابودی یکپارچگی سرزمین های اسلامی تحت سلطه عثمانی با سه پایه حمایت آمریکا – اتحاد وهابیت و سلطنت – درآمدهای نفت با هدف کلان پاسداری از آمال و آرزوهای ارتجاع عرب با قطعه قطعه کردن کشورهای عربی و اسلامی تأسیس و در این سالها پترو دلارهای آن بیشتر در خدمت منافع بوده و پروژه ویرانگر تروریسم را در خاورمیانه و اقصی نقاط جهان به گفته نخست وزیر سابق پاکستان و وزیر خارجه سابق آمریکا مدیریت نموده نخواهد توانست با این گونه اقدامات وجهه اصلی خود را تغییر دهد و مردم مظلوم عربستان را قانع سازد.

پرونده سعودی ها در دخالت های ویرانگر در دیگر سرزمین های اسلامی که امروزه وزیر خارجه شان ریاکارانه آنرا به ایران نسبت می دهد از پیدایش اولیه القاعده و طالبان در سرزمین محروم و مظلوم پاکستان و افغانستان گرفته تاحادثه 11 سپتامبر که با حمله تروریست های جوان سعودی ناشیانه در راستای منافع بعدی غرب و صهیونیسم شروع و امروز با ظهور و افول داعش در قلب سرزمین های اسلامی ادامه یافته و ادامه آن به واگرایی و تجزیه طلبی در اقالیم و اقوام وابسته به کشورهای اسلامی نظیر عراق منجر شده هیچگاه از دید جهانیان مخفی نمانده و فراموش نخواهد شد.

حبیب اله فتاحی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها