در گفت‌و‌گو با مهدی عمادی، وکیل پایه یک دادگستری مطرح شد

راه‌های مواجهه با مردان فراری از مهریه

سال‌ها ردای قضاوت به تن‌داشتن برای کسی که حالا کسوت وکالت به قامت دارد، امتیازی ویژه است و مهدی عمادی این امتیاز را دارد. صلاحیت گفته‌های او از سال‌ها تجربه‌اش در مسند قضا آب می‌خورد.
کد خبر: ۵۵۸۷۳۵
راه‌های مواجهه با مردان فراری از مهریه

عمادی پرونده‌های خانوادگی زیادی را بررسی کرده، با زنان و مردان مختلفی برخورد داشته، حرف‌های خوب و بد زیادی را شنیده، کلک‌ها و فریبکاری‌های زیادی را از نزدیک دیده و حالا که در دادگاه‌ها به عنوان وکیل حاضر می‌شود از همه تجربه‌هایش به نفع موکلانی که برای وصول مهریه‌شان تلاش می‌کنند، استفاده می‌کند.

گفت‌و‌گوی ما با او از تشریح وضع زنانی که شوهرانی متمکن دارند، اما برای فرار از مهریه به هر روشی متوسل می‌شوند، شروع شد و با ارائه راهکارهای قانونی به زنان ادامه یافت و سرانجام به این نتیجه رسید که در شرایط امروزی که قانون کمترین حمایت را از زنان دارد، مهریه بهترین وسیله برای احقاق حقوق زنان است. البته به این شرط که در تعیین مهریه افراط و تفریط نشود و میزان آن بسیار اندک یا بسیار کلان نباشد.

یکی از شگردهای مردان متمکن برای فرار از پرداخت مهریه همسرانشان، انتقال اموال به غیر است که دست زنان را از گرفتن مهریه کوتاه می‌کند. این زنان برای اثبات تمکن مالی شوهر نیز با مشکلات زیادی رو‌به‌رو هستند و اغلب موفق به اثبات ملائت (توان مالی) مرد نمی‌شوند. به اعتقاد شما این گروه از زنان با چه روش‌هایی می‌توانند مهریه خود را وصول کنند؟

در بیشتر پرونده‌ها زمانی که زن قصد گرفتن طلاق دارد، مهریه‌اش را به اجرا می‌گذارد؛ یعنی از مهریه به‌عنوان یک اهرم برای رسیدن به هدف نهایی که همان طلاق است استفاده می‌کند. در این‌گونه موارد بویژه وقتی از قبل اختلافاتی وجود دارد و مرد احساس می‌کند کم‌کم زن به سمت مطالبه مهریه پیش می‌رود به انتقال اموال خود به نزدیکان یا افراد مورد اعتمادش رو می‌آورد.

اما اگر زنان باهوش باشند، می‌توانند به این نیت شوهر پی ببرند و از تمام مدارک مربوط به نقل و انتقال‌ها کپی بگیرند و برای ارائه در دادگاه نزد خود نگه دارند. البته زنان وقتی می‌توانند این مدارک را جمع‌آوری کنند که اموال از طریق مبایعه‌نامه عادی منتقل شده و مدرکی در دست باشد. من موکلی داشتم که قبل از این‌که خانه را به قصد گرفتن طلاق ترک کند، از تمام مبایعه‌نامه‌ها و چک‌هایی که اثبات می‌کرد مرد تمکن مالی دارد و برای فرار از دادن مهریه، اموالش را به نام دیگران کرده کپی گرفته بود و با استناد به همین مدارک نیز توانست مهریه‌اش را وصول کند.

اگر این مدارک موجود باشد، زنان می‌توانند با این‌که مرد اموالش را به‌طور رسمی به شخصی دیگر منتقل کرده، حکم توقیف اموال بگیرند. یکی دیگر از راه‌های وصول مهریه زنانی که شوهرانشان قصد فرار از مهریه را دارند، این است که مردان را ممنوع‌الخروج کنند.

درواقع اگر مردی قبل یا بعد از تنظیم دادخواست از سوی همسرش، اموال خود را به قصد فرار از ادای دین به دیگری منتقل کند، با استناد به قوانین کیفری و حقوقی می‌توان مهریه زن را مطالبه کرد. ماده 218 قانون مدنی تصریح می‌کند «هرگاه ثابت شود معامله با قصد فرار از دین و صوری انجام شده آن معامله باطل است.» همچنین ماده 218 مکرر نیز می‌گوید: «هرگاه طلبکار به دادگاه دادخواست داده، دلیل اقامه کند که مدیون برای فرار از دین، قصد فروش اموال خود را دارد دادگاه می‌تواند قرار توقیف اموال وی را به میزان بدهی صادر کند.»

البته طبق این مواد قانونی باید چند شرط محقق شود تا زن بتواند مهریه خود را وصول کند. اول این‌که باید مالی وجود داشته باشد، دوم این‌که زن باید ثابت کند که معامله صوری بوده، سوم این‌که هدف مرد از معامله، فرار از پرداخت مهریه بوده و چهارم این‌که فردی که مال به او انتقال یافته از نیت فرد انتقال‌دهنده باخبر بوده و با او همدست باشد. پس اگر مورد چهارم اثبات نشود، دادگاه اعلام می‌کند صاحب مال نه به قصد فرار، بلکه به علت اضطرار مالش را فروخته است.

البته زن‌ها می‌توانند از ماده 4 قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی هم استفاده کنند که اشاره دارد «هر کس به قصد فرار از دین و تعهدات مالی، مال خود را به دیگری انتقال دهد عمل او جرم تلقی و فرد به حبس تعزیری محکوم خواهد شد که طبق این ماده، فرد انتقال گیرنده نیز اگر با علم دست به چنین کاری زده باشد شریک جرم محسوب می‌شود.»

قانون جدید‌التصویب حمایت از خانواده نیز در ماده 22 تاکید دارد که زن تا سقف 110 سکه می‌تواند تقاضای حبس مرد را داشته باشد که این قانون نیز راه خوبی برای جلوگیری از فرار مردان بویژه مردان متمکن از پرداخت مهریه است.

ظاهر این قوانین به نفع زنان است، اما واقعیت این است که اثبات سوء‌نیت مرد و اثبات صوری‌بودن معامله کار دشواری است و به قول شما همه زنان آنقدر باهوش نیستند که بتوانند از نیت شوهرانشان باخبر شوند و مدرک و سند جمع کنند. این قبیل زنان برای گرفتن مهریه‌شان چه راه‌هایی پیش‌رو دارند؟

به اعتقاد من، جنبه کیفری این قبیل پرونده‌ها بهتر به نتیجه می‌رسد. مثلا اگر مبایعه‌نامه‌ای موجود باشد و زن در دادگاه به آن استناد کند، می‌توان با استفاده از تاریخ مبایعه‌نامه و مبلغ معامله و نحوه تبادلات مالی، سوء‌نیت مرد را ثابت کرد. من پرونده‌هایی داشته‌ام که مرد می‌گوید بله فلان ملک مالم بوده و فروختم، اما وقتی بررسی می‌کنیم مشخص می‌شود مثلا یک ملک یک میلیارد تومانی، 400 میلیون تومان فروخته شده و تاریخ مبایعه‌نامه هم حوالی زمانی است که زن دادخواست مطالبه مهریه داده است و هیچ چک یا سند مالی هم که گویای تبادل مال در معامله باشد، موجود نیست.

در قوانین ما تصریح شده که خانه و ماشین به‌عنوان سرپناه و مرکب ـ که در اسلام به آن تاکید شده‌ـ شامل دیون مرد نمی‌شود، یعنی مردی که یک خانه و خودرو داشته باشد دادگاه حکم به فروش این اموال نمی‌دهد. به همین علت بسیاری از زنان موفق به گرفتن مهریه خود نمی‌شوند. نظرتان در این‌باره چیست؟

بله درست است، اما نه برای هر مردی. در قانون بر مستثنیات دین تاکید شده، اما اجرای آن بستگی دارد که ما آن را چطور تفسیر کنیم. مثلا اگر قرار است خانه مرد برای وصول مهریه توقیف شود باید دید آن خانه چه میزان می‌ارزد و چه ویژگی‌هایی دارد. گاهی یک آپارتمان بسیار لوکس در شمال تهران توقیف می‌شود، اما مرد ادعا می‌کند این آپارتمان جزو مستثنیات دین است، در حالی که این‌طور نیست.

اما اگر یک آپارتمان بسیار معمولی در مناطق متوسط شهر متعلق به مردی باشد ممکن است با بررسی‌های کارشناسی و تعیین قیمت آن، حکم به توقیفش داده نشود چون به هر حال داشتن یک سرپناه معمولی از این بابت که او حق حیات دارد جزو حقوق مرد است. به غیر از سرپناه، درباره حقوق مرد هم همین شرایط حاکم است، مثلا اگر او ماهی یک میلیون تومان درآمد دارد، اگر بچه داشته باشد تا یک‌سوم و اگر نداشته باشد تا یک‌چهارم آن قابل توقیف است تا مرد با بقیه حقوق خود بتواند زندگی کند.

حالا اگر مردی این میزان مال را هم نداشت تکلیف مهریه زن چه می‌شود؟

مردان به‌طور کلی می‌توانند تقاضای دو نوع اعسار بدهند؛ اول اعسار کلی که در 95 درصد موارد دادگاه نمی‌پذیرد که یک مرد هیچ مالی نداشته باشد و دوم اعسار به نحو تقسیط که دادگاه براساس شغل، تحصیلات، مسکن و میزان درآمد مرد را باهم جمع می‌کند و میزان اقساط را مشخص می‌کند.

شما در لابه‌لای صحبت‌هایتان چند بار از قانون جدید حمایت از خانواده و ماده 22 آن که تا سقف 110 سکه مهریه امکان به حبس انداختن مرد را می‌دهد، دفاع کردید و آن را به نفع زنان دانستید. به اعتقاد شما محدود کردن امکان اجرای حبس در بحث مهریه کار درستی است؟

بیایید موضوع را از این زاویه ببینیم. در قانون مدنی ما برای زن حق طلاق در نظر گرفته نشده مگر در موارد استثنایی. درواقع این قانون طوری نوشته شده که به صورت یکطرفه به نفع مرد است در حالی که حمایت‌های قانونی باید دوسویه باشد. به اعتقاد من که در دادگاه‌ها رفت و آمد دارم، بیش از 95 درصد موارد تقاضای مهریه از سوی زن برای گرفتن طلاق است و این هم به آن علت است که قانون حق طلاق را به زن نداده است.

من مواردی را دیده‌ام که زن حاضر است مهریه، اجرت‌المثل، جهیزیه و طلاهای متعلق به خودش را ببخشد، اما از زندگی مشترک زجرآور خود خلاص شود. پس در چنین شرایطی این‌که قانون حمایت از خانواده تا سقف 110 سکه حق اجرای مجازات حبس را به زن داده، نکته مثبتی محسوب می‌شود؛ چون بالاخره زن باید بتواند به نوعی از حقوق خود دفاع کند.

نظر شما درباره عندالمطالبه و عندالاستطاعه بودن مهریه چیست؟ به اعتقاد شما کدام‌یک از این دو نوع مهریه به نفع زنان است؟ می‌دانید که دستگاه قضایی و نهادهای تصمیم‌گیر خیلی تلاش کردند که مهریه عندالاستطاعه را در جامعه جا بیندازند، اما با استقبال مردم روبه‌رو نشدند.

عندالمطالبه یعنی هر زمان که زن مهریه را مطالبه کرد چون محق است، باید به او پرداخت شود اما عندالاستطاعه یعنی هر زمان که مرد توان مالی داشت مهریه را پرداخت کند. پس بی‌شک مهریه عندالمطالبه به نفع زنان است، اما من در دفترخانه‌ها دیده‌ام محضردار بدون ارائه توضیح به زوجه از او می‌خواهد با مهریه عندالاستطاعه موافقت کند. در یکی از موارد من به زوجه در این‌باره توضیح دادم و او به محض اطلاع اعلام کرد که با مهریه عندالاستطاعه موافق نیست.

مهریه حق زنان است و بی‌شک هیچ زنی ـ به جز افراد معدودی که با مهریه کاسبی می‌کنند ـ با نیت گرفتن مهریه وارد زندگی مشترک نمی‌شوند، اما به هر حال مهریه پشتوانه زنان است که عندالاستطاعه کردن مهریه این پشتوانه را از زنان می‌گیرد و راه فرار حقوقی برای مردان را باز می‌کند.

نظرتان درباره جایگزین شدن شروط ضمن عقد با مهریه چیست؟

شروط ضمن عقد معمولا برای کسانی کارایی دارد که یک‌بار وارد زندگی شده‌ و ضربه خورده‌اند که ما به آنها می‌گوییم اگر می‌خواهی دوباره به زندگی برگردی، یکسری شرط برای خودت در عقدنامه درج کن. اگر این شروط درست باشد در جای خودش می‌تواند زمانی که زن در عسر و حرج قرار گرفت و فشار زندگی برایش غیرقابل تحمل شد به کارش بیاید؛ شروطی مثل حق طلاق، حق حضانت فرزند، حق تعیین محل سکونت و...

مسئولان دولتی همیشه تلاش دارند به مردم بقبولانند نیازی نیست زنان بیش از حد بر مهریه تاکید داشته باشند و به آن به چشم یک پشتوانه نگاه کنند. آنها از مردم می‌خواهند به مهریه‌های اندک بسنده کنند و مردان را به علت نپرداختن مهریه به زندان نیندازند، اما آن چیزی که در جامعه اتفاق می‌افتد عکس این خواسته‌هاست و همچنان مردم ترجیح می‌دهند به مهریه تکیه کنند. به اعتقاد شما کدام بخش از قوانین ما ایراد دارد که هنوز هم مهریه یک پشتوانه برای زن تلقی می‌شود؟

به نظر من بحث‌های فرهنگی در این حوزه بسیار موثر است، اما نباید از اصل موضوع غفلت کرد. من پرونده‌ای داشتم که مهریه زن چند شاخه گل بود و مرد براحتی او را ترک کرد و رفت. پس به اعتقاد من مهریه همیشه باید وجود داشته باشد، چون ممکن است مثلا مردان تنوع‌طلب در طول زندگی تصمیم بگیرند زن جدیدی اختیار کنند که اگر در این شرایط زن هیچ مهریه‌ای نداشته باشد، مرد بسیار راحت قید او و زندگی را می‌زند، اما اگر مهریه‌ای در کار باشد مرد از ترس پرداخت آن هم که شده با احتیاط بیشتری تصمیم‌گیری می‌کند، پس مهریه می‌تواند جنبه بازدارنده داشته باشد و از بسیاری از ناهنجاری‌ها جلوگیری کند.

پس می‌توانیم این‌طور استنباط کنیم چون قوانینی که از زنان حمایت کند در کشور ما بسیار کم است مهریه همچنان به‌عنوان یک اهرم فشار و ابزار احقاق حق مطرح می‌شود؟

بله، واقعیت این است که زن هیچ چیز به غیر از مهریه در دست ندارد تا به وسیله آن احقاق حق کند. البته ناگفته نماند برخی زنان، مهریه را دستاویزی برای رسیدن به مقاصد خود قرار می‌دهند که البته تعدادشان کم است. به اعتقاد من در زندگی مشترک هیچ چیز بهتر از مهر و محبت کارایی ندارد. توصیه‌ام به مردان هم این است که مهریه را به اندازه توان‌شان قبول کنند و اگر قبول کردند، آن را بپردازند و برای فرار از آن نقشه نکشند.

مریم خباز / گروه جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۳ انتشار یافته: ۳۷
پورصناعی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
۳
۱
چه عجب یه دفعه هم در مورد مهریه به نفع زنان صحبت شد به نظر من مهریه برای زن نقش مهمی داره وگرنه اسلام این قانون رو برای زن نمی ذاشت ، نه فقط اهرمی برای طلاق هست بلكه اگه به واقعیت نگاه كنی زنی طلاق می گیره به هر دلیلی (خواست زن یا مرد) دیگه بازگشت به خانواده و فامیل براش سخت میشه ، میشه مثل یه جذامی و این یه واقعیته ، پس باید بتونه گلیم خودشو از آب بیرون بكشه حالا هی میگن 110 تا سكه كجای تهرون میشه با 110 تا سكه یه خونه خرید و شكم خودش و اگرم بچه ای باشه سیر كرد،حالا مردا در صدد تثبیت 110 سكه تو مجلسن ،باید واقعاًاز لحاظ معیشتی بررسی دقیق بشه ، یا زن كه همینجوری بی كس میشه بره یه شهرستانی پیدا كنه كه پول مهریش اندازه یه خونه بشه
جواد جوادی
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
۱
۰
متاسفانه قوانین ایران قانون مرد سالاری است اگر بر طبق قوانین اسلام (نه برداشت اشخاص)باطلاق بر خورد شود هیچ مرد یا زنی احساس نخواهد كرد متضرر شده است .خداوند سبحان بدلیل اهمیت این موضوع سوره ای را برای مردم فرستاده پس خود را از خدا بالاتر ندانیم ولایحه یا تبصره ویا ماده ای را برآن اضافه یا كسر نكنیم .زیرا هرگونه برداشت اضافه ،باعث ایجاد خطای انسانی بوده وهمانگونه كه می بینیم هرروز با وضع قوانین جدید مردان یا زنان احساس تضیع حق میكنند.
مریم ت از رشت
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
۰
۱
من كسی هستم كه شوهرم 6 ماه قبل از بیرون رفتن از خانه و مرا با یك فرزند در خانه پدری ام رها نمودن تمام اوال خودرا به نام دامادش نموده است ولی وقتی كه من متوجه شدم 6 ماه گذشته بود و سپس تقاضای مهریه نمودم و شكایت فرار از دین نمودم ولی نه تنها شكایت مرا رد نمودن و اظهار نمودن كه قبل از شكایت شما بوده بلكه مهریه مرا قسط بندی و دوباره 4 ماه به 4 ماه یك سكه در نظر گرفته و دوباره تقاضای تقلیل مهریه داده است این دردم را باید به كی بگویم اقایان قاضی همیشه طرفداری از مردان كرده و بی دلیل امروز و فردا مینمایند و تاكنون هیچ نفقه ای دریافت ننموده ام و او نیز وظایف پدری را درخصوص فرزند خود كه دانشجو است به جا نیاورده است و هیچ مخارجی در طول این 4 سال به فرزند ش و من نمیدهد جدیدا بعد از 4 سال محكوم به پرداخت نفقه من شده است ولی قانون اظهار مینماید كه اگر فرزند بالای 18 سال دارد خود باید شكایت نماید آیا این درست است من خرج او را می كشم هزینه دانشگاه و ........ را من میدهم تا كی باید این قدر بی قانونی و زنان مورد سركوب قرار بگیرند سئوال من از شما این است ا - چگونه می توانم از او جدا شوم با اینكه 4 سال از هم دوریم و او هنوز اچازه طلاق نمی دهد 2- خرج فرزندم را چگونه می توانم از او بگیرم در حالی كه او تمام سرمایه خود را به نام خانواده اش نموده و فرزندم را بی حق و حقوق كرده است 3- چگونه می توانم یارانه ام را كه می گویند تا حكم طلاق نداشته باشی جدا سازی آن امكان پذیر نیست و حتی نامه از دادگاه به فرمانداری ارائه نمودم ولی باز هم قبول ننموده اند را دریافت نمایم او هم اكنون هم یارانه من و مادرم و فرزندم را دریافت مینماید و چون ما در خانه پدری ام زندگی میكردیم سرپرست خانواده او را معرفی كرده ایم او دریافت مینماید با این مشكلات و این اجحاف و بی قانونی در مورد زنان چگونه باید روزگار را گذراند و چه باید بكنم بسیار ببخشید لطفا راهنمایی فرمائید مرا
سید
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۳
۴
۳
متاسفانه مهریه برای بسیاری از زنان همچون اهرمی برای تحكم و زن سالاری در خانواده و به روز سیاه نشاندن شوهرانشان شده است.
به جای اینكه مرتب زنان را پر توقع كنید بهتر است از آمریكایی یاد بگیرید كه زندگی زناشویی در آنجا 50 - 50 است و اگر قرار بر طلاق باشد دو طرف متضرر خواهند شد.
