غالب کشورهای اروپایی در چند دهه گذشته با پیروی از آمریکا اتهاماتی نظیر بنیادگرایی، تروریسم و خرابکاری، نقض قوانین حقوق بشر و امثال اینها را به طور منظم علیه ایران تکرار کرده و تصور می‌کنند به این ترتیب می‌توانند هم از ایران امتیازات بیشتری در حوزه‌های سیاسی و تجاری بگیرند و هم رضایت آمریکا را به‌دست بیاورند، به‌همین دلیل دور از انتظار نیست هر چند وقت یک بار، موضوع بی‌اهمیت و غیرواقعی را آنچنان مطرح کنند که مسائل مهم را تحت‌الشعاع قرار دهد.
کد خبر: ۱۱۷۴۰۳۶
5 نکته درباره رفتار اروپا

در شرایط فعلی اروپا برای اینکه حملات علیه دولت سعودی در ماجرای قتل روزنامهنگار سعودی را تعدیل یا منحرف کند، مسائلی درباره ایران مطرح کرده است و بدون اینکه برای این اتهامات، سند و دلیلی داشته باشد به صورت یک طرفه آن را به بمب تبلیغاتی تبدیل و در سطح بینالمللی منتشر میکند.

البته اقداماتی که ایران به انجام آنها متهم میشود در مقایسه با جنایاتی که سعودیها و اسرائیل انجام میدهند، اصلا قابل مقایسه نیست، اما آنها میخواهند افکار عمومی را به سمت ایران منحرف کنند.

اروپاییها به صراحت میگویند در ماجرایی مثل قتل روزنامهنگار سعودی که برای رژیم عربستان، فضاحت زیادی به همراه داشت نمیخواهند این مسائل را در روابط کلانی که با عربستان دارند دخیل کنند اما درباره ایران درست برعکس عمل میکنند دست به جعل مطلب میزنند تا از مسؤولیتهایی که دارند شانه خالی کنند.

نکته دیگر اینکه بعد از خروج آمریکا از برجام، ایران انتظار داشت اروپا به تعهداتی که داده بود عمل کند، اما آنها تمایل جدی به این کار ندارند. ازهمینرو برای اینکه توجیهی داشته باشد در دو سه هفته اخیر که موعد عملیاتی شدن اقدامات اروپا برای حفظ برجام است شروع کردهاند به جعل خبر تا توجیهی باشد برای اینکه از تعهداتی که دادهاند شانه خالی کنند. به عبارت دیگر میخواهند این اقدامات خود را هم به آمریکا بفروشند و بگویند به تبعیت از شما با ایران کار نکردیم و هم به ایران بفروشند و بگویند که به دلیل رفتار خودتان نتوانستیم با شما کار کنیم.

نکته دیگر اینکه سازمان مجاهدین برای بقای خود و برای اینکه همچنان از دولتهای مختلف دریافتی داشته باشند با خبرسازی و صحنهسازی بهگونهای وانمود میکنند که بالاترین میزان کسب خبر و کمک به اروپا و آمریکا را در خصوص ایران دارند. آمریکا، اسرائیل و اروپا هم برای اینکه از این اهرم فشار همچنان علیه ایران استفاده کرده و پرداختی خود به این سازمان را توجیه کنند به حرفهای منافقین بها میدهند تا سازمانی را که هیچ توان و نفوذ و اعتباری ندارد و در حقیقت مرده است همچنان به عنوان یک بازو برای خود حفظ کنند.

در همین زمینه وزارت خارجه ما با این توجیه که به دلیل شرایط حساسمان در وضعیتی نیستیم که با یک حرکت بسیار قاطع در مقابل اروپا بایستیم به نوعی از مسؤولیت خود طفره میرود یا رفتار خود را توجیه میکند. این نکتهای محسوس است ولی در ظاهر کارهایی از جمله احضار سفیر و دادن یادداشت اعتراضی انجام میدهند ولی قطعا اینگونه اقدامات کافی نیست. در چند وقت اخیر شاهدیم که سه مورد مشابه را علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح کردهاند. وزارت خارجه باید به طور مطلق ارتباط اینها را به هم رد کرده و تاکید کند که ایران دنبال چنین اقداماتی نیست.

جواد منصوری

کارشناس مسائل سیاستخارجی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها