سیدمجید حسینی که خود اهل رسانه و نوشتن است، نخستین سفرنامه فرهنگی‌اش را که تکه‌هایی از سفر حج است، با عنوان «کلوخ‌های بلور» منتشر کرد و در سال‌های اخیر هم دومین سفرنامه‌اش را که شرح سفر علمی وی به آمریکا بود با عنوان «هاروارد مک‌دونالد» به انتشار رساند.
کد خبر: ۵۸۳۰۴۸
اعترافات شهر خدا

کتاب «اعترافات شهر خدا» شرح سفر مجدد او به حجاز است که پس از 10 سال با نگاهی متفاوت به سفر حج و فضای فرهنگی و اجتماعی این سرزمین می‌پردازد و توسط انتشارات سوره مهر روانه بازار کتاب شده است.

حسینی خود در مقدمه کتاب در این باره می‌نویسد: «در این سفر سه پسر همراهم هستند؛ دو درون و یکی بیرون. جنگ و دعوا، قیل و قال و گفت‌وگوی این سه پسر تمام مسیر سفرم را در هم ریخت و سفرم شده آشتی دادن این دو نفر.

پسر اول، جوانی است در درونم که ده سال پیش در چنین روزهایی به این سرزمین آمد؛ سخت مودب است، اهل قرآن، نماز و همه متون مذهبی. اصلا پسر متن است، متن تاریخ در مدینه و مکه.

وقتی که قدم می‌زند، از این متن تاریخی به آن متن دیگر می‌رود. وجودش با این متن تاریخی یکسان است عین آنچه گفته‌اند، می‌شنود و گوشش به همه حرف‌ها و صدا‌ها که از این متن عظیم می‌آید بدهکار است؛ پسری سخت و مودب، مرتب، حرف‌شنو...

پسر دوم اما سخت بازیگوش است، گوشش به حرف‌ها و متن‌ها گرفتار نیست. بازیگوشی ذاتش است و با هر چیزی اسباب‌بازی ساختن. اصلا این پسر کلا پرحاشیه است و روی خط فقط راه می‌رود و من نامش را نهاده‌ام «پسر حاشیه».

غیر این دو پسر که یکی را از ده سال پیش همین جا در سفر حج در درونم شناختم و دومی را به بدبختی طی این سال‌ها که به مدینه نیامده بود، دستگیرش کردم، پسر سومی هم هست که جز من است، اما در بیرونم.

بخشی از وجود، اما خارج از وجود. پسرم امیر که همراهم است و تمام سفر را تحت تأثیر قرار داده انگار کل دنیا برای او سفر است. چه تهران خانه خودمان چه اینجا کنار قبر نبی(ص) و چه هر جای دیگر.»

این سفرنامه در دو بخش تالیف شده است. بخش نخست سفر به شهر خداست که شامل روایات او از فرودگاه جده، بیابان‌های اطراف مدینه، مسجدالنبی(ص)، زیارت پیامبر(ص)، قبرستان بقیع، مسجد شیعیان و حج و طواف روایات دیگری از شهر مردم و... است.

بخش دوم سفر به شهر ظواهر نام دارد و یادداشت‌ها و مطالب سفر 10 سال پیش او به ریاض است که در کنار مطالب بخش نخست منتشر کرده است.

او در این بخش خواسته نشان دهد پشت این همه زرق و برق ریاض کوچک‌ترین تدبیری وجود ندارد و ریاض کپی رنگی است از واشنگتن و سیستم ذهنی و مدیریتی آن نیز‌‌ همان است، اما بدون اصالت و پر زرق و برق و ادا.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها