نخستین کاروان آسیایی غزه روز 2 دسامبر (11 آذر) در دومین سالگرد حمله رژیم صهیونیستی به غزه، برای کمک‌رسانی به مردم مظلوم این منطقه سفر8200 کیلومتری خود را آغاز کرد.
کد خبر: ۳۷۱۵۶۹

این کاروان آسیایی ابتدا با اعلام سفارت پاکستان مبنی بر عدم اجازه ورود به این کشور مواجه شد که با رایزنی صورت گرفته به 32 نفر از جمع 50 نفری هندی ویزا داده شد، اما با کمال تعجب، کشور هند که پیشتر اعلام کرده بود کاروان را تا مرز پاکستان اسکورت خواهد کرد، از خروج این افراد ممانعت کرد. در واکنش به این تصمیم اعضای این کاروان تصمیم گرفتند به سمت دهلی حرکت کنند تا اعتراض خود را به دولت هند اعلام دارند و به صورت هوایی به ایران سفر کنند. در میانه راه، دولت هند از تصمیم خود پشیمان شد و اجازه خروج را به اعضای کاروان داد، اما چون آنان از پرواز لاهور باز مانده بودند ناچار شدند از دهلی به ایران پرواز کنند که قرار است امروز وارد ایران شوند . مطلبی که می‌خوانید به تشریح علل و انگیزه‌های راه اندازی چنین کاروانی می‌پردازد.

22 می سال 2010، کاروان آزادی غزه شامل کشتی‌هایی از کشورهای مختلف از جمله یونان، فرانسه، ایتالیا، ونزوئلا، مالزی و... از بندر آنتالیای ترکیه راهی غزه شد. این کاروان در حال نزدیک شدن به 50 مایلی ساحل غزه بود که توسط نیروهای صهیونیستی به محاصره درآمد و ازسوی بالگردها مورد هدف قرار گرفت. این حمله به تعبیر دولت ترکیه «خوانخوارانه» در آب‌های آزاد و در شرایطی انجام شد که این کشتی‌ها قصد شکستن محاصره دریایی نوار غزه و رساندن کمک‌های بشردوستانه را داشته‌اند.

خب چه شد؟! آیا رژیم صهیونیستی با چنین اقدام بی‌شرمانه‌ای موفق شد مسلمانان را از حرکت انسان‌دوستانه خود بازدارد؟ خوشبختانه این بار هم رژیم صهیونیستی در رسیدن به اهداف خود ناکام ماند، چرا که نه تنها مسلمانان جهان صحنه را خالی نکردند، بلکه عزم خود را جزم کردند تا راسخ‌تر در این میان گام بردارند البته فرمایش رهبر معظم انقلاب که فرمودند: «جنایت دریایی اسرائیل نه نشانه قدرت، بلکه ضعف و درماندگی و سراسیمگی رژیم غاصب است» خود گویای همه چیز است. این بار کاروان آسیایی غزه با راهبرد فشار بر مصر و اسرائیل به مناسبت سالگرد جنگ 22 روزه غزه در راه است.

مسیر حرکت کاروان

«یازدهم آذر ماه یک کار خودجوش مردمی دیگر با هدف شکست حصار غزه، به صورت زمینی از شرق آسیا ـ دهلی ـ حرکت کرد که پس از عبور از کشورهای هند، پاکستان، ایران، ترکیه و سوریه از طریق مرز رفع وارد غزه خواهد شد تا ضمن رساندن کمک‌های بشردوستانه خود، در جشن سالگرد پیروزی دلاورمردان حماس بر صهیونیست‌ها شرکت کند.» این خبری است که فیروز میتیبوروالا، مسوول کمیته هند کاروان آسیایی غزه اعلام کرد.

مسیر حرکت کاروان آسیایی غزه شامل3 بخش می‌شود که به اختصار به آن اشاره می‌کنیم. در بخش اول فعالان و نمایندگان کشورهای حوزه جنوب شرق آسیا از طریق مسیر هوایی و زمینی به شهر بمبئی که نقطه آغاز حرکت کاروان است، عزیمت خواهند کرد. در بخش دوم، اعضای کاروان با حضور کشور هندوستان همراه با نمایندگان این کشور از طریق مرز زمینی به سمت شهر لاهور در کشور پاکستان حرکت می‌کنند. در این بخش، کاروان پس از گذشتن از شهر لاهور از شهرهای اسلام‌آباد، کراچی و کویته نیز عبور کرده و به سمت مرز ایران در استان سیستان حرکت خواهند کرد. پس از عبور از مرز نیز کاروان از شهر زاهدان، کرمان، اصفهان، قم، تهران، زنجان و تبریز عبور کرده و به سمت مرز ترکیه خواهد رفت.

در بخش نهایی، کاروان با عبور از چند شهر ترکیه وارد سوریه می‌شود و پس از گذر از شهرهای حلی و دمشق از طریق بندر لاذقیه به سمت العریش مصر حرکت کرده و در نهایت از داخل کشور مصر به رفع خواهد رسید. کل زمان حرکت کاروان از آغاز فاز اول تا پایان فاز سوم، معادل 25 روز طراحی شده است. شکستن حصر غیرانسانی غزه، اتحاد میان ملل آسیایی، آزادی فلسطین و از بین بردن نظام نژادپرستانه اسرائیلی از جمله اهداف کاروان آسیایی در راه‌اندازی این جریان ضدصهیونیستی است.

فلسطین، عامل اتحاد

«امروز دیگر مساله فلسطین نه یک مساله عربی و نه حتی یک مساله اسلامی است، بلکه امروز فلسطین یک مساله حقوق بشری است.» این فرمایش رهبر فرزانه انقلاب اسلامی به نوعی بیانگر نقشه راه در این مسیر است.

این روزها دیگر مردم آسیا نسبت به موضوع فلسطین بی‌تفاوت نیستند و از کنار آن براحتی گذر نمی‌کنند و آنها به این نتیجه رسیده‌اند که علت اصلی مشکلات این قاره ناشی از وجود رژیم منحوس اسرائیل است. امام راحل بارها و بارها از حکام کشورهای عربی ابراز ناامیدی‌ کردند و خطاب خود را ملت‌های جهان اسلام و مردم آزاده سراسر جهان قرار دادند؛ چراکه ایشان معتقد بودند جریانات مردمی فارغ از مناسبات سیاسی، دینی و ملاحظات آن می‌توانند به جریانات تاثیرگذار بر معادلات منطقه تبدیل شوند.

اما چه شد که کشورهای فقیر و آسیب‌دیده‌ای همچون هند و پاکستان که خود نیازمند کمک‌های دیگر کشورها هستند، خود را داوطلب حضور در این کاروان دانسته‌اند؟ میتیبوروالا، مسوول کمیته هند کاروان آسیایی غزه در پاسخ به این سوال می‌گوید: «مردم غزه از ما انتظار کمک‌های مالی ندارند. آنها برای اهداف متعالی و انسانی خود تلاش می‌کنند. درواقع مردم غزه بیشتر به حمایت سیاسی و معنوی ما نیاز دارند.»با این‌که 80 درصد مردم کمتر از روزی یک دلار درآمد دارند، حدود یکصد هزار دلار کمک مردمی برای غزه جمع‌آوری شده است؛ البته با توجه به شرایط دولت مصر، عمده کمک‌های کاروان پزشکی است و دولت هند هم در این میان قصد دارد یک آمبولانس به غزه هدیه کند.

نکته قابل توجه در راه‌اندازی کاروان آسیایی غزه از زبان این فعال هندی این است: «با وجود مشکلات و اختلافات بین ملت هند و پاکستان، این بار فلسطین وجه مشترک اتحاد این دو کشور شده و براحتی دولت پاکستان برای فعالان هندی ویزا صادر کرده است.»

گفته می‌شود 20 کشور آسیایی از جمله مالزی، ژاپن، پاکستان، تاجیکستان، ایران، نپال، سوریه، هند و... کاروان آسیایی غزه را حمایت و همراهی می‌کنند.

مسوول کمیته هند کاروان آسیایی در این باره می‌گوید: «نقطه آغاز شکل‌گیری این کاروان حمله اسرائیل به کشتی آزادی بود. اسرائیل به خاطر جنگی که به مردم این منطقه تحمیل کرد، حامیان خود حتی در غرب را از دست داده و به همین دلیل ما باید از راه‌های مختلف تلاش کنیم تا محاصره غزه را بشکنیم. فلسطین یک مساله سیاسی ژئوپلتیک در عصر حاضر است و بدون ایجاد یک حرکت جهانی به آزادی این منطقه دست نخواهیم یافت. البته در این میان نباید قدرت آمریکا و اسرائیل را در این جریان دست‌کم گرفت.» او معتقد است اگر رابطه هند و رژیم صهیونیستی ضعیف شود، به نفع فلسطین خواهد بود.اعضای کاروان هند مجموعه وسیعی از اتحادیه‌های کارگری، گروه‌های چپ، خبرنگاران که دارای مذاهب مختلف اعم از هندو، مسلمان، برهمن، یهودی، مسیحی، بودایی و... است را شامل می‌شوند و جوانان زیر 30 سال نیز بخش عمده‌ای از اعضای این کاروان را تشکیل می‌‌دهند.

تلاش بیهوده رژیم صهیونیستی

طبیعتا وقتی اسرائیل در جریان راه‌اندازی چنین کاروانی قرار می‌گیرد، آرام نمی‌نشیند. از جمله اقدامات صورت گرفته رژیم اشغالگر صهیونیست مسلمان جلوه‌دادن کاروان آسیایی حمایت از غزه است. مسوول کمیته هند کاروان آسیایی غزه در این باره توضیح می‌دهد: «اسرائیلی‌ها تلاش می‌کنند تا کاروان را یک مجموعه مسلمان نشان دهند، در حالی که نقطه آغاز حرکت کاروان هند است. ما به دنبال ایجاد یک جریان از سوی همه جریانات و مذاهب علیه اسرائیل هستیم، اما آنها تلاش می‌کنند که کاروان را عربی ـ اسلامی معرفی کنند.»

میتیبوروالا در ادامه می‌افزاید: «این یک جریان چپ‌گرا نیست که به مذهب توجهی نداشته باشد و آن را از سیاست جدا بداند، بلکه حتی جریانات چپ نیز با ما بر سر موضوع فلسطین هم‌عقیده هستند. ما فلسطین را فصل مشترک بین مذاهب قرار دادیم و در این خصوص تلاش می‌کنیم. اعضای این کاروان از اقوام و طوایف و مذاهب مختلف هستند و این قضیه ضربه سنگینی به اسرائیل خواهد زد.»

وی در ادامه صحبت‌هایش به نقش ایران درخصوص استکبارستیزی اشاره می‌کند و می‌گوید: «ایران در ایجاد یک اتحادیه آسیایی برای مقابله با استکبار نقش اساسی را بازی می‌کند.»گفتنی است این کاروان 2 دسامبر از دهلی حرکت خود را آغاز کرد، 4 دسامبر در لاهور حضور داشت و 8 دسامبر وارد ایران می‌شود. میتیبوروالا در ادامه می‌افزود: «در هر کشوری که وارد می‌شویم دیدارهای عمومی و کنفرانس‌های خبری خواهیم داشت.»

این البته آخرین کاروانی نخواهد بود که توسط کمک‌های خودجوش مردم راهی غزه می‌شود. به فرموده رهبر معظم انقلاب، کار نمادین و درخشان اعزام کاروان دریایی به غزه باید در ده‌ها شکل و شیوه دیگر بارها و بارها تکرار شود. حکومت سفاک صهیونیستی و حامیان آن بویژه آمریکا و انگلیس باید قدرت شکست‌ناپذیر عزم و بیداری وجدان عمومی جهان را در برابر خود ببینند و حس کنند.

زهرا جاهد / جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها