هرچند اصطلاح mind map یا نقشه ذهنی به گوش بسیاری از مدیران ناموفق در کشورمان ناآشناست؛ اما مدیران موفق بخوبی می‌دانند این اصطلاح چه معنایی دارد و چقدر مفید است و می‌تواند بهره‌وری سازمانی شان را افزایش بدهد. نقشه ذهنی البته فقط برای مدیران نیست و همه کسانی که می‌خواهند در زندگی پیشرفت کنند و بهتر از دیگران بیندیشند و به نتیجه برسند از این روش استفاده می‌کنند.
کد خبر: ۹۶۰۶۵۱
نقشه ذهنی نامی آشنا برای انسان‌های موفق

کمترین فایده نقشه ذهنی این است که با ترسیم آن متوجه می‌شوید دقیقا چه کاری می‌خواهید انجام بدهید، برای انجامش چه گزینه‌هایی دارید و بهترین گزینه‌ها برای نهایی کردنش کدام است.

نقشه ذهنی باعث می‌شود افکارتان منظم شود، بهتر بیندیشید و بهتر تصمیم بگیرید. حالا می‌خواهید بدانید نقشه ذهنی چیست؟ نقشه ذهنی یک نمودار درختی است که با استفاده از آن می‌توانید کلمات، ایده‌ها، راهکارها، روش‌ها و فعالیت‌های‌تان را با استفاده از کلید واژه‌ها روی آن نمایش بدهید. این نمودار برای تولید فکر و ایده‌های بیشتر و سازماندهی اندیشه‌ها به کار می‌رود و در واقع افراد را از سردرگمی این که درباره یک پروژه چه فکر می‌کنند و چه تصمیم‌هایی به ذهن‌شان می‌رسد و کدام انتخاب بهتراست، نجات می‌دهد.

در این روش باید اول هدف و ایده اصلی‌تان را شفاف و مشخص و تعیین کنید. این هدف یا ایده را باید وسط صفحه بنویسید؛ مثلا فرض کنیم شما فروشنده پوشاک در بخشی از فروشگاهی بزرگ هستید و حالا هدف‌تان این است که مشتری‌های بیشتری را به بخش خودتان که در یک فروشگاه بزرگ قرار دارد، جذب کنید.

اکنون یک شکل هندسی را که از این هدف به ذهن‌تان می‌آید برای آن بکشید برای مثال یک دایره کوچک وسط صفحه ترسیم کنید و هدف‌تان را با کمترین کلمات روی آن بنویسید؛ مثلا بنویسید «افزایش فروش لباس» حالا با استفاده از رنگ‌های مختلف خطوطی رسم کنید؛ خطوطی که هر کدام به یکی از راه‌های رسیدن به هدف‌تان اشاره دارند. برای مثال یک خط بکشید که می‌رسد به راه حل تغییر دکوراسیون که یعنی تغییر شکل ظاهری فروشگاه. خط دیگر می‌رسد به این راه‌حل؛ ایجاد رنگ‌های شاد و ترغیب‌کننده در بخش فروش‌. یعنی استفاده از رنگ‌هایی مثل سرخ و نارنجی که مشتری را برای خرید کردن سر ذوق می‌آورد.

حالا باید بقیه خط‌ها را هم رسم کنید و جلوی هر کدام تراوش‌های ذهنی‌تان را برای افزایش فروش پوشاک بنویسید. یادتان باشد هر خط از یک طرف به دایره وسط صفحه می‌رسد و از طرف دیگر به یک روش که برای رسیدن به هدف تعیین کرده‌اید.

حالا نقشه ذهنی ما رسم شده و شما با یک نگاه و بسرعت می‌توانید مجموعه افکاری را که برای حل مشکل به نظرتان رسیده است، مرور کنید. اگر این افکار پیش‌زمینه‌هایی دارند یا مسائل جانبی دیگری درباره‌شان به نظرتان می‌رسد نیز می‌توانید با شاخه‌هایی اضافه آنها را ترسیم کنید‌. پس از این کار، مجموعه فکرها و روش‌ها را سبک و سنگین کنید و بهترین‌ها را به‌عنوان راه حل‌های اصلی برای رسیدن به هدف برگزینید.

زهرا شفیعی

کارشناس ارشد مشاوره

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها