آیا از جزئیات قانونی مرتبط با مشمولان تامین اجتماعی اطلاع دارید؟

بازنشستگی و شرایط دریافت حقوق مستمری

سخت‌تر شدن شرایط بازنشستگی کارمندان به مضیقه افتادن دختران و پسران مجرد و در تنگنا قرار گرفتن زنانی که همسرانشان را از دست می‌دهند، سه اتفاقی است که وقوع آن در آینده‌ای نزدیک محتمل است؛ اگر لایحه دائمی شدن قانون خدمات مدیریت کشوری تصویب شود.
کد خبر: ۷۳۲۰۵۸
بازنشستگی سخت‌‌تر می‌شود مردان  35 زنان ‌30 سال

جام جم سرا:پیش نویس این لایحه که اکنون در معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری تصویب شده است، یک متن بازنویسی شده از قانون مدیریت خدمات کشوری است که هشتم مهر 86 تصویب شد تا به طور آزمایشی به مدت پنج سال اجرا شود که این پنج سال نیز در سال 90 تمام شد و دو بار و آخرین بار تا پایان سال 93 تمدید شد.

آنچه که این لایحه در پی آن است اعمال برخی اصلاحات در تعدادی از مواد و تبصره‌های قانون فعلی است که اگر تصویب و اجرا شود شرایط برای کارمندان و خانواده‌های آنها، بویژه زنان سخت‌تر می‌شود. (مخاطبان این لایحه، کارمندان وزارتخانه‌ها و موسسات دولتی، کارمندان شرکت‌های دولتی، موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی، دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و واحدهای عملیاتی هستند.)

اولین نگرانی از بابت ماده 103 این لایحه است که در آن شرایطی که دستگاه‌های اجرایی می‌توانند بر اساس آن کارمندان خود را بازنشسته کنند، بیان شده است.

طبق این ماده، داشتن حداقل 35 سال سابقه خدمت و 60 سال سن برای مردان و حداقل 30 سال سابقه خدمت و 55 سال سن برای زنان ملاک بازنشستگی است.

این ماده از لایحه حاوی یک پیام آشکار برای کارمندان است، این که مردان فقط در صورتی می‌توانند در شصت سالگی تقاضای بازنشستگی کنند که حداقل 35 سال خدمت کرده باشند و زنان نیز در حالی که 55 سال سن دارند و دست‌کم 30سال سابقه خدمت دارند، چنین تقاضایی کنند.

معنی این شروط سنی این است که اگر این لایحه تصویب شود، از این پس سن بازنشستگی برای مردان و زنان افزایش می‌یابد و نیروهای کار باید حداقل پنج سال بیشتر کار کنند، آن هم در شرایطی که هم اکنون امکان بازنشستگی زنان با 25 سال سابقه کار و برای مردان با 30 سال سابقه خدمت مقدور است.

قرار دادن این شرط سنی برای بازنشستگی همان ایرادی است که مجلس نیز به لایحه مورد نظر وارد کرده و فاطمه آلیا، عضو فراکسیون زنان مجلس در گفت‌وگو با فارس از آن انتقاد می‌کند.

ایرادات مطرح شده در مجلس البته بیشتر معطوف به اضافه شدن شرط سنی برای بازنشستگی زنان است، چون به گفته آلیا در همه دنیا رسم بر این است که با آمدن قانون جدید تسهیلات قانون قدیم حذف نمی‌شود که این لایحه دقیقا دست به چنین اقدامی زده است.

این در شرایطی است که به طرزی آشکار، سخت شدن بازنشستگی برای زنان با سیاست‌های کلی نظام مبنی بر تحکیم بنیان خانواده از طریق حضور بیشتر زنان و مادران در محیط خانه و تمرکز بر فرزندپروری مغایرت دارد، به طوری که اگر اکنون زنان با 25 سال خدمت بازنشسته می‌شوند، در صورت تصویب این لایحه 25 سال به 30 سال افزایش می‌یابد و چون در متن لایحه از واژه «حداقل» در کنار عدد 30 سال استفاده شده، بعید نیست اگر برای بازنشسته شدن به بیش از 30 سال نیز نیاز باشد.

