• 5 3
  • 0

غذای دریایی می‌خورید؟ مواظب کلیه‌تان باشید

یکشنبه 20 بهمن 1392 ساعت 15:00
نتایج یک بررسی آزمایشگاهی آشکار ساخت نوعی ترکیب شیمیایی که به وفور در غذاهای دریایی یافت می‌شود می‌تواند به کلیه‌ها آسیب برساند.

جام جم سرا: در این بررسی که روی تعدادی موش آزمایشگاهی انجام گرفت مشخص شد وجود این ترکیب شیمیایی موسوم به «دوموئیک اسید» در غذاهای دریایی و مصرف آن حتی در حد استانداردهایی که برای انسان بی‌خطر دانسته شده می‌تواند برای کلیه‌ها مضر باشد. ترکیب شیمیایی دوموئیک اسید، ماده سمی طبیعی است که از طریق جلبک‌های موجود در اقیانوس‌ها، تولید و در بافت‌های موجوداتی همچون انواع صدف‌های خوراکی مشاهده می‌شود.
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نیز اخیرا مقدار مجاز مصرف این نوع ماده شیمیایی را محدود‌تر کرده زیرا این ماده سمی در غلظت‌های بالا به مغز آسیب می‌رساند. به علاوه اخیرا آلودگی‌های مواد سمی در مناطق ساحلی بیشتر شده به گونه‌ای که در موجودات دریایی بزرگ‌تر همچون ماهی‌ها و حتی دلفین‌ها نیز این آلودگی‌ها به چشم می‌خورند.
«پی داروین بل»، محقق این مطالعه از دانشکده پزشکی کارولینای جنوبی گفت: در بررسی که به منظور مشخص شدن تاثیر دوموئیک اسید بر کلیه‌ها انجام گرفت نقش آن بر سلامت کلیه‌های موش‌ها مورد مطالعه قرار گرفت و مشاهده شد که این ترکیب شیمیایی حتی با غلظت پایین به سرعت به کلیه‌های این موجودات آسیب وارد می‌کند.|سلامت نیوز|

به اشتراک گذاری
کد خبر : 1377194472607112013
لینک کوتاه :

ارسال نظر

  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات پس از ویرایش ارسال می‌شود.
تصویر امنیتی:

اخبار مرتبط

پربازدیدها

آخرین مطالب همه سایت

ضمیمه این هفته