به نظر شما آیا در عصر صنعتی و اطلاعاتی امروز عقلانی است كه به زنی كه درآمد و جایگاه اجتماعی و ثروتش بیشتر از پسر همتای خودش است مهریه و نفقه و اجرت المثل تعلق گیرد؟
میلاد حمیدی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۴
۲
۳
متاسفانه قوانین ایران در سالهای اخیر به شدت زن سالار شده است. و هیچ حقی برای مرد قائل نیست و هیچ تضمینی برایش وجود ندارد. زن به راحتی هر كاری كه فكرش را بكنید می تواند بكند و هزار راه و تبصره برایش قرار دارد. اما مرد همیشه در محكمه خانواده محكوم است. پیش فرض قانون مجرم بودن مرد است.
برایم خیلی جالب است همیشه این قبیل مقالات در اینترنت با پست هایی با مضمون و حتی متون از پیش آماده شده و تكراری مثل قانون ایران مرد سالارانه است و فلان و بهمان كه اینجا هم دیده می شود وجود دارد و حتی دیده شده خانمها با نام آقایان نظراتی را می گذارند.
كمی انصاف و عدالت هم خوب است. واقعا زنهایی كه این طور نظرات را می گذارند به شدت سنگدل و فمنیست گرا هستند
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۷
۲
۲
همه ی حرفای بالا دورغ بوده من خودم بارها دیدم كه مردان اموالشان را به دیگری انتقال داده تا مهریه نپردازند و موفق هم شدند.
بی نام
United States of America
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
۱
۲
من برای اون دنیای ادمایی كه حق كسی رو میخورن و كسانی كه به انها كمك میكنن متاسفم خدا بزرگتر از ان است كه ما میفهمیم
پرستو
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
۲
۱
طلاق در ایران برای زنان یك روسیاهی بزرگ است حالا اگر مهریه هم در كار نباشد دیگر چه میشود
حامد
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
۰
۶
من دو ساله كه ازدواج كردم و برای زنم توی زندگی هیچی كم نذاشتم اما بی دلیل بلند شده رفته 700 تا سكه رودگذاشته اجرا .بچه هم نداریم اما اون میگه این مهریه حق مسلمشه .خواستم به خونه برش گردونم میگه من وكیل دارم بااون حرف بزن.مهریه دستاویز و اهرمی شده برای زنهای ناسپاس.. مادرها و مادر بزرگ های ما اینطوری زندگی می كردند؟؟؟؟
زهرا
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۲۵
هیچ زنی بی دلیل نمیره این عادت شما مردهاست حیله وحقتونه كه همیشه خودتونو بی عیب میدونید وتبرئه میكنید مطمئنا بهش خیلی سخت گرفتی اون بدبخت كه خودش اینجا نیست تا معلوم بشه چرا رفته شما مردا اینجور مواقع خیلی مظلوم نمایی میكنین
مهدی رنجبر
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۴
۱
۲
كسی كه این قانون گذاشته خیلی معذرت میخواهم ازدوستان حرف مفت زده خدامهریه راگذاشته هروقت كارش به جدایی كشیده شدطلاق گرفت بتواندبااین مهریه برای خودش سرپناهی درست كندو به فحشاكشیده نشودمن نمیدونم این كسی كه این قانون گذارازكجاش دراورده كه گفته زن هروقت خواست میتواندمهریه اش رابگیرد زنی كه توخانه شوهر داره زندگی میكندچه مهریه ای ...........
بهنام
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۸
۰
۳
من هنوز متاهل نشدم ولی راحت میشه فهمید كه خیلی از خانمها الان دیگه بیشتر به فكر تفریحاتشون هستند تا زندگی مشتركشون، بعضی از خانمها دیگر به فكر زندگی نیستند ، فقط میخوان اسم یه شوهر روشون بمونه ، بیاید طرف مقابلمون رو درست انتخاب كنیم .
Mansoor
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۳۰
قربون دهنت .نود درصد ازدواجا دقیقا همینه كه گفتی به همین دلیل هم هست كه اینقدر طلاق در جامعه هست.
مخاطب
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۰
۰
۱
آقا محسن ، برادر من هم با چنین مشكلی مواجه است.مشكل او از همان دوران عقد شروع شد .به برادرم گفتیم كه زندگیت تباه می شود اما گوش نكرد و الان بعد از 10 سال زندگی مشترك برادرم به یك آدم عصبی و بیمار بدتر از همسرش تبدیل شده و حالا خودش برای خانواده یك عذاب شده كه از دستش روزی هزار بار مرگمان را می طلبیم. به خاطر نجات خودتان هم كه شده زیر نظر یك مشاور خوب زودتر خودتان را نجات دهید.
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۰
۱
۳
متاسفانه مهریه برای بسیاری از زنان همچون اهرمی برای تحكم و زن سالاری در خانواده و به روز سیاه نشاندن شوهرانشان شده است. متاسفانه مهریه باعث شده تا مردان نتوانند جلوی زنانشان را بگیرند و همانطور كه میبینید به خاطر همین با هر قیافه ای كه میخواهند توی خیابان ظاهر میشوند و شوهر هم جرات نه گفتن ندارد چون از مهریه میترسد و..... زن هر كاری دلش میخواهد میكند .. خداوكیلی كجای دنیا اینقدر به زن اهمیت میدن كه توی ایران ایجوریه
مرتضی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۷
۱
۱
سلام اگه زنی برای طلاق از اهرم مهریه استفاده كرده باشه و مرد رو به زندان انداخته باشد و مرد با گذاشتن وثیغه ازاد شود چه باید كرد .. الان مرد داره راحت زندگی میكنه وزن راهی نداره كه اونو تحت فشار بزاره لطفا یه راه حل بدین خواهش میكنم //// یه مسئله دیگه كه جدیدا خانواده مرد پیشنهاد دادن اینه كه 5 ملیون میدیم طلاق توافقی بگیرن ولی الان بازی دراوردن كه زن بیاد زندان امضا بزنه كه از زندان وام بگیرن تا بتونن پول شو بدن // در صورتی كه میتونن 5 تومنو بده // الان این خانم چی كار باید بكنه خواهشا یه راحل بگید الان 3 ساله تو این شرایط داره زندگی میكنه //خواهش میكنم
س
-
۰۲:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
۰
۳
با عرض سلام به نظر من شما فقط از خانمها دفاع كردید امروز قانون هم بیشتر طرف خانمهاست نه اقایون . این زنان هستن كه وارد زندگی با مردان میشن و زود مهریه اشان را اجرا میگذارن اكثر طلاقها توسط خانمها گرفته میشه
Ali
-
۲۳:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۴
با عرض سلام خسته نباشید شما چون یك زن هستید یك طرفه قضاوت كرده اید.كاش بی طرف اعلام نظر میكردید و دیگر اینكه الان در حال حاضر قانون مهریه جز درامد های زنان گردیده و امار زیادی نشان میدهد كه چند روز و چند هفته بعد از عقد این زن ها هستند كه مهریه را به اجرا گذاشته طلاق میگیرند و به سراغ مرد دیگری میروند
من
-
۲۱:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۳
چون مردهای ایرانی شعور زندگی مشترك و تعهد رو ندارن
اناهیتا
-
۲۳:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۶
۲
۰
با سلام.همسر من بعد از سه روز از عروسیمون بمن خیانت كرد،،با پادرمیونی اطرافیان در ازای حق طلاق برگشتم اما یكماه نشده تكرار كرد و اینبار با سر و صورت كبود به خونه پدرم ، پدری كه بخاطرش تو روش وایسادم برگشتم....الان با زن صیغه ایش تو خونه ای كه قرار بود باهم زندگی كنیم زندگی میكنن رو تخت من میخوابن..،بهم گفته طلاقمو بگیرم...مهریمو گذاشتم اجرا باید 5 میلیون پرداخت كنم برای به اجرا گذاشتن ندارم...ادعای اعصار كردم...همه اموالش بخاطر همسر سابقش بنام دیگرانه،،،وضع مالیش خوبه ولی نمیتونم ثابت كنم.نهایتا باید طلاقمو بگیرم برم.ابروی رفته ،،،احساس نابود شده روح مرده،،ارزوهای برباد رفته،،،قلب شكسته بكارت از بین رفته ...اخرش طلاق و تمام ؟همین؟حالا بمن بگید كجای این قانون به نفع خانوماست؟
ارس
-
۲۲:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۰
۰
۰
سلام.
پریسا
-
۰۰:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۵
۰
۲
سلام من بعد سه سال تونستم مهریه رو به قسط بندی كنم همسرم اعسار داده بود ضامن گذاشت اززندان آزاد شدمهریه رو تقسیط كرد اما پرداخت نكرد والان 2ماهه زندانه. میخواهم بدون باز میتونه ضامن بذاره بیاد بیرون.؟؟؟؟؟؟میتوانم جلوشو بگیرم؟؟؟؟
تنها
-
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۴
۰
۲
با سلام
بنده الان یك ساله عقد كردم و بعد از دو ماه از عقدمون خانومم شروع كرد به تعیین و تكلیف كردن به من و غر غر كردن تا اینكه كار به جایی رسید كه به پدرم و مادرم و اطرافیانم فحاشی كردن. خلاصه من باید میشدم زن و اون مرد.
تو این مدت بنده نه اصلا فحاشی نه كتك هیچ كاری نكردم و تا میتونستم فقط بهش خدمت كردم تا شاید درست بشه و آبرومون نره ولی قضیه بدتر شد. تا اینكه چند ماه پیش سر فحاشی كه كرد دعوای جزیی كردیم الان سه ماه ازش هیچ خبری ندارم.
پدر و مادرش هم به جای پادر میونی شدن آتیش بیار معركه و الان طلاق و مهریه اش رو میخواد.
حالا خانوما میگن قانون طرفدار مردها هست.
این زن من رو به خاك سیاه نشونده گناه من چی بوده جز اینكه هر چی خواست بهش دادم و محبت كردم و همش فحاشی و عصبانیت دیدم.
آیا این انصافه
من
-
۱۰:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۶
شما مردها قانون مال شماست زن تو كشور ما هیچ حقی نداره مهریه اش رو هم پنجاه سال طول میكشه بدید.همینجوری الكی خانوما یكهو بی دلیل فحاشی میكنن!!!!بگید چیكار میكنید مظلوم نماهاااا
حسینی
-
۰۱:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۱
۱
۵
در زمانهای قدیم چون مهریه نبود و یا خیلی كم بود زنان مدارا میكردن و از شوهر تمكین میكردن.قوانین سراسر جهالت و خرافی ایران با هدف برهم زدن زندگیها و مشغول كردن خانواده ها تصویب شدند.زن هزاران حق و حقوق میگیره و مرد را به زندان میاندازه و با پولی كه از همون مرد گرفته تو خیابون با آرایشهای غلیظ دنبال هوسبازی و جفت دیگه میگرده.شما ببینید این قانون مروج فساد است.و هیچ حقی برای مرد قائل نیست.۹تا حق برا زن و ۱حق برامرد.وای به حال این مملكت.اولآ ازدواج یك امر غریزیست و در قالب حقوق نمیگنجد همان لذتی كه مرد در آمیزش میبره زن ده برابر اونو میبره.پس اگر زوجین همو بخوان كار به فلان قاضی فلان قانون نمیكشه.اگه به اختلاف خوردن بهترین راهش تفاهم منصفانه و جداییست ولی زنها كینه ای هستن و بی رحم.در تاریخ اكثر خونریزیها و كشتارها بر اثر خدعه و كینه زنها بوده.
safari
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۵ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۹
اشتباه لایك كردم. بی ادب
احمد گرامی
Iran (Islamic Republic of)
۰۴:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۷
درود بر شرافتت دقیقا همینه که فرمایش میکنی
مرسا محمدی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۵
۱
۰
سلام و خسته نباشید
من الان حدود ۳سال هست از همسرم جدا زندگی میكنم و ندیدمشون ،۴تا پرونده در جریان دارم بابت نفقه ،جهیزیه و مهریه و طلاق كه هر كدام جداگانه بررسی شدن
میخواستم بدونم من میتونم از سهم الارث پدریشون حقوق خودم رو دریافت كنم یا خیر ؟
ایمان
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۳
۲
۲
ازدواج ممنوع...!!
دخترا هم اگه دنبال حق و حقوق خودشون هستن برن بیل بدست بگیرن و كار كنن...
فریبا
Iran (Islamic Republic of)
۰۴:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۲/۱۱
۰
۳
سلام
من تامین خواسته دادم و حسابهای شوهرمو مسدود كردم ولی یك شب قبل از مسدود شدن پولارو از بانك خارج كرد یك فیش بانكی تو تلگرام برام فرستاده كه دلمو بسوزونه و ده گردش آخر و مقدار موجودی تو حسابش مشخصه این فیش میتونه برای قاضی قابل قبول باشه؟
ندا
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۱
۰
۵
هیچ قانونی به نفع خانمها نیست.من الان دوساله كه شوهرم ولم كرده وفرار كرده الان دوساله كه شكایتش كردم ولی هیچ نتیجه نگرفتم وبعد كه خسته شدم از دادگاه رضایت دادم توافقی 30تومن بهم بده وطلاقم بده،من خیلی دوسش دارم ولی اون منو نمیخواد،به نظر من دادگاه فقط عمر آدمو می گیره وهمش به نفع مرداست
مهوش جعفری
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۶
اگر مرد تو زندگی مشترك ملكی بنام زن زده موقع طلاق میتونه پس بگیره یا بجای مهریه استفده بكنه
مهدی بایگانی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
۰
۰
سلام
بحت سراینه که همین مهریه باعث شده زن احساس قدرت بکنه و با کوچکترین اختلاف سلیقه مهریه را که اهرم خوبیه چماقش میکنه توی سر مرد.

نیازمندی ها