دریاچه پریشان به جای موج آبهای شیرین و مکان امن حیات وحش و پرندگان مهاجر ، بستری برای تیغه سهمگین ماشینهای راهسازی به بهانه نزدیک کردن راه عبور و مرور روستاییان پریشان در شهرستان کازرون شده است.
کد خبر: ۲۳۱۷۴۱

به گزارش مهر، ماموران و مهندسان راه سازی در روزهای عزاداری تاسوعا و عاشورا امسال و بعد از اینکه مجوزی برای ساختن راه روستایی برای آنان صادر نشده بود از وضعیت این روز برای شروع فعالیت خود استفاده کرده و در حدود یک هفته تنها دریاچه شیرین ایران که بر اثر خشکسالی 80 درصد ذخیره آبی خود را از دست داده بود را با بیل و بولدوزر ویران کرده اند.

دریاچه پریشان یکی از زیباترین دریاچه‌های آب شیرین ایران است که به نامهای مور، پریشان، شور، کازرون، یون، موز، توز، پریشم، فزشویه، و فامور نیز شناخته می شود.

با توجه به اینکه این دریاچه از جمله اکوسیستمهای پایداری است که در اثر عوامل تکتونیک بوجود آمده میلیونها سال است که شرایط خود را حفظ نموده است و دارای 4 گونه ماهی بومی شامل ماهی زردک، ماهی سرخه، ماهی پرک و مار ماهی آب شیرین و همچنین چند گونه ماهی وارداتی نظیر ماهی کپور، ماهی فیتوفالک و آمورمی باشد که در سال 1368 به دریاچه وارده شده است. تنها کپور معمولی با شرایط تالاب سازش پیدا کرده و دوگونه دیگر مشکلات عدیده ای را در تللاب به وجود آورده اند.

به گفته یک فعال محیط زیست در کازرون، آتش زدن نیزارها و  ورود ماشینهای سنگین و خشن راهسازی در دریاچه پریشان نشان می دهد که راهسازان هیچ توجهی به موقعیت زیست محیطی این دریاچه دیدنی نداشته اند.

 محسن عباسپور فعال محیط زیست گفت: بکرترین نقطه دریاچه محل تخم ریزی پرندگان و لاک پشتها و دیگر موجودات است و متاسفانه در این خشکسالی راهسازان از فرصت خشکی دریاه برای راه روستایی سوء استفاده کرده و توجیه شان این است که مردم روستا برای عبور و مرور مجبورند دریاچه را دور بزنند.  رئیس سازمان محیط زیست و اداره راه هر دو کار راهسازی در دریاچه را تعطیل کردند اما در حالی که مجوزی برای گروه راهسازی صادر نشده این گروه به سرعت به کارشان در دریاچه پریشان کازرون فارس ادامه می دهند.

دریاچه پریشان به لحاظ شرایط خاص خود همه ساله در طول فصل زمستان پذیرای جمعیت زیادی از پرندگان است. از 502گونه پرنده ای که در ایران شناسایی شده است چیزی بیش از 100 گونه آن در منطقه ارژن و پریشان مشاهده و شناسایی شده است که شامل 18 گونه مختلف اردک، پلیکان، غاز، درنا، آنقوت، انواع پرندگان حاشیه آبچر مانند انواع حواصیلها، اگرتها، غاز، چنگر و طاووسک است که در بین پرندگان یاد شده حدوداً 40 گونه مختلف از آنها در سطح تالابهای جوجه آوری می کنند گونه های بسیار نادر و کمیاب نیز گاهاً در سطح دریاچه د ده شده که شامل عروس غاز، اردک مرمری، اردک سرسفید است و پلیکان پا خاکستری در دریاچه پریشان زادآوری می کند.

پوشش گیاهی تالاب پریشان شامل پوشش حاشیه ای و آبزی نظیر نی، لوئی، جگن و غیره است تنها گیاه آبزی که به صورت گسترده در بستر تالاب هادیده می شود Vajas marina است که اسم محلی آن خار ماهی و غذای اصلی ماهی زردک ( گونه بومی) است. دیگر گونه های گیاهی دریاچه پیرز، سریش، پشم لاخی ، گوشاب و ... است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها