رژیم صهیونیستی پس از تشکیل در سال 1948 به نابودی و تخریب اکثر روستاهای واقع در غرب قدس مبادرت ورزید که مهم‌ترین صحنه‌های جنایت این رژیم را تاریخ در دیریاسین، عین کارم، لفته و القسطل ثبت کرده است.
کد خبر: ۱۱۴۱۶۱۸
پشت پرده تصمیم ترامپ

رژیم صهیونیستی به جای این روستاها، چندین شهرک برپا کرد، شهرک‌هایی که از آن زمان به بعد مناطق غربی قدس را تشکیل داد و از مهم‌ترین این شهرک‌ها گفعات شائول، بیت هیکرم، جبل هرتزل، کریات هیوفیل، عمیق زیفائیم، یمین موشه، ریحامیا، نحلائوت، محانیه یهودا، مئه سیعاریم، رومیما و گفعات رام است.

زمانی که دونالد ترامپ به رغم قطعنامههای سازمان ملل متحد اعلام کرد کشورش شهر قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت میشناسد، پیشبینی نمیشد این تصمیم در مدت زمان کوتاهی به منصه ظهور برسد و علنی شود. براساس قطعنامههای بینالمللی، شرق قدس بخشی از اراضی اشغالی فلسطین است که باید به فلسطینیان برگردانده شود. زمانی که مشکل مربوط به احداث ساختمان جدید برای سفارت آمریکا در قدس پدیدار شد، تاجران و میلیونرهای یهودی و شلدون ادیلسون، امپراتور و سلطان کازینوهای قمار در آمریکا آمادگی خود را برای بهعهده گرفتن همه هزینه مربوط به ساخت ساختمان جدید ـ که حدود 500 میلیون دلار تخمین زده بود ـ اعلام کرده بودند.

ادیلسون، مالک بزرگ ترین قمارخانهها در شهر لاس و گاس آمریکا و در جزیره ماکائوی چین است. ترامپ کاملا متفاوت با دیگر روسای جمهور پیشین آمریکا رفتار کرد و تصمیم یکجانبهای گرفت که روسای جمهور پیشین نگرفتند. وی طرحی را که کنگره آمریکا اکتبر 1995 و در صدوچهارمین دور از نشست خود مبنی بر مشروعیت دادن به سفارت آمریکا در قدس و انتقال آن از تل آویو به قدس تصویب کرده بود به مرحله اجرا درآورد. در این مصوبه بر انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس و به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل تاکید شده بود .

تقریبا 20 رئیسجمهور و نامزد ریاست جمهوری و مقام مسئول در سنای آمریکا وعده دادند سفارت این کشور را از تل آویو به قدس منتقل میکنند ولی نکردند و بر اساس این قانون میتوانستند اجرای آن را برای شش ماه به تعویق بیندازند؛ کاری که روسای جمهور آمریکا از سال 1955 به بعد انجام دادند ولی ترامپ در 6 دسامبر 2017 تصمیم گرفت قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت بشناسد و سفارت آمریکا را از تل آویو به قدس منتقل کند. اقدامی که با محکومیت شدید جامعه بینالمللی، کشورهای اسلامی،عربی و فلسطینیان مواجه شد.

سال 2020 بر اساس برنامههای رژیم صهیونیستی تاریخ و زمان تکمیل طرح انضمام قدس به فلسطین اشغالی و اعلام قدس بزرگ است که شامل شهر اصلی و مجموعه شهرکهای صهیونیست نشین پیرامون آن میشود. این طرحی است که در سایه تصمیم آمریکا مبنی بر بهرسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت آمریکا به این شهر سرعت بیشتری به خود گرفته است. با این حال تمام نقشه ترامپ و صهیونیستهای همراهش در سرزمینهای اشغالی یا لابیهای آمریکا منوط به آن خواهد بود که فلسطینیها و مسلمانان همچنان ناظر و تماشاگر این بازیها باشند. اتفاقی که چندان ساده به نظر نمیرسد. گروههای فلسطینی از همان زمانی که ترامپ تصمیم خود را اعلام کرد به صورت هفتگی راهپیمایی نمادینی را تحت عنوان بازگشت، شروع کردند. این راهپیمایی قصد دارد توجه افکار عمومی جهانیان را به یک مساله ساده جلب کند، یعنی آوارگان فلسطینی نه تنها سرزمین آبا و اجدادیشان را فراموش نکرده اند بلکه هر روز بیش از پیش مشتاق بازگشت به فلسطین هستند. ممکن است سربازان اسرائیلی قادر باشند چند فلسطینی را هر هفته به شهادت رسانده یا مجروح سازند اما امروزه دیگر فلسطینیها از مرگ هراسی ندارند. آنها تصمیم دارند آنقدر کلیدهای خود را حمل کنند و در کنار اماکن استقرار نیروهای اسرائیلی دست به برگزاری تظاهرات و اعتراض بزنند تا سرانجام صهیونیستها را وادار به پذیرش خواستههایشان کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها