در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان ، حسین حسینیراد، متخصص تغذیه اظهار کرد: بسیاری از شهرنشینان، آلودگی هوا را به عنوان یک معضل اجتناب ناپذیر قبول کردهاند اما مصرف آنتی اکسیدانها در زمان آلودگی هوا میتواند تأثیر بدی بر روی سلامت افراد بگذارد. مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدانها اعم از ویتامین C، ویتامین A و به خصوص ستاکاروتنها، ویتامین E میتواند بدن آنها را مقاومتر کند.
او افزود: زمانی که آلایندهها وارد بدن میشوند، سلولهای بدن را به عنوان هدف انتخاب میکنند. علاوه بر آلودگی، سرمای هوا نیز به شدت میتواند تأثیرات منفی را در بدن انسانها ایجاد کند که البته با برخی خوراکیهای مفید میتوان آنها را برطرف کرد. خوراکیهایی نظیر هویج، جگر و سیبزمینی منبع غنی ویتامین A هستند که میتوانند در جهت کمک به دستگاه تنفسی افراد و انسانها کمک کنند.
حسینیراد تاکید کرد: در کنار آنتی اکسیدانها مصرف کلسیم، روی و برخی ویتامینها میتواند تأثیرگذار باشد. مصرف شیر و مواد لبنی در کاهش جذب سرب تأثیر دارد. همچنین افراد باید از مصرف غذاهای چرب در روزهای آلوده اجتناب کنند.
چند توصیه غذایی برای مقابله با آلودگی هوا
او ادامه داد: برای کاهش صدمات به دستگاه تنفسی و التهاب دستگاه گوارش، مصرف شیر الزامی است زیرا شیر به دلیل دارا بودن فسفر، منیزیم و کلسیم به صورت رقابتی مانع از جذب عناصر فلزی موجود در هوا میشود البته در کنار این خوراکیها میتوان از چای یا قهوه به دلیل داشتن ترکیباتی فلانوئیدی که باعث توان تدافعی بدن میشود؛ یاد کرد.
این متخصص تغذیه در پایان توصیه کرد: مصرف خوراکیهای مفید تأثیر بسزایی در جهت کاهش آلایندهها به بدن دارند البته افراد باید از ورزش و تغییر سبک زندگی غافل نشوند چراکه جذب فلزات سنگین میتواند خطرات جبرانناپذیر را به همراه داشته باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید هادی سید افقهی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک تحلیلگر مسائل بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
درگفتوگوی «جامجم»با معاون وزیر جهادکشاورزی بررسی شد
جام جم آنلاین در گفتگو با معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت مطرح کرد