این روزها گرایش کاربران به خرید رایانه‌های لوحه‌ای (tablet) خیلی زیاد شده و خیلی‌ها دوست دارند یکی از این رایانه‌های کوچک، سبک و جمع و جور قابل حمل را که از سیستم عامل شرکت گوگل Android سود می‌برند، همیشه و همه جا، همراه خود داشته باشند البته این روزها به علت رشد زیاد نرخ ارز، قیمت بسیاری از انواع شناخته شده رایانه‌های لوحه‌ای که از مارک‌های معروف هستند، به صورتی سرسام آور گران شده است و اگر خریدارانی با بودجه کم و متوسط قصد داشته باشند یکی از این وسایل دیجیتال سودمند بخرند، باید با مطالعه و تحقیق و سرانجام دقت بسیار یکی از انواع ارزان‌قیمت موجود در بازار را انتخاب کنند.
کد خبر: ۵۵۷۹۹۳
بهترین تبلت با مناسب‌ترین قیمت

ما در اینجا قصد داریم توانمندی و قابلیت‌های این دسته از رایانه‌های لوحه‌ای را برای شما شرح دهیم و تا شما بتوانید مناسب‌ترین تبلت را با ارزان‌ترین قیمت انتخاب و خریداری کنید. 

پردازنده و گرافیک

پردازنده و گرافیک در عملکرد رایانه لوحه‌ای بسیار مهم بوده و در موقع انتخاب و خرید تبلت دقت کافی باید در مورد آنها صورت گیرد.

بیشتر پردازنده‌های تبلت‌های دو و تک هسته‌ای ارزان قیمت بازار از نوع پردازنده‌های مبتنی‌بر آرم (ARM-based) بوده و جزو یکی از دسته‌های پردازنده‌های کورتکس:  Cortex A15، Cortex A8 ،Cortex A5 و Cortex A9 هستند.

پردازنده‌های دو هسته‌ای و گرافیک و تک هسته‌ای تبلت‌ به شرح زیر است:

1ـ راک چیپ:

الف ـ Rockchip Rk3066: دو هسته‌ای (Dual-Core Cortex A9) با سرعت سیکل ساعت 6‌/‌1 گیگاهرتز، واحد پردازشگر گرافیکی (GPU) چهار هسته‌ای از نوع مالی (Quad-Core Mali400) با سرعت 250 مگاهرتز

ب ـ Rockchip Rk2918: تک هسته‌ای (Single Core Cortex A8) با سرعت 2‌/‌1 گیگاهرتز و GPU تک هسته‌ای ویوانته
(400MHz 800Vivante GC)

 2ـ املوجیک:

الف ـ Amlogic 8726M6: دو هسته‌ای Cortex A9 با سرعت 5‌/‌1 گیگاهرتز با GPU  دو هسته‌ای Mali400 با سرعت سیکل ساعت 350 مگاهرتزی

ب ـ Amlogic8726 M3: تک هسته‌ای با سرعت سیکل ساعت یک گیگاهرتز و GPU تک هسته‌ای Mali400 با سرعت 400 مگاهرتز

3ـ آل وینر:

الف ـ Allwinner A10: تک هسته‌ایCortex A8 با سرعت 5‌/‌1 گیگاهرتز و GPU تک‌هسته‌ای Mali400 با سرعت MHz400

ب ـ Allwinner A13: تک هسته‌ای Cortex A8 با سرعت سیکل ساعت یک گیگاهرتز و GPU تک هسته‌ای Mali400 با سرعت سیکل ساعت 400 مگاهرتز

بهترین پردازنده‌های دو هسته‌ای در این گروه CPU مورد مقایسه، به ترتیب 3066Rockchip Rk و Amlogic8726 M6  بوده و بهترین انواع چهار هسته‌ای GPU نیز Vivante GC800 400MHz و Mali400 با سرعت سیکل ساعت 400 مگاهرتز است. 

حافظه RAM تبلت‌ها

بیشتر رایانه‌های لوحه‌ای مرغوب چهار هسته‌ای امروزی از دو گیگابایت حافظه رم بهره می‌برند، اما مقدار حافظه رم تبلت‌های ارزان قیمت تک و دو هسته‌ای بازار بین 512 مگابایت تا یک گیگابایت است.

ما براساس تجربه و آزمایش‌هایی که روی نمونه‌هایی از این‌گونه رایانه‌های لوحه‌ای انجام داده ایم، به شما توصیه می‌کنیم برای سریع‌تر لود شدن سیستم عامل اندروید و برنامه‌های نرم‌افزاری کاربردی (App) و اجرای نرم و روان آنها، تبلتی را انتخاب کنید که حداقل یک گیگابایت حافظه
رم داشته باشد. 

فضای ذخیره داده

در رایانه‌های لوحه‌ای، کمتر از دیسک سخت (Harddisk) به عنوان فضای ذخیره داده استفاده می‌شود. فضای ذخیره آنها از جنس فلش (Nand flash) است.

ظرفیت ذخیره داده تبلت‌های ارزان قیمت چهار ، هشت و 16 گیگابایت است و انواع گران‌تر 16، 32، 64 و حتی 128 گیگابایت ظرفیت ذخیره داده دارند. ما به شما ظرفیت ذخیره داده کمتر از هشت گیگابایت را توصیه نمی‌کنیم، چرا که خیلی زود با برنامه‌های نصب شده و فایل‌های ذخیره شده پر می‌شود و کارکرد دستگاه را با اشکال روبه‌رو می‌سازد. تقریبا همه تبلت‌هایی از این دست درگاه کارتخوان میکرو SD دارند که از طریق آن با اضافه کردن کارت حافظه می‌توانید فضای ذخیره داده دستگاه را 32 گیگابایت بیشتر،
افزایش دهید.

صفحه نمایش

رایانه‌های لوحه‌ای با صفحه نمایش‌هایی در اندازه‌های 7، 8، 9.7 و 10.1 اینچ موجود است. پرطرفدارترین سایز صفحه نمایش هفت اینچ است؛ چرا که این اندازه رایانه لوحه‌ای، بسیار سبک، جمع و جور و قابل حمل بوده و استفاده از آن برای هر سن و سالی آسان است.

بیشتر صفحه‌های نمایشی از نوع خازنی (Capacitive) بوده و از نظر قابلیت حساسیت چند لمسی (multi-touch) نیز به دو دسته پنج و 10 نقطه‌ای تقسیم می‌شوند. حداقل تفکیک‌پذیری (رزولوشن) صفحه نمایش رایانه‌های لوحه‌ای 800 در 480 پیکسل است.

رزولوشن صفحه نمایش‌های معمولی از مقدار یاد شده تا 1024 در 800 پیکسل متغیر است. رزولوشن صفحه نمایش‌ تبلت‌هایی با کیفیت HD که از نوع IPS هستند از 1024 در 600 تا 1280 در 800 پیکسل است.

در برخی از این تبلت‌ها از صفحه نمایش‌های رتینا (Retina) با رزولوشن بالا مشابه آیپد جدید اپل (Apple iPad) و نگسوس10 اینچی گوگل (Google Nexus10) استفاده شده که قیمتشان نسبتا گران است.

سیستم عامل

بیشتر رایانه‌های لوحه‌ای از سیستم عامل اندروید شرکت Google بهره می‌برند. بهترین نگارش OS اندروید برای تبلت‌های معمولی، نگارش 4.1 نوع Jelly bean ، نگارش جدید اندروید است؛ اما نگارش بستنی حصیری (Ice Cream Sandwich4.0) نیز قابل قبول است.

نگارش‌های قدیمی‌تر اندروید شامل Honeycomb3.0، Gingerbread2.3، Froyo2.2 ، Eclair2.1 ، Donut1.6  و Cupcake1.5  بوده که بتدریج از سال 2009 تا 2012 به بازار مصرف عرضه شده‌ است.

بیشتر آنها نرم‌افزار Flash Player، Youtube و فروشگاه Play Store گوگل را از قبل نصب شده روی خود دارند. 

باتری

ظرفیت شارژدهی تبلت‌ها  در انواع 1500، 2700 ، 3000، 3700 و 4000 تا 5000 میلی آمپر است که زمان دوام شارژدهی بین سه تا شش ساعت را ارائه می‌کند البته رایانه‌های لوحه‌ای با ظرفیت‌های بالاتر و باتری‌های دوبل تا 8000 میلی آمپر و صفحه نمایش‌های 9.7 یا 10.1 اینچی موجود است که زمان شارژ دهی باتری آنها بین هفت تا 9 ساعت است و قیمتی نسبتا گران دارند.

دوربین

برخی تبلت‌ها  دو دوربین، یکی در پشت و دیگری در جلو دارند. دوربین پشتی از 1.3 تا 5 مگاپیکسل و دوربین جلویی از 0.3 تا 2 مگاپیکسل کیفیت دارد. در برخی از آنها دوربین پشتی از فلاش LED نیز بهره می‌برد.

تبلت‌های دوربین دار از امکان چت، مکالمه تصویری (Video Call) برخوردارند. اگر از تبلت برای مقاصد چت و مکالمه تصویری استفاده می‌کنید، توصیه ما این است که رایانه‌های لوحه‌ای دو دوربینه را انتخاب کنید؛ زیرا هنگام مکالمه تصویری براحتی می‌توانید بین دوربین‌های جلویی و پشتی سوئیچ کرده و مناظر اطراف را به مخاطب خود نشان دهید. 

اتصال‌پذیری

تبلت‌هایی که جزو برندهای معروف نیستند، تقریبا اتصال‌پذیری (connectivity) کاملی دارند. تقریبا همه آنها از وای ـ فای 11 b/g/n.802 برای اتصال به شبکه و اینترنت، درگاه اتصال مینی USB، کارتخوان میکرو SD، خروجی صوت و تصویر با کیفیت مینی HDMI و اتصال هدفون برخوردارند و برخی آنها امکان اتصال سیمکارت و قابلیت‌های تلفن همراه چون برقراری تماس، دریافت و ارسال SMS و MMS و پشتیبانی از اینترنت GPRS‌/‌EDGE و 3G برای استفاده از اینترنت در حال حرکت را نیز دارند.

منابع:
http:‌/‌‌/‌www. techlife. net
http:‌/‌‌/‌www. androidcentral. com
http:‌/‌‌/‌reviews. cnet. com

جواد ودودزاده

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۵
ﻣﺴﻌﻮﺩ
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۸
۰
۰
ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻋﺎﻟﯽ ﺑﻮﺩ ﻣﻤﻨﻮﻥ
تینا
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
۰
۰
خب خلاصه اسم بهترین مارك چیه
نگین
Cambodia
۱۷:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۲
۰
۰
بسیار بسیار بسیار بسیار بسیار بسیار بسیار بسیار بسیار بسیار بسیار عالی بود
فاطمه شجاعی
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
۰
۰
اصلا جالب نبود
شجاعی
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
۰
۰
اصلا معنی نداشت بقیه سایت بهتر از این بود نظر خوبی ندارم

نیازمندی ها