دور بعدی مذاکرات ایران با آژانس، 25 اردیبهشت در وین

سلطانیه:ایران هرگز از غنی سازی صرف نظر نمی کند

سفیر و نماینده کشورمان در آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو ان.پی.تی هرگز از فعالیت های هسته ای از جمله غنی سازی برای اهداف صلح آمیز صرف نظر نخواهد کرد و کماکان این فعالیت ها زیر نظر آژانس قرار خواهد داشت.
کد خبر: ۵۵۶۷۴۷
سلطانیه:ایران هرگز از غنی سازی صرف نظر نمی کند

به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر از ژنو ، علی اصغر سلطانیه امروز در نشست کنفرانس ان.پی.تی در ژنو ضمن انتقاد شدید از عملکرد دولتهای هسته ای در مورد پایبند نبودن این کشورها به تعهدات خود طبق معاهده برای خلع سلاح هسته ای اعلام داشت که پیشرفت در زمینه خلع سلاح هسته ای از جمله مهمترین تعهدات  ان.پی.تی طبق برنامه اقدام سال 2010 است.

وی با تاکید بر اینکه وجود دهها هزار سلاح هسته ای در ذخایر کشورهای هسته ای در حالی که بیشتر آنها در وضعیت آماده باش هستند، بزرگترین تهدید ضد بشریت است و تا زمانی که این سلاح ها وجود داشته باشند جامعه بشری به امنیت نخواهد رسید .

سلطانیه گفت: متاسفانه سیاست های اعلامی برخی کشورهای هسته ای در زمینه خلع سلاح بسیار کمتر از آن چیزی است که جامعه بین الملل انتظار دارد.

کشورهای غیرهسته ای عضو ان.پی.تی عمیقا نگران دکترین های دفاعی کشورهای هسته ای هستند که در آنها احتمال استفاده از سلاح هسته ای وجود دارد از جمله سیاست دفاعی آمریکا و سیاست دفاعی ناتو که کاملا خلاف هنجارهای بین المللی و قوانین بین المللی است.

وی گفت: استقرار سامانه  دفاع ضد موشکی، تهدیدی برای خلع سلاح هسته ای است و حتی امنیت کشورهای بانی آن را نیز به خطر می  اندازد و خلاف مقررات ان.پی.تی است.

سلطانیه ضمن انتقاد از افزایش بودجه های اختصاصی برای نوسازی سلاح های هسته ای در کشورهای هسته ای ، موضوع مشارکت هسته ای بین دول هسته ای و استقرار سلاح های هسته ای در خاک سایر کشورها را نقض معاهده دانست و اعلام داشت جمهوری اسلامی ایران از مدیرکل آژانس خواسته است که محل استقرار این سلاح ها را مشخص کند چون علاوه بر نقض معاهده ، گسترش استقرار این سلاحها خطرات ایمنی و امنیتی جدی را به دنبال خواهد داشت .

وی گفت: جامعه بین الملل نمی تواند تا ابد منتظر خلع سلاح هسته ای بماند باید تاریخ دقیقی برای نابودی سلاح های هسته ای مشخص شود و همانطور که عدم تعهد پیشنهاد کرد سال 2025 باید تاریخ امحای کامل سلاح های هسته ای باشد .

وی ضمن انتقاد از محدودیت های اعمال شده از سوی رژیم های غیرقانونی و غیرمشروع ، کنترل صادرات علیه کشورهای غیرهسته ای ، آن را خلاف ماده 4 ان.پی.تی دانست .

سلطانیه در پاسخ به برخی ادعاهای بی اساس کشورهای غربی در طرح موضوع هسته ای کشورمان در کنار موضوع کره شمالی اعلام داشت ،‌عدم تفکیک فعالیت های هسته ای صلح آمیز ایران با فعالیت های نظامی یک کشور غیرعضو در حالی که ایران به صورت مستمر همکاری کامل با آژانس دارد ، نشان دهنده بی تدبیری غربی ها و عدم درک صحیح آنها از واقعیت ها است.

وی در پاسخ به برخی اظهارنظرهای خصمانه غرب و آمریکا در مورد فعالیت های هسته ای صلح آمیز کشورمان اعلام داشت که بیش از هفت هزار نفر روز بازرسی از ایران در تاریخ آژانس بی سابقه است.

این همکاری کامل ما با آژانس بجای اینکه مورد قدردانی واقع شود ، تنها سبب اعمال فشار و پرداخت هزینه از سوی کشورمان شده است، درحالی که غیراعضای معاهده هیچ تعهدی ندارند ، تحت تحریم نیستند و در عین حال از همکاری کامل در زمینه هسته ای با آمریکا و کانادا برخوردار می شوند و این موضوع انگیزه برای جهانشمولی برای معاهدات خلع سلاحی را از بین می برد .     

سلطانیه در بخش دیگری از سخنانش افزود: ایران از هیچ تلاشی برای ایجاد منطقه عاری از سلاح هسته ای در خاورمیانه کوتاهی نمی کند و با توجه به تاریخ سیاه رژیم صهیونیستی در تهاجم و اشغال ، ایجاد چنین منطقه ای بسیار مهم است ، خطر سلاح های هسته ای و عدم الحاق این رژیم به ان.پی.تی مهمترین مانع در راه ایجاد منطقه عاری از سلاح هسته ای در خاورمیانه است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای مشارکت در کنفرانس سال 2012اعلام داشت اما علیرغم اعلام آمادگی همه کشورهای منطقه ، مخالفت رژیم صهیونیستی و آمریکا ، مانع برگزاری این کنفرانس شد و اقدام یک جانبه آمریکا بی توجهی به خواست کشورهای منطقه و جامعه بین المللی است.

این حمایت های بی دریغ آمریکا از رژیم صهیونیستی سبب انزوای آمریکا از جامعه بین المللی شده است.

سلطانیه گفت: ایران به عنوان قربانی سلاح های کشتار جمعی از نابودی کامل سلاح های هسته ای حمایت می کند و ماهیت این سلاحها و عواقب وخیم آنها از نظر ابعاد انسان دوستانه عزم ما را برای تلاش برای نابودی این سلاح ها جدی تر می کند.

وی افزود: ایران سلاح هسته ای را به صورت کامل رد می کند و این سلاح ها جایگاهی در دکترین دفاعی کشورمان ندارد و پیگیری برنامه های صلح آمیز انرژی هسته ای در راستای اجرای حق کشورمان برای استفاده صلح آمیز است .

نماینده دائم کشورمان  نزد سازمان های بین المللی با اشاره به فتوای مقام معظم رهبری در تحریم سلاح های هسته ای اعلام داشت، که این فتوا از جمله ریشه در عواقب وخیم این سلاح ها بر امنیت انسانی دارد و براساس ارزش های عالی اعتقادی ما در زمینه حفظ امنیت ,ایمنی و تکریم انسانی صادر شده است و سیاست جمهوری اسلامی ایران انرژی هسته ای برای همه و سلاح هسته ای برای هیچ کس است.

سلطانیه گفت :جمهوری اسلامی ایران برای هیچ کس از پیگیری حق خود دست بر نمی دارد و دستیابی به چرخه سوخت را حق قانونی خود می داند و درعین حال همکاری خود را با آژانس براساس تصمیم پادمان جامع ادامه می دهد.

 وی افزود: سیاست های خصمانه گفت وگو و فشار کشورهای غربی در تحریم ، تهدید و ترور دانشمندان هسته ا ی بعنوان زشت ترین اقدام موجود  محکوم به شکست است و توصیه و نصحیت ما به غربی ها این است که از خصومت دست برداشته و مسیر همکاری را با ایران انتخاب کنند و مذاکراتی جهت همکاری های درازمدت با ایران به عنوان مهمترین و با ثبات ترین کشور منطقه آغاز کنند و این پنجره فرصت هنوز باز است.

دور بعدی مذاکرات ایران با آژانس، 25 اردیبهشت در وین     

علی اصغر سلطانیه در حاشیه نشست کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای در ژنو در گفتگو با واحد مرکزی خبر گفت: بعد از چند روز گفتگو با مقامات آژانس توافق شد دور بعدی مذاکرات با آژانس در وین در 15می سال جاری (25 اردیبهشت ) برگزار شود.

وی افزود: این تصمیم بار دیگر, عزم سیاسی جمهوری اسلامی ایران را برای همکاری با اژانس و رفع هرگونه ابهام درباره فعالیت های هسته ای کشورمان را نشان می دهد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها