رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست پلدختر گفت: یک بهله عقاب صحرایی آسیب‌دیده پس از تیمار در این شهرستان رهاسازی شد.
کد خبر: ۱۱۷۸۶۲۸
یک بهله عقاب صحرایی آسیب‌دیده در پلدختر پس از تیمار رهاسازی شد

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر ، علی الشتری نژاد اظهار داشت: یک بهله عقاب صحرایی به دلیل آسیب دیدگی در برخورد با اجسام در هنگام فرود آمدن، قادر به پرواز نبود که توسط یکی از علاقه مندان به محیط زیست به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پلدختر اطلاع رسانی شد.

وی افزود: پرسنل اداره محیط زیست شهرستان پلدختر پس از اطلاع از این موضوع به محل اعزام و اقدام به زنده گیری عقاب صحرایی کردند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست پلدختر گفت: این پرنده پس ازاقدامات اولیه و تیمار و مداوا و حصول اطمینان از سلامت و قدرت پرواز در محیط طبیعی پلدختر رها سازی شد.

وی افزود: این پرنده شکاری با ۷۵ سانتی متر طول، پرنده بالغ به رنگ قهوه ای تیره است که پوشش متنوع زیر بال آن شبیه قسمت های دیگر بدن اما کمرنگ تر از آن است.

الشتری نژاد خاطرنشان کرد: زیر بال های این پرنده یک دست، با پرهای پروازی کمرنگ تر یا پررنگ تر از آن به گونه ای که نوارهای تیره پهن در حاشیه انتهایی بال ها و حاشیه سرشانه و پیش بال آن تیره رنگ دیده می شود.

وی افزود: از بالا، روتنه غالبا در سطح بال ها کمرنگ تر و با رگه های تیره است که تا شاهپرهای کمرنگ تر ادامه دارند و دم خاکستری مایل به قهوه ای دارد که قاعده و انتهای آن تیره تر است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست پلدختر گفت: پرنده جوان قهوه ای کمرنگ است که نوارهای مشخص سفیدی در زیر بال ها، لکه بزرگ شاهپرها از بال و دمگاه تیره اش آن را از پرنده جوان شاه باز متفاوت می سازد.

وی افزود: معمولا پرنده تازه بالغ تا کامل شدن پوشش رنگی بدنش، تیره تر از پوشش زیر بال ها است و شباهت بسیار با نابالغ عقاب خالدار کوچک دارد، با این تفاوت که نوارهای سفید زیر بال، پرهای انتهایی مشخص بال و منقار بزرگترش او را متمایز می کند.

الشتری نژاد خاطرنشان کرد: لکه زرد رنگی در انتهای منقار این پرنده دیده می شود که تا زیر چشم امتداد دارد.

وی افزود: زیستگاه این پرنده در استپ های باز و نواحی نیمه بیابانی و کوهپایه ها، نزدیک تالاب ها و نزدیک زباله دانی شهرهای درون بیابان به سر می برد. در ایران در مناطق جنوب شرقی به صورت مهاجر دیده شده است.

الشتری نژاد خاطر نشان کرد: این پرنده در زمره پرندگان حفاظت شده است، بنابراین ضمن بررسی دقیق مناطقی که در آنها به سر می برد، باید برای حفاظت از این مناطق اقدامات جدی صورت گیرد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست پلدختر از شهروندان خواست با توجه به نقش اکولوژیکی پرندگان شکاری در حفظ تعادل زیستی و به ویژه کنترل آفات و جوندگان هرگونه شکار، صید، آسیب و یا نگه داری غیرمجاز هرگونه پرنده وحشی را به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان پلدختر اطلاع رسانی کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها