جزئیات اعطای مدرک تحصیلی بالاتر به فرهنگیان

رئیس مرکز آموزش نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش گفت: طبق بخشنامه گواهینامه نوع دوم، دوره‌های ضمن خدمت، سنوات کاری و مدرک تحصیلی، بررسی شده و پس از آن مشخص می‌شود که آیا معلم صلاحیت لازم برای کسب یک مدرک بالاتر را دارد یا خیر.
کد خبر: ۶۲۲۳۵۰
جزئیات اعطای مدرک تحصیلی بالاتر به فرهنگیان

اسدالله اسدی گرمارودی در خصوص اجرای گواهینامه نوع دوم فرهنگیان گفت: گواهینامه نوع دوم از جمله اقدامات برای پودمانی کردن آموزش‌های ضمن خدمت کارکنان دولت است که از سوی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری طی دو سال گذشته ابلاغ شده است اما به دلیل گستردگی جمعیت و جغرافیای مدارس از جمله اینکه حدود یک میلیون فرهنگی داریم برای اجرای این موضوع در وزارت آموزش و پرورش ستاد ویژه‌ای تشکیل شد.

وی افزود: برای اجرای گواهینامه نوع دوم فرهنگیان تدابیر خاصی اتخاذ شده است از جمله این که طبقات خاصی برای اجرای این کار در نظر گرفته شده است که از خود اظهاری معلمان تا بررسی مدرسه، مداخله شورای مدرسه، مدیر و همکاران ذیربط مقاطع تحصیلی مختلف در منطقه، استان و در نهایت ستاد وزارتخانه را شامل می‌شود.

رئیس مرکز آموزش نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به این که پس از بررسی صلاحیت‌های معلمان در گروه‌های مختلف، جمع‌بندی نهایی صورت می‌گیرد، گفت: دوره‌های ضمن خدمت، سنوات کاری و مدرک تحصیلی معلمان با بخشنامه گواهی نامه نوع دوم مطابقت داده شود و پس از آن است که مشخص می‌شود که آیا معلم صلاحیت لازم برای کسب یک مدرک بالاتر را دارد یا خیر.

گرمارودی اظهار کرد: بخشنامه گواهینامه نوع دوم بعد از تعریف تشکیلات اجرایی توسط آموزش و پرورش ابلاغ شد که این موضوع هم‌اکنون در سطح مدارس در حال اجرا و پیگیری است، طی ماه گذشته بخشنامه مدارس را صادر و ابلاغ کردیم و از استان‌ها خواستیم نحوه پیشرفت کار را به ما گزارش کنند که تاکنون 19 استان به درخواست ما پاسخ داده‌اند و نحوه کار نشان می‌دهد، معلمان در حال پرکردن فرم‌های مربوطه هستند.

وی افزود: مراحل لازم باید طی شود و در نهایت با ارجاع پرونده‌ها به معاونت توسعه مدیریت و هماهنگی با آنها کار را ادامه می‌دهیم؛ هم‌اکنون در رابطه با گواهینامه نوع دوم فرهنگیان، در مرحله نظارت بر روند اجرای آن در سطح مدارس هستیم.

در دستورالعمل اعطای گواهینامه نوع دوم به فرهنگیان آمده است:‌شرایط اخذ این گواهینامه‌ها در بخش مهارتی شامل دارابودن مدرک تحصیلی دیپلم متوسطه طی 1200 ساعت آموزش مصوب با شرایط حداقل 2.3 آموزش‌ها در زمینه آموزش‌های شغلی که حداقل در شش سال طی شده باشد و حداکثر 200 ساعت آموزش در طول یک سال است.

در بخش تخصصی، دارا بودن مدرک تحصیلی فوق دیپلم یا گواهینامه مهارتی و طی 1000 ساعت آموزش مصوب در شرایطی که  حداقل 3.4 آموزش‌ها، آموزش‌های شغلی یا آموزش مدیران باشد که حداقل در پنج سال طی شده و حداکثر 200 ساعت آموزش در طول یک سال باشد.

شرایط لازم برای دریافت گواهینامه تخصصی پژوهشی سطح یک عبارت است از: دارا بودن مدرک تحصیلی لیسانس یا گواهینامه تخصصی و طی 800 ساعت آموزش کوتاه مدت مصوب با شرایط حداقل 3.4 آموزش‌ها در زمینه آموزش‌های شغلی یا آموزش مدیران که حداقل 5 سال طی شده و حداکثر 160 ساعت آموزش در طول یک سال، همچنین شرکت در آزمون جامع و کسب حد نصاب 70 درصد امتیاز آزمون و تهیه یک طرح تحقیقی در زمینه شغل مورد تصدی ویژه اخذ گواهینامه تخصصی پژوهشی سطح یک است.

شرایط اخذ گواهینامه تخصصی پژوهشی سطح دو: دارا بودن مدرک تحصیلی فوق لیسانس با گواهینامه تخصصی پژوهشی سطح یک و طی 60 ساعت آموزش کوتاه مدت مصوب با شرایط حداقل 3.4 آموزش‌ها در زمینه آموزش‌های شغلی یا آموزش مدیران که 600 ساعت آموزش حداقل در پنج سال طی شده و شرکت در آزمون جامع و کسب حد نصاب 70 درصد امتیاز آزمون را از شرایط دریافت این گواهینامه ذکر کرد و افزود: ارائه یک طرح تحقیقی علمی توسعه‌ای در زمینه شغل مورد تصدی و تأیید آن توسط کمیته علمی پس از برگزاری جلسه دفاعیه، داشتن حداقل دو خدمت برجسته شامل پیشنهاد، ابتکار، تألیف یا ترجمه کتاب و مقاله و مستند سازی تجربیات که موجب افزایش بهره‌وری کار و بهبود عملکرد فردی و سازمانی شود و حداکثر معادل 200 ساعت آموزشی برای فرد در نظر گرفته شود، از دیگر شرایط کسب این گواهینامه است.(تسنیم)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۳
خرمی باغملك
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۸
۰
۰
این شرایطی كه ذكرشد بسیارسخته اگه میخواهیددرحق فرهنگیان لطف كنیدشرایطراساده تربگیرید.
بهار
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۶
۰
۰
ان شاءاله خدا قوت وتوفیق بدهد تا حق هیچ كس ضایع نشود من1860امتیاز دارم با28سال سابقه وامیدوارم قبل از باز نشستگی به دردم بخورد.ومن الله التوفیق
بهار6بهمن92
زهره راد
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۹
۰
۰
ایا بین كسی كه در رشته مرتبط تدریس میكند با كسی كه رشته تدریس او ربطی به تدریس او ندارد تفاوتی در نظر گرفته شده یا نه؟ كه این به نظر من از همه چیز مهمتر می باشد مخصوصا در رشته های فنی

نیازمندی ها