گفتگویی تاریخی با سردار شمخانی؛

تل آویو را به لرزه در خواهیم آورد

نخست وزیر اسراییل آن زمان که تل آویو را به لرزه در آوریم خواهد فهمید که آیا بمباران هوائی می‌تواند بازدارنده مبتنی بر اخراج انقلابیون مسلمان باشد یا خیر؟
کد خبر: ۲۰۷۵۱۹

این مصاحبه در مرداد ماه سال 1361و چند روز پس از آغاز عملیات رمضان با قائم مقام وقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، «علی شمخانی» انجام شده است.

سوال- برادر شمخانی لطفا نظر خودتان را در مورد عملیات پیروزمندانه رمضان بفرمائید و اینکه عواید سیاسی نظامی اقتصادی و مذهبی این حمله چیست؟

شمخانی-بسم الله الرحمن الرحیم «وقاتلوا هم حتی لا تکون فتنه» عملیات رمضان که اولین عملیات دفاع تهاجمی انقلاب اسلامی است که در ورای مرزهای خود انجام می‌دهد با ایثار رزمندگانی که امت مسلمان ایران به جبهه‌ها اعزام نمودند آغاز شد و اهداف معینی را دنبال می‌کرده و می‌کند. امروز بدون شک آنچه که مشخص است در ( موقعیت)‌خاص منطقه،‌سقوط حاکمیت مرتجع حاکم بر عراق، زلزله‌ای است که تنها مردان راسخ و مومن از آسیب این زلزله در امان خواهند بود و کلیه کسانی که به هر نحوی به جای اتصال به ریسمان الهی به ریسمانهای پوسیده و قرون وسطایی غرب یا شرق متصل بودند از تاثیرات این زلزله مصونیت نخواهند داشت.
تمام کسانی که می‌خواهند این زلزله دامن گیر آنها هم نشود می‌بایست از هر نوع پشتیبانی امواج ارتعاشی اخیری که در پشتیبانی حاکمیت وابسته به صدام شکل گرفته دست بکشند و روز بروز واقع‌بینانه‌تر خطی را که حیات آنها را تضمین و امنیت منطقه را تامین می‌نماید دنبال کنند. تاثیرات سیاسی این زلزله بستگی به میزان آتش افروزی تمام جنگ طلبان حاکم بر منطقه و بنزین پخش کنی آمریکا و اسرائیل خواهد داشت و
هر چه میزان آتش را به هر نحو هر کسی در پشتیبانی حکومت صدام بخواهد تقویت بکند به طور قطع شعله‌های این آتش آنچنان مهیت است که دامن او را هم خواهد گرفت. لذا با توجه به کنترل محکمی که انقلابیون مسلمان بر روی این زلزله دارند، گستردگی‌اش امروز برای ما شاید قابل ارزیابی نباشد ولی بطور قطع منافع آمریکا از بدیهی‌ترین ساختمانهائی هستند که در این زلزله در هم کوبیده خواهند شد و نه تنها اینها را ما قرار است در هم بریزیم بلکه می‌باید بجای آن بنیانهای عنکبوتی ، بنیانهای مرصوصی بر پایه اسلام بسازیم، حال این مسئله مرز جغرافیایی نمی‌شناسد بلکه اتکایمان به الله می‌باشد.

سوال- لطفا بفرمائید ورود رزمندگان به خاک عراق شامل چه هدفهایی می‌شود؟

شمخانی-برادران متوجه باشند که جنگ به پایان نرسیده عقب نشینی صدام به معنای ترک مخاصمه نیست بلکه عقب‌نشینی‌اش یک تاکتیک نظامی است که فرمانده نیروهای نظامی به منظور جلوگیری از زیانها و خسارات غیر قابل کنترل، نیروهایش را عقب می‌کشاند تا از هجوم نیروهای مقابل به نحوی کم بکند.عقب‌نشینی نیروهای عراق از زمینهای ایران در چنین چهارچوبی قابل معنا است .
این نیروها را رژیم خونخوار وابسته صدام به این منظور به عقب کشید که آنها را آماده نگهدارد و تجهیزاتشان را محکمتر بکند و مهیا بکند برای حمله مجدد. لذا ما موظف بودیم بعنوان یک وظیفه طبیعی در یک جنگ عادلانه ابزاری که فردا پس از بازسازی باز هم توسط صدام بمنظور سرکوب انقلاب اسلامی بکار گرته می‌شود را قبل از آماده شدن، به نبرد با آن بپردازیم و از موقعیتهای بدست آمده در طول این روند استفاده کنیم و به این دلیل ما مجبور بودیم که این نیروها را از بین ببریم. از طرف دیگر حال که جنگ تمام نشده ایران شرایطی را برای اتمام جنگ مطرح کرده و همواره از ابتدای جنگ آنموقع که در موضع ضعف بوده( به زعم ما دیگران) و امروز که در یک موضع کاملا قوی و شکست ناپذیر قرار گرفته یک سری شرایط مطرح کرده است.
یک سری شرایط مادی که در رابطه به ضربات اقتصادی که به نظام جمهوری اسلامی وارد شده و همچنین شرایط معنوی که اینها اصلا شاید در هیچ ترازوئی قابل اندازه‌گیری برای پس‌دهی رژیم صدام نباشند چون به شهادت رساندن هزاران هزار نیروهائی جوان وپرشور و معتقد به انقلاب اسلامی توسط صدام صورت گرفته و ما برای گرفتن امکانات خسارت مادی خودمان 19 میلیارد دلار درخواست کردیم برای تامین آن نیازهای معنوی که صدام به جامعه ما ضربه وارد کرده نیز طبیعتا این عامل ضربه به ما باید محاکمه بشود و به سزای اعمال خودش برسد. یعنی محاکمه صدام بدیهی است که جزو شرایط ما قرار دارد. هر زمان که ما به این شرایط برسیم در هر نقطه‌ای که در داخل یا خارج خاک خودمان برسیم جنگ را فاتحه خواهیم داد و به یاری پروردگار هم ما مصم هستیم و اگر ما هم نباشیم مردم ما مصمم هستند که این خسارات را از صدام بگیرندچرا که هرگز من نمی‌توانم توجیه کنم و هیچ مادری نمی‌تواند توجیه کند شهادت فرزندش را در این موقعیت اما در نهایت به زیارت کربلا نرود. ارزشی که تمامی خ انواده‌های شهدا را در رابطه با از دست دادن فرزند شان می‌توانند جایگزین بکنند تنها و تنها زیارت قبر شش گوشه امام حسین (ع) است که ما باید این را بدست بیاوریم حالا طبیعتا زیارت این مقبره مطهر تنها در ‌آن حاکمیت اسلامی در عراق قابلیت اجرا دارد اما ما باید این خط را به یاری پروردگار، تا به آنجا ادامه بدهیم که به این شرایطمان برسیم.
اگر ما می‌خواستیم در نوار مرز خودمان بنشینیم و عراق در نوار مرز خودش بنشیند این جنگ یک جنگ ابتری خواهد بود که تنها طرف ضرر کننده آن ایران خواهد بود چرا که صدام را سیلهای پشتیبانی مادی ارتجاع و امپریالیسم و صهیونیسم حمایت می‌کنند با توجه به حاکیمت اختناقش و با توجه به این تبلیغات مادی می‌تواند باز هم دوام پیدا کند شکل بگیرد و باز هم مقابله با ما بکند و این جنگ، جنگ ابتر خواهد شد که معمولا اصلا جنگ اسلامی ابتر نیست حتما باید به یک جنگ کوثر تبدیل بشود و این جنگ کوثر موقعی برای ما قابل وصول هست که بتوانیم به آن شرایطی که عرض کردم برسیم.
اضافه بر آن شهرهای ما از توپهای صدامیان در امان نیستند و ما می بایست مرزهای خودمان را از این نظر هم تامین بکنیم و این مجموعه شرایطی که عرض شد هر اهل منطقی را که خارج از خط وابستگی شرق و غرب فکر می‌کند، وادار می‌کند که به اقدامات خودش هر چه شتابان‌تر و سریعتر ادامه بدهد تا به هدف برسد.

سوال- میزان عکس‌العمل آمریکا و کشورهای مرتجع منطقه را چطور تحلیل می‌کنید؟

شمخانی-میزان عکس‌العمل آنها را در رابطه با بیانیه‌ها و رسانه‌های در خدمت آنها باید تحلیل کرد یک خطی را رسانه‌های امپریالیستی از ابتدای حرکت پیروزمندانه نیروهای انقلاب در جبهه‌های جنگ پییگر ی می‌کردند و آن خطی بود که چند مرحله داشت.در زمانی که صدام قسمتی از سرزمینهای ما را اشغال کرده بود و در آنجا ساکن بود و مادر جنوب مشغول هجوم به نیروهای بعثی بودیم آنها دادشان و فریادشان بیرون آمده بود که ایرانیها قصد ورود به خاک عراق را دارند در حالیکه هنوز شهرهای ما در دست عراق بود بعد از اینکه عراق مجبور شد از بعضی از مناطق ما عقب نشینی بکند خطی را که دنبال می‌کردند و می‌کنند و از ابتدای پیروزی انقلاب با ظروف مختلفه دنبال می‌کردند با بمبم گذاریهای متفاوت خطر بنیادگرائی اسلامی که منطقه را تهدید می‌کرد و این خطر کاذبی که اینها ایجاد کرده بودند بدین منظور بود که خطر صهیونیسم را بصورت حکام مرتجع منطقه در میان توده‌های مسلمان عرب از بین ببرند و ایران را بعنوان خطر اصلی که حاکمیت ارتجاع را تهدید می‌کند معرفی کنند، ما تعبیری که از بنیاد گرائی اسلامی داریم همان تعبیری است که معمول است و ضد انقلاب به ما لقب داده و آن حرکت ارتجاعی است. ما معتقد هستیم بنا به فرموده امام که اگر مبارزه با آمریکا ارتجاعی است پس ما مرتجع هستیم حالا شرقیها بگویند اینها مرتجعند، غربیها بگونه بنیاد گرایند، منافقین خلق نیز چنین رابطه‌هائی را بکار بگیرند همه اینها این نامگذاری را برای ما ترتیب داده‌اند ما معتقد به این نامگذاری هستیم چرا که ما به یک نوع مراجعت به خدا اعتقاد داریم و این همان چیزی است که اینها از آن وحشت دارند لذا منافع غرب و شرق و دول مرتجع منطقه در این موضع یکسان و مشترک است و تمام ارزشهای خودشان را اینها دارند صرف می‌کنند که از فعالیتهای بنیادگرایانه جلوگیری بکنند.
و خوب خیلی به نفعشان هست. برای کشورهای مرتجع منطقه بسیار شایسته و منطقی است در تحلیلهای خودشان که یک رژیم بر عراق حاکم باشد که از طریق صدام در اوج ضعف باشد و هر جا و هر وقت بخواهند تجاوز کنند و آن موقع است که سلاطین بعنوان محور اعراب در منطقه مطرح خواهند شد.برای آمریکا هم بسیار شایسته و پسندیده است که رژیمی مثل رژیم صدام محتاج به رژیمهای مرتجع منطقه که در نهایت افسار آنها در دست آمریکاست بوده باشد.
یک رژیم معتقد به سوسیالیسم می‌تواند بارکش خیلی خوبی برای منافع روسها و منطقه باشد اما همه اینها این بازی را باخته‌اند چرا که امروز راهی که فراروی مردم عراق گشوده شد راهی هست که همه این موانع را در حرکت انقلاب اسلامی تجربه کرده و می‌داند با اینها چگونه باید رفتار بکند.

سوال- نظر شما درباره چگونگی حکومت آینده عراق و صدام چیست؟

شمخانی- حکومت صدام باید با یک تعداد تانک پیش برود هر چا که صدام تانک دارد حکومت دارد ما باید نیروهای انقلاب اسلامی را به سمت لانه‌ه ای نیروهای بعثی هدایت کنیم و اگر هم که نتوانستیم ما باید این تانکها را منهدم بکنیم و از بین ببریم، به میزان انهدام تانکها در هر نقطه به همان میزان حاکمیت صدام متزلزل خواهد شد لذا چنانچه این تانکها بنا بدعوت امام، این دعوت را لبیک بگویند خوب فردا در خدمت انقلاب اسلامی عراق به سمت صهیونیستها نشانه خواهند رفت در غیر اینصورت این تانکها باید مثل پنبه به هوا پرتاب بشوند و به همان میزان از قدرت حاکمیت نظامی صدام کاسته بشود.
ولی این تنها جزئی از اهداف انقلاب اسلامی است چرا که هدف ثانی آن برقراری حکومت مورد علاقه مردم مسلمان عراق می‌باشد که همان حکومت اسلامی است و ما تا برقراری آن باید به مبارزات خودمان ادامه بدهیم.

سوال- با توجه به فرامین امام که بخصوص در اینمورد فرمودند راه قدس از کربلاست بنظر شما با شکست صدام وضعیت کشور عراق و نحوه عبور نیروهای ما برای رسیدن به قدس از کربلا چگونه خواهد بود؟

شمخانی- یکی از شرایط خوب رزمیدن،‌داشتن شرایط جغرافیایی مناسب است امروز ما در نبرد با اسرائیل از شرایط جغرافیایی مناسبی برخوردار نیستیم چرا که شاید با یک فاصله دریائی - زمینی بسیار وسیعی ما باید از مرزهای خودمان بگذریم بعد متوسل به مرزهای اسرائیل بشویم و در آنجا به نبرد با این غده سرطانی امپریالیسم آمریکا در منطقه مبارزه بکنیم. ما برای حل این مشکل جغرافیایی در وهله اول و در ثانی متحد کردن دو ملت قدرتمند و مسلمان علیه اسرائیل مجبور هستیم که از بغداد بگذریم و طبیعتا در سقوط حاکمیت صدام وبرقراری حاکیمت اسلام تانکهای ما و جاده‌های شوسه عراق به کمک دو ملت مسلمان ایران و عراق توفانی را در منطقه شکل خواهد داد که در مقابل این توفان هیچ قدرت و نوچه قدرتی، توان ماندن و ایستادگی را ندارد.لذا ما به این دلیل می‌بایست مسئله اصلی خودمان را جنگ را عراق بدانیم تا بتوانیم با به کارگیری توان تمامی مردم مسلمان موجود در ایران و عراق سایر دول مرتجع منطقه را اگر قابل هدایت هستند هدایت کنیم اگر غیر قابل هدایت هستند چهره افشاشده آنها را روز بروز با این وحدت بیشتر افشا کنیم و به آن حکم شرعی و قطعی الهی که بعنان یک استراتژی در ذهنمان شکل گرفته جامعه علم بپوشانیم و آن آزادی قدس است.

سوال- روحانیت و همچنین دیگر گروه‌های سیاسی عراقی هر کدام چه نقشی را ایفا می‌کنند؟

شمخانی-انقلاب اسلامی فقط با روحانیت معنا پیدا می‌کند و این روحانیت است که امروز در ارتباط با سازماندهی مردم عراق است و قادر است که هم بدلیل صداقت و هم بدلیل تسلطی که به مردم دارد و اعتقادی که مردم به صداقت تاریخی این جریان پیدا کرده‌اند قابل اتکا و اطمینان برای هدایت انقلاب اسلامی است لذا وظایف این برادران مشخص است و شاید الگوی عینی این وظایف را، انقلاب اسلامی و روحانیت مبارز و هادی انقلاب اسلامی و در راس آنها امام خمینی الگوهای بسیار مناسبی برای روش کار و چگونگی هدایت انقلاب و چگونگی برخورد با مشکلات بعد از پیروزی بوده باشد. در موردگروه‌های سیاسی دیگر، چون گروهی بودن یک سازمان ممکن است بیشتر برایش مطرح باشد نه در رابطه با عراق و کل انقلاب اسلامی و اتصال توده‌ای با مردم نداشته باشد در انقلاب اسلامی مشکل بتواند یک جریان توده‌ای را متشکل بکند و علیه حاکمیت کفرسازماندهی و تحریک بکند لذا اینها هم شاید جزئی از جریان کلی انقلاب اسلامی هستند که تاثیر چندانی هم در پیروزی انقلاب، یعنی تاثیر قابل ارزیابی از میزان تاثیرگذاری اینها در رابطه با انقلاب اسلامی نمی‌شود تحلیل کرد و اندازه‌گیری کرد.

سوال- با ایجاد یک حکومت اسلامی و مردمی در عراق و اتحاد دو کشور ایران و عراق ادامه مبارزه در جنبه‌های سیاسی، نظامی و اقتصادی چگونه باید دنبال شود؟

شمخانی- طبیعتا ما با یک ولی دو حکومت و دو حاکمیت نمی‌توانیم داشته باشیم در هیچ برهه‌ای از تاریخ اسلام در جاهائی که حکومت اسلامی بوده ما تحت ولای یک ولی یک حکومت داشته‌ایم و اهداف انقلاب اسلامی هم مشخص است یعنی هیچوقت اهداف انقلاب اسلامی ایران در چارچوب ایران نبوده و نیست. اهداف انقلاب اسلامی عراق هم طبیعتا به طبع ولی فقیه محدود در عراق نیست بعلت مشخص بودن اهداف تاکتیکی انقلاب اسلامی در آزادی قدس، رفع ستم از مظلومین و اجرای احکام خدا در زمین انقلاب اسلامی عراق هم در همین راستا دوشادوش انقلابیون مسلمان در منطقه و ایران به راه خودش ادامه می‌دهد راهی که خواستگاهش در انقلاب اسلامی ایران تجربه شده است و مجموعه این تجربیات می‌تواند رهگشای بسیاری از مشکلات آینده انقلاب اسلامی در منطقه باشد این مبارزه طبیعتا در ابعاد اقتصادیش رفع هر گونه سلطه‌پذیری اقتصادی چه شرقی چه غربی هست در رابطه با روند سیاسی عدم وابستگی سیاسی یعنی حاکمیت بر اساس اسلام و قرآن در رابطه با مسئله نظامی‌اش هم بعنوان یک قدرت فائق منطقه دوشادوش برادران ایرانی علیه اولیه و نزدیکترین دشمن اسلام یعنی صهیونیسم به حرکت نظامی خودش ادامه خواهد داد.

سوال-نظرتان را راجع به این گفته بکین که گفته در صورت پیشروی بسوی قدس، ما نیروهایتان را در نیمه راه منهدم می‌کنیم بفرمائید؟

شمخانی- صحبتهای بگین دقیقا در چهارچوب سخنان صدام است در ابتدای حمله که قصد تسخیر سه روزه خوزستان را داشت ما هم چگونگی تسخیر سه روزه خوزستان را برای صدام در منطقه تصویر کردیم.بمبارانهای هوائی بگین را آن زمان که تل آویو نظامی اش را به لرزه در آوریم خواهد فهمید که آیا بمباران هوائی می‌تواند بازدارنده مبتنی بر اخراج انقلابیون مسلمان باشد یا خیر؟
آن زمان بگین پاسخ خودش را دریافت خواهد کرد و زمان و انتظار بهترین کلامی است که من می‌توانم عرض کنم که زمان و وضعیت آینده هم قدرت بمباران بگین را مشخص خواهد کرد و هم به یاری پروردگار خیزش میلیونی مردم مسلمان به منظور انهدام اسرائیل غاصب و نفی بلدی سیاسی نظامی اش در منطقه چه قدرت شگرفی را ارائه خواهد داد.

سوال- صدام در مصاحبه اخیرش گفته که ما با قدرت در مقابل نیروهای ایران مقاومت می‌کنیم این حرفش بنظر شما تا چه حدود قیمت دارد؟

شمخانی- تمام صحبتهای و اقدامات صدام معمولا اقدامات تاکتیکی است یعنی از شهر قدرتمندانه و بصورت تاکتیکی عقب نشی می‌کند قصیرشیرین را نیز بدین نحو قهرمانانه عقب نشینی می‌کند و اجساد مزدوران بعث عراق را از میدان جنگ نیز بطور قهرمانانه جمع آوری می‌کند و دفاع صدام هم در چهارچوب این تاکتیکها معنا پیدا می‌کند زمانی که بصره بتصرف نیروهای مسلمان در خواهد آمد صدام بطور قهرمانانه حتما در اتاق آهنین خودش در زندانهای بغداد بطور قهرمانانه دفاع خواهد کرد.

 

منبع-خبرگزاری فارس

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها