رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی زنجان از مسمومیت 14 زنجانی در اثر استنشاق گاز مونوکسید کربن طی هفته گذشته خبر داد و گفت: از این تعداد 6 نفر آقا، پنج نفر خانم و سه کودک بودند.
کد خبر: ۱۱۷۶۷۱۸
مسمومیت 14 زنجانی در اثر استنشاق گاز مونوکسید کربن/ 3 کودک در بین مصدومان

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، اصغر جعفری اظهار کرد: طی هفته گذشته 14 نفر از شهروندان استان زنجان با مونوکسیدکربن مسموم شدند.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی زنجان با بیان اینکه از این تعداد 6 نفر آقا، پنج نفر خانم و سه کودک بودند، تصریح کرد: همه بیماران پس از اقدامات درمانی پیش بیمارستانی توسط اورژانس برای ادامه درمان سلامت به مراکز درمانی اعزام شدند.

وی افزود: بیشتر مسمومیت‌ها به علت نصب غیراصولی وسایل گرمایشی بوده است، یک مورد هم به علت استفاده از ذغال برای گرمایش بوده که معمولا در روستاها اتفاق می‌افتد.

جعفری گفت: علایم مسمومیت سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ و احتمالاً درد شکمی و سپس حالت بیهوشی، تشنج و اغماست و در بیماران مبتلا به ناراحتی‌های قلبی، افراد خردسال و نوزادان، مادران باردار و افراد با بیماری‌های تنفسی ممکن است با شدت بیشتر اتفاق بیفتد.

چگونه از مسمومیت با این گاز پیشگیری کنیم؟

*از بخاری‌های مستعمل و فرسوده بدون دودکش یا دارای دودکش نامناسب و غیراستاندارد استفاده نکنید.

*استفاده از بخاری‌های بدون دودکش به هیچ وجه از تولید گاز مونوکسید کربن جلوگیری نمی‌کند.

*قراردادن لوله بخاری داخل سطل آب کاملا خطرناک و باعث مسمومیت خواهد شد پس هرگز در فضای بسته گاراژ موتور اتومبیل را روشن نگذارید.

*قبل از راه‌اندازی وسایل گرمایشی، از سلامت مسیر دودکش ساختمان و بدون ترَک و نشتی بودن آن اطمینان حاصل کرده و از اتصال مناسب و صحیح لوله بخاری و آبگرمکن به دودکش دیواری اطمینان حاصل کنید.

* تمام دودکش‌ها باید وسیله انتهایی ضد باد (کلاهک به شکل H) مناسب داشته باشد.

*توجه به داغ بودن دودکش پس از روشن کردن وسیله گرمایشی به اطمینان شما از تخلیه گاز کمک خواهد کرد و اگر لوله دودکش بخاری شما سرد است دلیل آن خارج نشدن گازهای سمی از دودکش است.

*از روشن کردن شعله‌های اجاق گاز در آشپزخانه برای گرم نگه داشتن محیط داخل خانه جداً خودداری کرده و رانندگان وسایل نقلیه سنگین، از روشن کردن گاز پیک نیک در اتاق وسیله نقلیه خود برای استراحت و خواب به صورت جدی خودداری کنند.

در برخورد با موارد مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن چه باید کرد؟

* سریعاً فرد را از محیط خارج کنید.

*لباس‌های تنگ فرد را درآورده و یقه بیمار را باز کنید.

*فوراً با اورژانس تماس بگیرید و وضعیت مصدوم، تعداد و آدرس دقیق را با خونسردی اعلام کنید.

*علائم حیاتی مصدومان را کنترل و از باز بودن راه‌های هوایی مصدوم اطمینان حاصل کنید.

*مواد خوراکی و آشامیدنی به مصدوم ندهید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها