• 2 1
  • 0

از دارچین چه میدانید؟

جمعه 2 فروردین 1392 ساعت 09:13
دارچین از آن دست ادویه‌هایی به شمار میرود که تقریباً در آشپزخانه اغلب خانه‌ها مقداری از آن همواره موجود است. این روزها که درختچه آن گل میدهد فرصت مغتنمی است برای آشنایی بیشتر با مزایا و معایب این ادویه دم دست کدبانوها.

 

دارچین با نام علمی Cinnammomn zelanicum‏ درختی است به ارتفاع 5 تا 7 متر و همیشه سبز با برگ های تقریبا متقابل بیضوی دراز، نوک تیز، کامل، بی کرک و گل های زرد رنگ متمایل به سفید دارد. از تمام قسمت های این درخت بوی معطرو مطبوع دارچین استشمام می شود. گلهای آن در فاصله ماههای بهمن تا اوایل فروردین ظاهر میشود. برگ این درخت سبز سیر دارای گلهایی به رنگ سفید است و در مصر حتی قبل از ساختمان اهرام ثلاثه مصر برای درمان امراض مختلف دارچین مصرف میکردند. اولین بار در سریلانکا یافت شد و بعد از آن، تمام دنیا این چاشنی را شناختند و برای طعم بهتر غذاها از آن استفاده کردند. سریلانکا در حال حاضر بزرگترین تولید کننده دارچین دنیا است.قسمت مورد استفاده درخت دارچین، پوست خشک شده درخت دارچین است. دارچین دارای آمیدون، موسیلاژ، تانن، یک ماده رنگی، اگزالات کلسیم، قند،مانیت، سینامومین، اسانس و رزین است. اسانس دارچین که تنها قسمت مهم دارچین است. به مقدار یک درصد در پوست این درخت وجود دارد. قسمت اعظم این اسانس را آلدئید سینامیک(65 تا 75) تشکیل می دهد. به علاوه دارای 4 درصد از فنول ها، به ویژه اوژنول همراه با فلاندرن، سافرول، فورفورول است. اروپاییها نیز از گذشته‌های دور در شیرینی‌پزی و آشپزی از دارچین برای طعم دادن به انواع غذاها و شیرینیها و کیکها استفاده میکرده‌اند.

* دارچین یک ادویه خاص است و یکی از اجزای اصلی کاری هندی است. هنگامی که آن را به غذا اضافه میکنیم طعم شیرینی به غذا میدهد که حتی میتوان آن را با شکر اشتباه گرفت ولی در عین حال ضررهای شکر را ندارد.
* دارچین کوبیده نشده خیلی بهتر از دارچین آسیاب شده عطر خود را حفظ میکند. از دارچین برای معطر کردن غذاهای گوشتی استفاده میشود.
* یک دونات دارچین بخورید تا با آرامش کامل همه چیز را زیبا ببینید.
* دارچین به اصطلاح نوعی والیوم گیاهی خوانده میشود که دارای اثر آرام کننده و شادکننده است و در مقایسه با داروهای آرام بخش تاثیرپذیری آن دوچندان است.
* دارچین همچنین رمز جوانی نیز خوانده میشود، چرا که مصرف روزانه آن انسان را سالم و جوان نگاه میدارد.
* دارچین برای زیاد شدن و بازیافتن نیروی جنسی به کارمیرود، کلیه را گرم میکند و ضعف کمر و پاها را از بین میبرد و کمخونی را درمان میکند.
* دارچین بهترین دارو برای دردهای عضلانی است و بتازگی در آمریکای شمالی و کانادا کرمهایی به بازار آمده که دارای دارچین است و برای رفع درد به کار میرود.
* اثر مهم دیگر دارچین پایین آوردن تب است و حتی امروزه دارچین را به صورت قرص و کپسول درآورده‌اند که به عنوان تب بر، به کار میرود.
* شما میتوانید بآسانی با نوشیدن یک فنجان چای دارچین تب را بسرعت پایین بیاورید.
* دارچین رگها را باز میکند و اثر خوبی در گردش خون دارد.
* دارچین خاصیت عجیب دیگری دارد و آن قوی کردن مصونیت بدن در مقابل امراض است و حتی میتوان گفت که اثر پنیسیلین و پادزیست(آنتیبیوتیک) را به مقدار زیادی دارا است.
* اگر حس کردید که ضعیف شده‌اید و ممکن است مریض شوید، چای دارچین را فراموش نکنید و حتی اگر سرما خورده‌اید یا ضعف شدید دارید چای دارچین بهترین دارو است.
* یکی از دانشمندان انگلیسی در کتابی که قرن نهم تالیف کرد ادعا کرده است که دارچین، معده را تمیز و آرام و قوی میکند. بنابراین اگرناراحتی معده دارید حتما از دارچین استفاده کنید، دارچین با همه خواص دیگر طعم بسیارخوبی دارد. حتی اگر چای معمولی مینوشید آن را با یک قطعه پوست دارچین به هم بزنید که طعم آن را بهتر کند.
* بیدلیل نیست که در گذشته سلمانیها که در حقیقت دکترهای طب قدیم بودند به مشتریهای خود چای دارچین میدادند.

* گیاه دارچین به علت داشتن اسانس و تانن، محرک و قابض است و به عنوان تقویت کننده، اعمال هضم و جریان گردش خون به کار میرود و از آن برای رفع سوءهاضمه، به ویژه در مواردی که با نفخ همراه باشد، به عنوان بادشکن استفاده میشود. همچنین به علت داشتن تانن در رفع اسهال، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون مصرف میشودو به صورت دارو، مانند گرد و تنتور به کار میرود.
* با بررسی اثر 2 گیاه دارچین و سیاهدانه بروی نفخ معده، نتایجی که به دست آمد، نشان داد: 60درصد افرادی که سیاهدانه، 90درصد افرادی که مخلوط دارچین و سیاهدانه و 10درصد افرادی که دارچین استفاده کردند، بهبود یافتند.

* یکی دیگر از خواص دارچین این است که باعث افزایش کارایی هورمون انسولین در بدن میشود و در نتیجه بدن نیاز کمتری به این هورمون برای کنترل قند خون پیدا میکند.
* تحقیقات برحیوانات نشان میدهد که ادویه مریم گلی اثر انسولین را دو برابر میکند.زردچوبه و میخک این اثر را سه برابر کرده، ولی دارچین حتی اثر بیشتری از ادویه های ذکر شده را بر انسولین خون دارا است.
* بسیاری از افراد مبتلا به دیابت گزارش داده اند که مصرف یک قاشق چایخوری دارچین روزانه تاثیر بسیار مثبتی بر قند خونشان داشته است.
* همچنین برخی تحقیقات نشان دهنده تاثیر مثبت دارچین در کاهش فشار خون بوده است.
* پایگاه اینترنتی رویترز گزارش داد که در مطالعه ای درباره بیماران دیابتی که به مدت 40 روز روزانه یک گرم دارچین به رژیم غذایی معمول خود افزودند: میزان قند خون، کلسترول و چربیهای خونشان تا 30درصد کاهش یافت و کاهش میزان کلسترول، قند و چربی خون دربیماران دیابتی تاثیر مفیدی در بهبود سلامتی دارد.
* وقتی بدن حساسیت خود را به هورمون انسولین از دست میدهد، دیابت نوع دوم بروز میکند. انسولین قند را ازخون به سلولهای بدن منتقل میکند تا به عنوان انرژی مورد راستفاده قرار گیرد. بنابراین وقتی بدن به انسولین پاسخ ندهد مقدار قند یا گلوکز در خون بالا میرود و منجر به خستگی و تاری دید میشود. افزایش قند خون در دراز مدت میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، نارسایی کلیوی و نابینایی را افزایش دهد.
* افزودن مقدار کمی دارچین به چای، آب پرتقال یا غلات مفید است. با جوشاندن آب با یک تکه دارچین براحتی میتوان چای دارچینی تهیه کرد.
* دارچین همچنین از بروز دیابت نوع دوم در افراد در معرض خطر جلوگیری میکند.

* هر گرم دارچین کمتر از 3 کالری دارد که بسیار اندک است.

* دارچین حاوی ترکیباتی است که عمل انسولین در انتقال گلوکز به سلولها را بهبود میبخشد.
* دارچین ظاهرا به سلولهای چربی در تشخیص و واکنش به انسولین کمک میکند.
* دارچین سوخت و ساز گلوکز را حدود بیست برابر میکند و افزودن مقداری دارچین به دسرهای شیرین میتواند افزایش قند خون حاصله از صرف یک وعده غذای حاوی شکر و را تعدیل کند.

مضرات و خطرات دارچین

* دارچین حاوی برخی مواد است که مصرف زیاد آن میتواند سمی باشد، بنابراین در مصرف این ماده غذایی باید دقت کرد.
* هنوز پزشکان در تجویز دارچین به عنوان یک درمان اصلی برای دیابت در شک و تردیدند و معتقدند برای اعلام نظر نهایی زمان بیشتری مورد نیاز است.
* مصرف زیاد دارچین باعث التهاب یا ورم کردن پوست، زخمها و ترکهای گوشه دهان و همینطور سوزش معده میشود.
* هرچند دارچین از لخته شدن خون جلوگیری میکند، اما زیادی آن در خون باعث بروز مشکلات خونی و گردش خون میشود، بخصوص اگر با داروهایی که موجب رقیق شدن خون میشود (مانند آسپرین) مصرف شود، مشکلات را دو برابر میکند.

 

به اشتراک گذاری
کد خبر : 977974985071317535
لینک کوتاه :

ارسال نظر

  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
تصویر امنیتی:

اخبار مرتبط

پربازدیدها

آخرین مطالب همه سایت

ضمیمه این هفته