البته ذیل ماده 103 این لایحه، یک بند دیگر نیز وجود دارد که داشتن 65 سال سن برای مردان و 60 سال سن برای زنان با هر میزان سابقه خدمت را نیز شرط بازنشستگی می‌داند، که بوضوح پیداست زنان تا 60 سالگی و مردان تا 65 سالگی باید در بازار کار حاضر باشند یعنی دو سنی که هم اکنون سن بازنشستگی محسوب می‌شود نه سن و سال کار و ادامه جنب و جوش.

در نظر گرفته شدن این دو سن نیز گرچه شاید از نظر نویسندگان لایحه توجیه اقتصادی دارد و منطقی مادی پشت آن خوابیده، اما در تضادی آشکار با سیاست‌های حمایت از خانواده قرار دارد.

موافقان چه می‌گویند

اما پیش‌نویس لایحه دائمی شدن قانون خدمات مدیریت کشوری و شرایط بازنشستگی آن موافقانی نیز دارد.

مجتبی رحماندوست، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت‌وگو با جام‌جم می‌گوید: اتفاقا این افزایش سن بازنشستگی را باید به فال ‌نیک گرفت، زیرا باعث می‌شود استقبال نسبت به کارهای دولتی و اشتغال در مجموعه‌های رسمی کمتر و بخش خصوصی تقویت شود.

به گفته این نماینده مجلس، این سختگیری‌ها باعث می‌شود ورود به مشاغل دولتی کمتر و اقتصاد خصوصی جدی‌تر گرفته شود.

رحماندوست تاکید می‌کند: هم‌اکنون بسیاری از منابع کشور، اعم از نفت و مالیات صرف پرداخت حقوق کارکنان دولت می‌شود، در حالی که برخی از این ادارات، کارایی چندانی ندارند. حال در چنین شرایطی، درست نیست که وضع استخدام در دستگاه‌های دولتی، آسان گرفته شود.

وی یادآور می‌شود: در کشور ما بحث کار زیاد و فعالیت مستمر و مفید چندان جدی گرفته نمی‌شود و برخی کارکنان تلاش می‌کنند تا با هر روشی، از سن بازنشستگی خود کم کنند، اما با اصلاح این لایحه، امیدواریم این وضع بهتر شود.

این نماینده مجلس، تصریح می‌کند: این‌که می‌گویند با پایین آمدن سن بازنشستگی، جا برای اشتغال جوانان بازمی‌شود، حرف درستی نیست، زیرا قرار نیست جوان ما اصرار داشته باشد که به مشاغل دولتی بیاید، بلکه باید برای ورود او به بازار کار خصوصی، تسهیلات بیشتری قائل شویم و با این روش است که جامعه پیشرفت خواهد کرد.

فرج‌الله عارفی، نایب‌رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس نیز درباره سخت شدن شرایط بازنشستگی که در لایحه دائمی کردن قانون مدیریت خدمات کشوری دیده شده است، می‌گوید: درباره این موارد در کمیسیون اجتماعی بحث شده و ما با شرایط جدید بازنشستگی موافق هستیم.

وی با اشاره به پیر شدن جمعیت در کشور و استفاده از نیروهای بازنشسته در بسیاری از بخش‌ها، ادامه می‌دهد: به نظر می‌رسد این قانون یک راه‌حل برای پیر شدن جمعیت و کم شدن نیروهای مولد و جوان برای آینده کشور محسوب می‌شود.

شرایط دشوار زنان و مجردها

علاوه بر ماده 103، بند «ج» ماده 112 نیز موجبات نگرانی را فراهم کرده است. این ماده درباره حمایت‌های تامین اجتماعی از کارمندان شامل پرداخت حقوق بازنشستگی، حقوق ازکارافتادگی و مستمری فوت حرف می‌زند که در بند «ج» به شرایط پس از فوت اشاره می‌کند و به گفته فاطمه آلیا، با ماده 48 قانون حمایت از خانواده مغایرت دارد.

طبق این بند در صورت فوت کارمند، بازماندگان وی شامل همسر دائم کارمند مرد، مادامی که ازدواج نکرده باشد از مستمری فوت بهره‌مند می‌شود. این در حالی است که شرط دریافت این مستمری برای فرزندان پسر مجرد تا قبل از بیست‌وپنج سالگی و برای فرزندان دختر مجرد تا قبل از 28 سالگی است که این شرط سنی برای دختران و پسران مجرد که به احتمال زیاد در این سن هنوز شغل ندارند، جای بحث دارد. اما موضوعی که مجلس روی آن دست گذاشته و فاطمه آلیا آن را تشریح می‌کند، مربوط به زنانی است که شوهران کارمند آنها فوت کرده است.

به گفته این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، اگر قرار باشد مستمری زنی را که همسر اولش فوت کرده، پس از ازدواج قطع کنیم، این کار در مغایرت با بند یک ماده 48 قانون حمایت از خانواده قرار می‌گیرد، قانونی که تاکید دارد زنان می‌توانند از حقوق همسرانشان حتی در پس از ازدواج مجدد، استفاده کنند.

این ایراد ماده 112 را به نوعی می‌شود در بند سه ماده 119 نیز مشاهده کرد. بر اساس این بند، دریافت بیش از یک حقوق بازنشستگی یا از کارافتادگی یا مستمری از سوی کارمندان و بازماندگان وی ممنوع است و در صورت تحقق شرایط دریافت بیش از یک حقوق بازنشستگی یا از کارافتادگی یا مستمری، فرد می‌تواند یکی از آنها را انتخاب کند.

به زبان ساده‌تر مثلا اگر زنی شوهرش را که حقوق بازنشستگی، از کارافتادگی یا مستمری داشته از دست بدهد، در حالی که خودش نیز حقوق بازنشستگی دارد، باید بین حقوق خود و حقوق شوهر مرحومش یکی را انتخاب کند که البته به گفته فاطمه آلیا این اتفاق در مغایرت آشکار با بند دو ماده 48 قانون حمایت از خانواده که داشتن دو حقوق را مجاز دانسته، قرار دارد.

علاوه بر این مغایرت‌ها، بند دو ماده 119 نیز با قانون حمایت از خانواده در تناقض است. طبق این بند، فرزندان دختر کارمندان در صورت نداشتن شغل یا شوهر و فرزندان پسر تا بیست سالگی و در صورت اشتغال به تحصیلات دانشگاهی تا بیست‌وپنج سالگی می‌توانند از کمک هزینه اولاد، بیمه یا مستمری والدین خود برخوردار شوند که اگر این بند از لایحه تصویب شود، شرایط دشواری در انتظار دختران و پسران مجرد خواهد بود.

البته این تاکید در لایحه علاوه بر دشواری‌هایی که پیش پای خانواده‌ها قرار می‌دهد، به گفته فاطمه آلیا با بند سه ماده 48 قانون حمایت از خانواده نیز در تضاد است، قانونی که برای بهره‌مندی از این خدمات، شرط سنی برای دختران و پسران مجرد قائل نیست.

کارمندانی که مخاطب این لایحه هستند، جا دارد که نگران آینده خویش باشند، همین طور خانواده‌ها و افراد تحت تکفل آنها که ثبات زندگی و امنیت روانی آنها به واسطه این لایحه می‌تواند مخدوش شود.

البته این لایحه فعلا در حد یک لایحه است و هنوز در دولت در حال بررسی، یعنی هنوز این لایحه به مجلس نرسیده تا مغایرت‌های قانونی آن استخراج شود و مخالفان مانع از تصویب آن شوند، ضمن این که امید هست در صورت تصویب این لایحه در مجلس، شورای نگهبان ایرادات آن را فیلتر کند و برای رفع مغایرت‌های قانونی به مجلس ارجاع دهد.

ولی همین که این لایحه با این شکل و شمایل نوشته شده و براحتی آینده گروهی از زنان، دختران و پسران در موقعیتی متزلزل قرار گرفته، جای بحث دارد، آن هم در شرایطی که همه سیاست‌ها در جهت حمایت از خانواده و تحکیم بنیان آن حرکت می‌کند.(مریم خباز/گروه جامعه)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۴ انتشار یافته: ۳۶
زینب
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۵
۱
۱
این یعنی بیكاری جوانها و فساد و بیكاری و بدبختی
دولت باید به فكر اشتغال واسه نیروهای جوان باشه نه اینكه با نگهداشتن نیروهای قبلی همه جوانها رو نابود كنه
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
من مثبت رو زدم ...ولی منفی ثبت شد
محمد تقی اولیایی
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۵
۰
۱
كاملا مخالفم حداقل پس از 30 سال كار چند صباحی هم فرصت استراحت داشته باشیم وجا برای فرزندان خالی شود تا اشتغال داشته باشند و زندگی تشكیل دهند
س
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۵
۰
۰
خیلی بدمیشه
م - یوسف زاده
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۵
۰
۰
تر ابخدا صدای مارا بگوش مسئولان برسانید چرا دراین لایحه اینقدر به زنان ظلم شده در صورتی كه در سایر نقاط چهان سعی در كمك به زنان است. زنی هستم كه 22 سال كاركرده ام و 53 سال سن دارم بدلیل فشار كاری زیاد و استرس كاری همزمان با تربیت سه فرزند و امور خانه داری مریض شده ام دارای روماتیسم ، دیابت ، آرتروز ، دیسك كمر ، كم كاری تیرویید و ناراحتی قلبی می باشم روزانه بیش از 8 قرص مصرف می كنم صبح كه ازخواب بلند می شوم كه سركار بروم به خودم و روسا نفرین میكنم ، ترا بخدا اینقدر به نفع صندوق های بیمه ای و اختلاس گرها كه صندوق های بیمه ای را چپاول كرده اند نباشید اگر این قوانین را تصویب كنید آه ما دامانتان را می گیرد اینقدر شرایط بازنشستگی بخصوص برای زنان سخت نكنید شمایی كه شرایط از كار افتادگی هم اینقدر سخت كرده اید می خواهید كه مارا بكشید قبل ازاینكه یك حقوق بازنشستگی به ما بدهید خدا یا بدادمان برسید یكی نیامد كه دردمان را درمان كند .
بابك
United States
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۵
۰
۰
با سلام و احترام
خدمت مسئولین محترم برسانم كه همانطور كه دو نفرل از دوستان زحمت كشدهاند و نظر داده اند بسیار پیشنهاد نظریه و ماده بدی می باشد و خیلی باعث ضعف روحیه كاری می شود و اینكه خصوصا مغایرت دارد با سیاست های كلی نظام اداری در بند 9 ان كه به بنیان خانواده و تعادل نیروی كار و زندگی مغایرت پیدا میكند و لااقل واسه خانم ه ای كارمند زن متاهل اجرا نشود چرا كه واقعا باعث ضعف در امور خانه داری و بنیان خانواده می شود و تقاضا دارم كه این ماده اجرا نشود و كما فی السابق اجرا شود و خصوصا این بحث و ماده كه از سوی مقام معظم رهبری در رابطه با سیاست های كلی رشد جمعیت و سیاست های كلی نظام اداری ابلاغ شده است كاملا تو جه شود و اصلا مغایرت با این ماده و سیاست های كلی نظام اداری ماده وضع نشو . انشاءالله
تشكر از شما مسئولین محترم
غ
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۵
۰
۰
جالبه. الان كه كه جوونیم و انرژی داریم، كار نیست. ولی ازاونور به سن بازنشستگی كه رسیدیم باید بیشتر هم كاركنیم!
رازی
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۵
۰
۰
به جای اینكه از بریز و بپاش جلوگیری كنید فقط بخاطر صرفه اقتصادی این طرحهای را میریزید
رضا
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۶
۰
۰
چرا دولت هر وقت دچار كمبود بودجه می شود سفره ی مردم را كوچكتر و روحیه ی آنان را ضعیف تر می كند
سید
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۶
۰
۰
جالبه . همینكه بازنشسته شدیم دو روز بعد هم باید بمیریم .
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۶
۰
۰
انشاا... بعد از 2 سال محمود احمدی نژاد با آرای نماینده 50 میلیونی مردم ایران انتخاب وهمه این اقدامات ضد مردمی را لغو میكند . من خودم كه حامی این دولت بودم افسوس و ندای پشیمانی می نماییم .
حسیب
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۷
۰
۰
این همه بیكار در كشور داریم بازم می خواهند سن بازنشستگی را بالا ببرند دستتون درد نكند . بگذارید حداقل بیكاری به 90 درصد برسد . متاسفم برای همتون .
حامد
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۷
۰
۰
گل بود به سبزه آراسته شد . آقایانی كه این لایحه رو تنظیم و ماشالا شاهكار كردند و بیرون داداند اصلا خودشون رو از جنس مردم نمیدانند كه بتوانند مشكلاتیكه پس از تصویب اینجور لایحه ها برای كارمندان و خانواده های آنان پیش می آید درك كنند . میخوام بگم خیلی خیلی از تعهدتان در انجام وعده ها و حتی قانونی كه در مجلس به تصویب رساندند ورساندید. دورید . تصویب شدن این لایحه یعنی جفا بر كارمندان شریف و محترم و منتظر بازتابش در جامعه باشید كه چیزی جز بیكارماندن اكثریت قشرجوان و پس از آن فسادبیشتر نخواهد بود.
علی
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۸
۰
۰
تصویب قانون جدید به ضرر كارمندان بوده چرا كه بعد از 30 سال دیگه توان كاركردن را ندارند ودر ادامه بی انگیزه میشن 0
ن
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۲
۰
۰
اشتباهات گذشته خود را تكرار نكنید مطالعه كنید تحقیق كنید درست تصمیم بگیرید افزایش سن بازنشستگی ضرر جبران ناپذیری به پیكره جامعه وارد میكند
امیر
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۷
۰
۰
چرا كشور ما باید اینطور باشع اخه كسی ك ب سختی داره خودشو میرسونه به بیست و پنج سال بیمه با این اوضاع اقتصادی چقدر مگه میتونه كار كنه تا ده سال دیگه
زیبا
Iran, Islamic Republic of
۰۱:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۹
۰
۰
سلام هر روز به جای اینكه زنان رو دلگرمتر كنید تسبت به زندگی دلسرد میكنید شما كه دم از تحكیم خانواده میزنید با اضاقه كردن سن بازنشستگی دیگر رمقی برای خانواده باقی نمیمونه تازه فقط دارین خودتون رگو ل میزنید.
معلم
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۹
۰
۰
خیلی بد میشه مخالفم
گل بانو
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۹
۰
۰
خیلی بد میشه مادر دیگه توانی برای نگهداری از بچه ها و خانواده ندارد
شهربانو
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۹
۰
۰
قبل از تصویب كردن این قانون كمی به فكر زنان كارمند مقیم در جنوب كشور باشیم همینجوری سن هر خانوم جنوبی دوبرابر سن خانومهای دیگه استانهای كشور می باشد. با این قانون آمار طلاق در جنوب كشور بالا می رود . دریابید
بهجت
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۴
۰
۰
آیا عقلایی منطقی و پذیرفتنی است كه پس از گذشت سی سال كار و تلاش به وقفه زنان با روحیه ای بی حوصله و جسمی ناتوان و احتمالا دچار ناراحتی و مریضی بازنشسته شوند‌ و‌‌‌ چه بسا فرزندانی كه ماد ر خود را به خانه سالمندان هدایت می كنند آیا ظلم در حق زنان نیست اگر هم چنین نباشد آیا این حق زنان شاغل كه مجبور به كمك به اقتصاد خانواده بوده اند نیست كه آنان نیز حق زندگی با آرامش دارند
عبدالله امینی
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۱۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۶
۰
۰
من 45 سال سن دارم و22سال سابقه ایا میتون بازنشسته بشم با22 روز حقوق
معلم
