رادیو جبهه چطور شکل گرفت؟

۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

«در جبهه چه می‌گذرد»، «پیام جبهه»و... نام برنامه‌هایی است که در طول هشت سال دفاع مقدس از رادیو پخش می‌شد اما در میان تمام این برنامه‌ها رادیو جبهه جزو برنامه‌هایی بود که توانسته بود عملیات‌های جنگی، اخبار جنگ و... را به‌خوبی پوشش دهد و رزمنده‌ها در زمان‌هایی که دمی فراغت پیدا می‌کردند را با موسیقی‌ها و برنامه‌های گوناگونش همراه سازد.

گفت‌وگو با حمیدرضا خزائی مدیر «رادیو جبهه»، موج خاطره‌انگیز دهه60

رادیویی که با جنگ شروع و تمام شد

۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

رادیو جبهه یکی از آن اتفاقات نادری بود که تا قبل از آغاز جنگ وجود نداشت؛ اما دیگر وجود آن هم برای مردم و هم رزمنده‌ها امری اجتناب‌ناپذیر تلقی می‌شد، به طوری که در حال حاضر آنهایی که از دوران جنگ خاطره‌ای دارند یا آن دوران را به یاد می‌آورند، برنامه‌های رادیو جبهه نیز در آن نقش و حضور دارد. حمیدرضا خزائی باوجود آن‌که سال‌ها در رادیو فعالیت داشته و در حال حاضر بازنشسته شده است، اما بسیاری او را با عنوان نخستین مدیر رادیو جبهه می‌شناسند؛ کسی که در نخستین روزهای پاگیری این رادیو در آن حضور داشت و با تیمی که در اختیار داشت تلاش‌شان بر این بود هم بتوانند اخبار جبهه و جنگ را فراهم کنند و هم برنامه‌هایی تولید کنند تا رزمنده‌ها در جبهه و جنگ بتوانند ساعاتی را با گوش دادن به آن اوقات فراغت خود را سپری کنند. برای همین هم پس از 34 سال بار دیگر سراغ حمیدرضا خزائی رفتیم، مردی که آن روزها را به‌خوبی به یاد دارد .

برنامه‌های شاخص تلویزیون در سال‌های جنگ چه بود؟

سیمای دهه شصتی

۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

برای بررسی برنامه‌های شاخص تلویزیون در سال‌های دفاع مقدس، مهم‌ترین کلیدواژه «نبود تنوع» است. در آن زمان فقط دو شبکه تلویزیونی وجود داشت که دومی، فقط چند ساعت برنامه داشت. اگرچه تلویزیون برای همه رده‌های سنی برنامه داشت و در گونه‌های متعددی برنامه می‌ساخت، اما خبری از پخش مسابقات ورزشی نبود، بخش‌های خبری یکنواخت و حتی آگهی‌های بازرگانی هم کم و بیش ثابت بود.

گفت‌وگو با بازیگر آثار دفاع مقدس درباره وضعیت سینمای جنگ در این سال‌ها

ساخت فیلم جنگی کمک به امنیت کشور است

۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

بیشتر با «آژانس شیشه‌ای» حاتمی‌کیا شناخته می‌شود، ولی کارنامه‌اش را که نگاه کنید در فیلم‌ها و سریال‌های زیادی با موضوع دفاع مقدس دیده می‌شود. اصغر نقی‌زاده ۵۸ ساله است و بازیگری را از سال ۶۸ و با فیلم «مهاجر» ابراهیم حاتمی‌کیا آغاز کرده است. فیلم‌های چشم شیشه‌ای، وصل نیکان، از کرخه تا راین، سرزمین خورشید، مردی از جنس بلور و دست‌های خالی و سریال‌های خوش‌رکاب، بچه‌های هور و وضعیت سفید مهم‌ترین آثار با موضوع دفاع مقدس هستند که نقی‌زاده در آنها ایفای نقش کرده است.

مروری بر 10 سریال مهم جنگی تلویزیون؛ از سیمرغ و سفر به چزابه تا کیمیا و مینو

جَنگ بـــازی

۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

در 30 ‌سالی که از پایان جنگ تحمیلی می‌گذرد، سریال‌های زیادی در تلویزیون با موضوع دفاع مقدس ساخته شده. خیلی از این سریال‌ها مستقیم در ارتباط با جنگ بوده‌اند و حال و هوای رزمندگان و اتفاق‌های خود میدان نبرد را به تصویر می‌کشیدند. برخی دیگر آنهایی بودند که به اثرات جنگ و ناملایماتی که روی زندگی سایر شهرهای کشور داشت، می‌پرداختند و مثل گل پامچال، وضعیت سفید و ... تاکید می‌کردند جنگ صرفا به مناطق جنوبی کشور آسیب نزده و زندگی کل مردم کشور را تحت تاثیر قرار داده است. برخی سریال‌ها مثل «معراجی‌ها» روی اتفاق‌های بعد از جنگ دست گذاشتند و زندگی مردم را بعد از این خرابی‌ها به تصویر کشیدند. خلاصه تعداد این سریال‌ها کم نبود و به نظر می‌رسد تا سال‌ها بعد هم تولید آنها در تلویزیون ادامه پیدا کند. از میان سریال‌هایی که در این 30 سال به صورت مستقیم به موضوع جنگ پرداخته‌اند، برخی بیشتر مورد توجه قرار گرفتند و دیده شدند. خیلی‌هایشان را هنوز هم در ذهن داریم و وقتی اسم سریال جنگی به میان می‌آید، تصویرشان مقابل چشم‌هایمان می‌آید و ... در این پرونده سعی کردیم دست روی ده سریال مهم جنگی بگذاریم که صرفا روی اتفاق‌های خود میدان جنگ متمرکز شده‌اند و این نبرد هشت ساله را از ابعاد مختلف، بررسی کرده‌اند. طبیعتا تعداد سریال‌های اثرگذار بیشتر از این ده تاست، اما سعی کردیم در انتخابمان سختگیرانه عمل کنیم و آنهایی را برگزینیم که هنوز در خاطرمان مانده‌اند.

ناگفته‌های محمد هاشمی از چالش‌های صداو سیما در زمان جنگ

بعضی‌ هنرمندان منتظر شکست ایران بودند!

۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

هشت سال دفاع مقدس! روزهایی که برای شنیدن هر خبری از آخرین وضعیت جنگ و جنگ زدگان راهی جز تلویزیون و رادیو نبود تا تسکین یا تلاطمی بر دل منتظران خارج از فضای جنگ باشد. در همین راستا و در پی مرور خاطرات جنگ و تاثیر صدا و سیما در زمان جنگ، با محمد هاشمی رفسنجانی که در زمان جنگ و از سال 1360 تا 1372 رئیس سازمان صداوسیما بود به گفت‌وگو نشستیم تا خاطرات آن زمان و چالش‌های پیش روی رسانه ملی در آن سال‌ها را مرور کنیم.

رسانه چقدر می‌تواند به مردم یک کشور جنگ زده‌ کمک کند؟

خاکریزی در خیابان جام‌جم

۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

رسانه همیشه یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین نقش‌ها در اتفاقات روز هر کشور را بازی می‌کرده است. آنقدر که صدام، رئیس‌جمهور وقت عراق در برابر دوربین‌های تلویزیونی با پاره کردن قرارداد 1975 الجزایر، آغاز تجاوز رژیم بعثی به خاک ایران را اعلام کرد و خبر آغاز جنگ و خبر تجاوز هواپیماهای دشمن از رادیو - که آن زمان مهم‌ترین رسانه ایران بود ـ اعلام شد، اما احتمالا از کسانی که سال‌های جنگ را تجربه کرده‌اند زیاد شنیده‌اید که زندگی در همان هشت سال دفاع در جریان بود. جوان‌ها ازدواج می‌کردند، بچه‌دار می‌شدند، مهمانی می‌رفتند، مهمانی می‌گرفتند و هزار و یک اتفاق معمولی دیگر که در مردم یک کشور در شرایط عادی هم همان‌کارها را انجام می‌دهند. در این بین تلویزیون به عنوان یک رسانه در روحیه و افکار مردم بی‌تاثیر نبوده و سعی می‌کرده با پخش برنامه‌هایی متناسب با روحیات مردم کمی از تلخی روزهای در حال گذر را بگیرد.

عروسی کنار کعبه!

۲۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

24 مهر 94، کمی قبل از شروع محرم سری به دکور سریال مختار در احمدآباد مستوفی زدیم. توقع داشتیم عمارت تمام و کمالی از آنچه در سریال دیدیم، پیش رویمان باشد.

همه آنچه در مورد سریال سلمان فارسی نمی‌دانید

۲۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

چند سالی است که ساخت سریال «سلمان فارسی» سر زبان‌ها افتاده است. درست از زمانی که داوود میرباقری بعد از اتمام پروژه مختارنامه از ایده و ساخت این سریال گفت. اما سلمان فارسی چطور سریالی است؟

فریبرز عرب‌نیا بعد از مهاجرت از ایران،‌مشغول تحصیل در رشته گرافیک است و به گفته خودش مخارج‌اش را از طریق رانندگی آمبولانس تأمین می‌کند

مختار در کانادا چه می‌کند؟

۲۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰

فریبرز عرب‌نیا، بازیگر نقش «مختار» حالا چند سالی می‌شود که از ایران مهاجرت کرده و شاید هم به همین دلیل است که در سینما و تلوزیون کمرنگ شده است. بازیگر نقش مختار برای بازی کردن در این نقش سختی‌های فراوانی کشیده اما کمتر در مورد این سختی‌ها صحبت کرده است. گوشه‌هایی از زندگی عرب‌نیا در نقش مختار را بخوانید.

قبلی۸بعدی