هیچ کاری به اندازه کولبری سخت نیست

بیکاری مهمترین عامل گرایش مرزنشینان به کولبری

تقویت اقتصاد استان های مرزی، توسعه و رشد اقتصادی کشور را در پی دارد

بیش از 7هزار کیلومتر مرز جغرافیایی کشور، شامل 16 استان و 120 شهر مرزی نیازمند رسیدگی به اقتصاد و معیشت بیشتری است.
کد خبر: ۱۴۲۳۲۷۶
تقویت اقتصاد استان های مرزی، توسعه و رشد اقتصادی کشور را در پی دارد

دکتر کریمی بیراوند معاون اشتغال وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در گفتگو با برنامه روی خط اقتصاد اظهار داشت: بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال 1395 نرخ بیکاری شهرستان های مرزی حدود 1.5 درصد از میانگین کشوری بالاتر است که این آمار با کاهش نیم درصدی در گزارش سال 1400 همچنان ادامه دارد.

بیراوند افزود: میانگین درآمدی دهک های استان های مرزی کشورمان پایین تر از 4.5 است که بیشترین جمعیت آماری 2 دهک پایین مختص استانهای مرزی است.

وی با اشاره  به مصوبه هیات وزیران در اسفند 1400 درخصوص تقویت کار، معیشت و اشتغال پایدار مناطق مرزی کشور بیان داشت: با ریاست وزیر تعاون کار و امور اجتماعی کمیته ایی برای رسیدگی به اقتصاد استانهای مرزی با اعضایی از نهادها و وزارتخانه های تسهیلگر تشکیل و سومین جلسه آن نیز برگزار شد که در آن تقسیم وظایفی برای همه اعضا تعیین و راه های تقویت اقتصاد استانها بررسی می شود.

معاون وزیر با اشاره به اهمیت بازارچه های مرزی در جهت توسعه صادرات محصولات خرد برای استان مرزی و استان های همجوار گفت: طبق این مصوبه تفاهم نامه ایی برای همکاری بیشتر استان های مرزی با استان های همجوار در کشور های همسایه بسته شده تا از این طریق بتوان به صادرات محصولات خرد کمک کرد

بیراوند با تاکید بر تعهد 277هزاری اشتغال در سال 1401 تصریح کرد: تا انتهای سال گذشته 340هزار شغل در استان های مرزی ایجاد شده و 55 درصد مجوزهای کسب و کار در استان های مرزی بوده است.
وی اظهار امیدواری کرد مجلس با تصویب لایحه حمایتی در خصوص مبادلات و تجارت مرزی اقتصاد و اشتغال استان های مرزی کشور بهبود یابد.

newsQrCode

نیازمندی ها