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۱۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۴
۰
۰
شرم آور است
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۲
۰
۰
باید گفت در باره احمدی نژاد اشتباه كردم اون بهتر بود چون شرایط را اینطور به كارمندان تحمیل نكرد
محمدی
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۷
۰
۰
این لایحه بسیارناعادلانه است .باتوجه به جوانان بیكار وجویای كار وهمچنین نبودن انگیزه برای كار بخصوص برای فرهنگیان
تقوی
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۷
۰
۰
این لایحه دهندگان چرا كمی عمقی فكرنمیكنند ؟وتمام جوانب كار را درنظرنمیگیرند!! وخودشان را درموقعیت افرادی كه تصمیم نا عادلانه برای انها میگیرند قرار نمیدهند!!!!!!!!!!
رحیمی
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۷
۰
۰
باتوجه به داشتن این همه جوان بیكار اقای طراح لایحه كاش كمی عاقلانه تر بیندیشد!!!
س ر م ن
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۷
۰
۰
دولت فقط بلده هرجا كم میاره فشار پاشو روی گلوی مردم بذبخت بیشتر كنه
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۲
۰
۰
سلام از طرف پسری صحبت میكنم كه پدرش به خاطر اینكه مریضه و 57 سالشه و چون پدرش نتونسته 30 سال رو پر كنه داره خرجی پدر و مادرشو میده و تو جوونی دارم زیر باره این مسیولیت له میشم بدون اینكه بتونم پولی جم كنم اخه چرا اینهمه اجهاف و بی عدالتی؟
مریم
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۷
۰
۰
خجالت اوره چقد بدبختی بكشیم
عاطفه طبیبی
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
۰
۰
این قانون كه اگه زن ومرد هردو شاغل باشن وبعد از فوت همسر فقط یكی از مستمری ها را دریافت میكنه خیلی به ضرر ماست كه داریم ماهی ۲۸۰پوله بیمه میدیم در صورتی كه من یك غریق نجاتم وبا شرایط كار در محیطی كه كلر داره وآسیب به ریه وارد میكنه حتی شامل سختی كار هم نمیشیم خیلی بده
كبری شیخی
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۰
۰
۰
باسلام
با شرایط سخت زندگی امروزی، آیا سن شصت سال به بالا را خواهیم دید كه طعم بازنشستگی را بچشیم. كلا بگوید كار كنید و بمیرد.
من از سن 25 سالگی به سختی كار كردم در چند شركت كه حق و حقوقم را خوردند چه از نظر بیمه و حقوق و سایر . و الان با 39 سال سن و 10 سال بیمه بسیار خسته شده ام.
چرا كه در این سالها با مشقت و استرس كار كردم و الان تنها چیزی كه عایدم شدم تنگی نفس كه از استرس بیش از حد بوده، فكر هم نمی كنم تا 50 سال دوام بیاورد چه برسد به 60 سال
داود
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۷
۰
۰
نمیدونم دقیقان چی میخوام بگم چون خیلی اعصابم بهم ریخته ولی این شرایط,كه گذاشتین عادلانه نیست ....
ل.ق.
-
۲۱:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۶
۰
۰
باسلام.نیرویی كه توان وكشش كار كردن را ندارد به خاطر سن بالا وشرایط ناهموار جسمی واز طرفی نیروهای جوان وتازه نفس بیكار در جامعه زیاد است صلاح این است كه كه با بیست سال خدمت یا حداكثر بیست وپنج سال خدمت بدون شرط سنی افراد متقا ضی بازنشستگی بازنشسته شوند.با تشكر.
ز.خ.
-
۲۱:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۶
۰
۰
باسلام.این قانون كه برای بازنشستگان سالهای قبل نبوده است تازه بازنشستگان سالهای قبل بازنشستگی با سنوات ارفاقی پنج ساله هم داشته اند .حالا اگر سنوات بازنشستگی زیاد هم شود نوعی تضییع حق محسوب می شود.
ت.ل.
-
۲۱:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۶
۰
۰
باسلام.این سن زیاد بازنشستگی وسنوات بالا خصوصا برای خانمها خیلی سخته لطفا دریابید زیرا خانمها دارای روحیه وجسم بسیار حساستر وظریفترند نسبت به اقایان.

نیازمندی ها