با علیرضا دبیر، قهرمان المپیک و عضو شورای شهر تهران

عصبانی شوم، صلوات می‌فرستم

یگ گفت‌وگوی سینمایی با قهرمان سابق المپیک و جهان کشتی

فیلم محبوب علیرضا دبیر

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه جشنواره فیلم فجر بعد از سالها برگزاری به یک برند تبدیل شده است، گفت: حمایت از جشنواره فیلم فجر وظیفه مردم و همه مسئولان است.
کد خبر: ۷۶۶۷۰۱
فیلم محبوب علیرضا دبیر

علیرضا دبیر، قهرمان سابق المپیک و جهان کشتی، مدت‌هاست از عرصه قهرمانی خداحافظی کرده است اما در این سال‌ها همواره یکی از مخاطبان جشنواره فیلمبوده است. دبیر این روزها به عنوان رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران فعالیت می‌کند و در بسیاری از برنامه‌های فرهنگی و هنری تهران شرکت دارد. گفت‌وگویی با این عضو شورای اسلامی شهر تهران داشته‌ایم که می‌خوانید.

تا چه حد مقوله سینما و جشنواره فجر را دنبال می‌کنید؟

من متخصص حوزه سینما نیستم اما به عنوان یکی از مخاطبان و علاقه‌مندان به سینما، قدم سینمای فجر در سال‌های اخیر به یک برند تبدیل شده است. هر ساله فیلم‌های ایرانی و خارجی در این جشنواره رقابت می کنند و همه باید برای ارزشمند‌تر شدن این برند تلاش کنند. این وظیفه‌ای است که نه تنها بر دوش سینماگران، بلکه بر دوش مردم و مسئولان دیگر حوزه‌ها نیز قرار دارد. برند سینمای فجر برای من هم ارزشمند است.

شورای شهر چگونه می‌تواند در سطح کلان به جشنواره فیلم فجر کمک کند؟

این وظیفه ما است که به حوزه سینما هم مثل ورزش خدمت‌رسانی کنیم، شورای اسلامی شهر تهران در بعد اطلاع رسانی و در بعد حمایتی به جشنواره فجر کمک می کند. هر ساله مدیریت شهری سالن هایی را به برگزاری این جشنواره اختصاص می دهد. همچنین، شورای اسلامی شهر تهران در تصویب برنامه های سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری و معاونت اجتماعی به شهرداری تهران اجازه می دهد در برگزاری جشنواره فیلم فجر مشارکت داشته باشد.

از سوی دیگر ما در شورای اسلامی شهر تهران از خانه سینما نیز به طور مستقیم حمایت می کنیم و سالانه بودجه ثابتی را برای خانه سینما تصویب می کنیم؛ سال گذشته علاوه بر بودجه برای انجام بیمه تعدادی از سینماگران نیز کمک کردیم که به طور قطع این حمایت ها می تواند در افزایش کیفیت فیلم های تولیدی و در نتیجه افزایش کیفیت برگزاری جشنواره فیلم فجر موثر باشد.

آیا برنامه ای برای افزایش بودجه در حوزه سینماسازی و افزایش پردیس ها وجود دارد؟

مدیریت شهری طی سال‌های اخیر در حوزه سینماسازی بسیار فعال بوده است. شاید تنها نهادی که سینماهای جدید و پردیس های سینمایی را در شهر تهران گسترش کمی و کیفی داده، شهرداری تهران بوده است. سینما راگا در منطقه 20، پردیس سینمایی ملت و … که این سینماها طی سال‌های اخبر با اجازه شورای شهر احداث شده است و این در حالی که کار شهرداری احداث سالن های سینمایی نیست. برای توسعه سینماها و افزایش پردیس‌ها در سطح شهر تهران باید از بخش خصوصی حمایت کنیم تا وارد این حوزه شود.

شورای شهر چطور می تواند به بخش خصوصی برای احداث سالن های سینما کمک کند؟

ما در شورای سوم، قانونی را تصویب کردیم که بر اساس آن به بخش خصوصی اجازه می دهیم به ازای هر صندلی سینما که ایجاد می کند یک متر مربع فضای تجاری رایگان داشته باشد به این معنی که در ازای احداث یک سالن سینما با ظرفیت 300 صندلی، بخش خصوصی می تواند 300 متر مربع فضای تجاری رایگان احداث کند. این قانون به بخش خصوصی انگیزه لازم برای احداث سالن ها و پردیس های سینمایی را می دهد، زیرا به هر حال سینما به تنهایی در کشور ما درآمدزا نیست و بخش خصوصی در کنار سینماداری می تواند درآمد لازم را برای اداره این مجموعه داشته باشد.

آیا شما فیلم های جشنواره فجر را هر ساله تماشا و اخبار آن را دنبال می کنید؟

اخبار جشنواره را به طور مستمر دنبال نمی کنم اما هر سال تلاش می کنم حداقل یک یا دو فیلم جشنواره را ببینم.

بهترین فیلمی که تا کنون دیده اید کدام است؟

فیلم سینمایی «آژآنس شیشه‌ای» را هرگز فراموش نمی‌کنم و فیلم سینمایی «طلا و مس» را نیز دوست دارم.

پیشنهادی برای برگزاری بهتر جشنواره فجر دارید؟

من تخصصی در حوزه سینما ندارم اما آنچه مسلم است دست اندرکاران برگزاری جشنواره فیلم فجر باید تلاش کنند تا زمینه حضور کارگردانان مطرح سینمای ایران، بازیگران و حتی موزیسین های مطرح فیلم های سینمایی را در جشنواره فراهم کنند. این موضوع در حضور و استقبال مردم بسیار اثرگذار است؛ از طرف دیگر باید به کارگردانان و هنرمندان نسل جوان نیز بها بدهیم تا بتوانند خود را در این جشنواره نشان دهند.

نکته مهم دیگر این است که نباید فضا را تنها برای حضور افراد خاص فراهم کنیم. باید کاری کنیم که جمعیت بیشتری از مردم در این جشنواره حضور داشته باشند. بنده معتقدم سینما باید در ایران فراگیر شود. در حالی که هم‌اکنون تنها قشر خاصی از جامعه، مخاطب سینما هستند و همه مردم به دیدن فیلم های سینمایی چه در جشنواره و چه خارج از جشنواره علاقه مند نیستند.

از نظر شما راه حل چیست؟

به نظر می‌رسد باید در محتوای فیلم های تولیدی تجدید‌نظر صورت گیرد؛ شاید کمبود سالن و عدم اطلاع رسانی نیز در میزان جذب مخاطب موثر باشند اما این موضوعی است که باید پژوهشگران حوزه سینما درباره آن تحقیق کرده و نظر بدهند.

بسیاری از کشورهای پیشرفته 20 سال آینده خود را در فیلم‌های امروزشان به تصویر می‌کشند و البته ما نیز برای موفقیت در این حوزه باید بتوانیم به نوعی از این کشورها که در حوزه فیلم‌سازی و سینما موفق بوده‌اند الگوبرداری کنیم، البته این بدان معنا نیست که در فیلم‌سازی خود از الگوهای فرهنگی آنها بهره بگیریم بلکه باید برای نفوذ بیشتر فرهنگ ایرانی و اسلامی خودمان از ابزار سینما استفاده بیشتری ببریم. سینما حوزه ای بسیار اثرگذار است و نباید به راحتی از کنار آن بگذریم. فیلم هایی که محتوای قوی تری داشته باشند به طور قطع مخاطب بیشتری نیز جذب می کنند؛ بر این اساس از نظر من سینما هم باید به فکر گیشه باشد و هم به فکر محتوا. (فارس)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها