نوبخت: دولت بابت گرانی ارز خوشحال نمی‌شود

افزایش 18 درصدی حقوق کارمندان در سال 93

نرخ مالیات بر حقوق برای کارمندان دولت 10 درصد و برای مشمولان قانون کار تا 35 درصد تعیین شد

جدول معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران

پس از تعیین سقف معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران در قانون بودجه 92، جدول پلکانی اعمال این معافیت به تناسب حقوق کارگران و کارمندان از سوی سازمان امور مالیاتی برای اجرا ابلاغ شد.
کد خبر: ۵۷۴۷۶۰
جدول معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران

به گزارش خبرنگار ما، پس از آن که مجلس در جریان بررسی و تصویب قانون بودجه 92 سقف معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران را 833 هزار و 333 تومان در ماه (10میلیون تومان در سال) تعیین کرد، جدول اجرایی این قانون اواخر هفته گذشته از سوی سازمان امور مالیاتی به دستگاه‌های دولتی و کارفرمایان بخش خصوصی ابلاغ شد.

رقمی که در سال‌جاری به عنوان سقف معافیت مالیات برحقوق تعیین شده، نسبت به سال گذشته که ماهانه 550هزار تومان بود، رشد 51 درصدی داشته که در مقایسه با سال‌های قبل رشدی بی‌سابقه است. این امر نیز به سبب تورم 31 درصدی سال گذشته بوده تا اقدامی باشد در جهت ممانعت از کاهش هرچه بیشتر قدرت خرید حقوق‌بگیران. اما نکته حائز اهمیت در این بخشنامه که تسنیم دیروز آن را مخابره کرد، تفاوت نرخ مالیات بر حقوق و دستمزد بین مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و مشمولان قانون کار است.

گروه اول که عمدتا از کارمندان دولت و شاغلان وزارتخانه‌ها، موسسات و سایر دستگاه‌های دولتی هستند، در تمام سطوح حقوقی به طور یکسان 10درصد مالیات پرداخت می‌کنند. اما گروه دوم یعنی کارکنان شرکت‌ها و موسسات خصوصی به تناسب افزایش حقوق شاهد افزایش نرخ مالیات بر دستمزد تا 35 درصد نیز خواهند بود.

بر این اساس، سازمان امور مالیاتی در بخشنامه خود دو جدول جداگانه گنجانیده که در هر جدول میزان حقوق‌ها مشخص و میزان مالیات آن نیز مشخص شده است. این جدول‌ها به صورت پلکانی است و در مجموع پنج پله دارد که سطوح مختلف حقوق‌بگیران در آن مشخص شده است. معمولا مالیات هر پله در یک سطح قرار داشته و اندکی با یکدیگر تفاوت دارد.

به این ترتیب افرادی که کمابیش در یک رده شغلی قرار دارند درصد یکسانی را به عنوان مالیات می‌پردازند. یعنی هر قدر رقم حقوق بالا برود مابه‌التفاوت مالیات پرداختی شخص به نسبت سقف معافیت مالیاتی سالانه به طور درصدی افزایش خواهد یافت.

با این حال نگاهی به کلیات این جداول نشان می‌دهد مشمولان قانون کار در مقایسه با کارمندان مالیات بیشتری می‌پردازند که البته این امر شاید به دلیل تفاوت ماهوی رقم و شیوه دریافت حقوق این دو قشر نیز باشد.

با ابلاغ این جدول مابه التفاوت مالیات بر حقوق از اول امسال به حساب کارمندان و کارگران واریز می‌شود.

مالیات مقطوع برای کارمندان

براساس جدول ابلاغ شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور، کارمندان در رده‌های مختلف دستمزدی پس از کسر سقف معافیت مالیاتی، باید 10 درصد از مازاد حقوق خود نسبت به این رقم (یعنی 833 هزار تومان) را به عنوان مالیات پرداخت کنند و این 10 درصد در پنج پله مزدی هیچ تفاوتی ندارد و یکسان است بنابراین کمترین مالیات ماهانه‌ای که یک کارمند در سال‌جاری پرداخت خواهد کرد معادل 6666 تومان است که این رقم به تناسب افزایش حقوق بالاتر رفته و برای یک کارمند عالی‌رتبه به 916 هزار و 666 تومان در ماه می‌رسد.

سر کارگران در حساب و کتاب

برخلاف کارمندان که مالیاتی به صورت مقطوع از مازاد حقوق آنها نسبت به 833 هزار تومان اخذ می‌شود، نرخ مالیات برای کارگران به تناسب افزایش حقوق، افزایش می‌یابد.

یعنی از 10 درصد آغاز و تا 35 درصد ادامه پیدا می‌کند. به این ترتیب با توجه به جدول ابلاغ شده از سوی سازمان امور مالیاتی، در ابتدای هر ماه سر کارگران باید حسابی در حساب و کتاب باشد تا بتوانند به ماهیت ارقام مندرج تحت عنوان مالیات در سرفصل کسورات فیش حقوقی خود پی ببرند. البته برای مشمولان قانون کار هم سقف معافیت مالیاتی همان 833 هزار تومان است.

محدوده‌های مالیاتی برای مشمولان قانون کار

در جدول تنظیم شده از سوی سازمان امور مالیاتی، حقوق و دستمزد کارگران به پنج دسته تقسیم شده است که مالیات قابل پرداخت از هر دسته به ترتیب 10، 20، 25، 30 و 35 درصد است.

دسته اول، کارگرانی هستند که در سال‌جاری تا سقف یک میلیون و 183 هزار و 333 هزار تومان حقوق می‌گیرند. این دسته باید 10 درصد از حقوق خود نسبت به سقف معافیت مالیاتی را به عنوان مالیات پرداخت کنند.

نرخ مالیات برای مشمولان دسته دوم، یعنی افرادی که بالاتر از ایـــن رقم حقوق می‌گیرند، تا سقف یک میلیون و 183 هزار و 333 هزار تومان، همان 10 درصد است، اما برای ارقام بیشتر از آن، تا سقف یک میلیـون و 666 هزار و 666 تومان 20 درصد تعیین شده است.

اما مشمولان دسته سوم، یعنی افرادی که بالاتر از این رقم حقوق می‌گیرند، پس از کسر نرخ‌های 10 و 20 درصدی باید 25 درصد از مازاد حقوق خود نسبت به یک میلیون و 666 هزار تومان را به عنوان مالیات پرداخت کنند. این نرخ تا رقم دو میلیون و 916 هزار و 666 تومان در ماه برقرار است اما برای مشمولان دسته چهارم دستمزدی، از این رقم تا حقوق 9 میلیون و 166 هزار و 666 تومان در ماه به 30 درصد افزایش خواهد یافت.

دستمزدبگیران دسته پنجم هم که عمدتا از مدیران یا کارگران عالی‌رتبه هستند و حقوقی بین 9 میلیون و 200 هزار تومان تا 10 میلیون تومان در ماه دریافت می‌کنند، باید برای مازاد حقوق خود نسبت به حداکثر حقوق دسته قبل یعنی 9 میلیون و 166 هزار تومان، 35 درصد مالیات پرداخت کنند.

مقایسه مالیات کارمندان و کارگران

به این ترتیب بررسی جدول مذکور نشان می‌دهد که مالیات پرداختی کارگران از حداقل 6666 تومان در ماه شروع می‌شود و برای دسته اول حداکثر به 35 هزار تومان می‌رسد. این میزان با مالیات پرداختی کارمندان برابر است.

در دسته دوم حقوق‌بگیران مشمول قانون کار، مالیات ماهانه از 38 هزار و 333 تومان شروع شده و به تناسب افزایش حقوق، تا 131 هزار و 666 تومان افزایش خواهد یافت.

این حداقل و حداکثر در همین رسته حقوقی برای کارمندان 36 هزار و 666 تومان و 83 هزار و 333 تومان تعیین شده است.

حداقل مالیات ماهانه‌ای که مشمولان قانون کار در دسته سوم حقوقی پرداخت می‌کنند معادل 140 هزار تومان و حداکثر آن برابر با 444 هزار و 166 تومان خواهد بود. اما این دو رقم برای کارمندان در همین بازه حقوقی بین 86 هزار و 666 تومان تا 208 هزار و 333 تومان تعیین شده است.

در دسته چهارم بسته به حقوق افراد، کارگران در هر ماه بین 469 تا دو میلیون و 319 هزار تومان مالیات پرداخت می‌کنند. اما مالیات تعیین شده برای کارمندان با همین میزان حقوق، 216 تا 833 هزار تومان خواهد بود.

کارگران با حقوق 9 میلیون و 200 هزار تومان تا 10 میلیون تومان در ماه هم بسته به میزان حقوقی که دریافت می‌کنند، بین دو میلیون و 330 هزار تومان تا دو میلیون و 610 هزار تومان در ماه مالیات پرداخت می‌کنند. در همین رسته حقوقی، مالیات ماهانه کارمندان بین 836 هزار تا 916 هزار تومان تعیین شده است.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱۵
اسحاق
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۶
۰
۰
سلام:آیاحقوق بگیران فایدهایی هم داردچه امتیازی بادیگران دارند
اسحاق
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۶
۰
۰
ظاهرا فقط زورتان به حقوق بگیران رسیده بعداز چندین سال پرداخت مستقیم حاصلی برای ما كه نداشت
كارگر
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
۰
۰
حقوق بگیران بیچاره دست زوره -اگر می تونین از گردن كلفت ها مالیات بگیریدو امورات مالیاتی را سر و سامان دهید
كارگر
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۲
۰
۰
دولت میتواند حداقل در انجا كه دست خودش هست و میتواند به طبقه ضعیف كارگر كمك كند از خود تحركی نشان دهد فكر كنم كماكان در پی حذف طبقه فقیر هستند!!
لیلا
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۸
۰
۰
ایا این انصاف است كه وقتی حقوق می دهند به زنان كمتر می دهند اما در گرفتن مالیات مثل مردان است عدالت كجاست تا الان هم حقوق كمتر ار هشتصد تومن هم شامل كسر مالیات میشد ایا غیر قانونی بوده است.
بسه این همه مالیات گرفتین دولت مطالبات رو نگه میداره بعد هزارسال میده شامل مالیات بشه (عمدی یا غیر عمدی)
333
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۰
۰
۰
فقط نظر میخواهید ولی این نظرها هیچ دردی را دوانمیكندحقوق خانمها همیشه در این مملكت پامال شده وصدایشان به هیچ جایی نمیرسد ،بااین حقوق پایین وهزینه های بالای زندگی مالیات هم بدهند خوب اگه نیاز نداشتن كه كار نمیكردن لطفا این مالیات را ازكسانی بگیرید كه هم سر دولت وهم سركارگر جماعت كلاه میگذارند نه یك حقوق بگیری كه یك بخور ونمیر حقوق میگیره
افضلی
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۲۷
۰
۰
جام جم متین
صدای مظلومیت ما حقوق بگیران قانون تأمین اجتماعی را به گوش مسئولان كشور از جمله رئیس جمهور محترم ، نمایندگان مجلس و مسئولان تصمیم گیر در این امور برسان! بگذار آنها صدای مظلومیت ما را بشنوند و مسئولیتشان در مقابل خداوند و پیامبر اكرم ( ع ) زیاد شود .
بردیا
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۶
۰
۰
با عرض ادب و احترام
مالیات را باید از كسانی گرفت ك با درامد های هنگفتی ك دارن آخر هم از زیرش در میرن
باید، توجه خاصی به اینها كرد مگه یك كارگر ساده
چقد در میاره ك بخواد مالیاتم بده
فاطیما
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳
۰
۰
مرسی از لطفتون كارم را افتاد سپاسگزارم
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
۰
۰
ممنونم
كیوان
United States
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۷
۰
۰
ممنونم. كار منم راه انداخت.
حسین
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۶
۰
۰
من ازحقوق زنان دراین موردحمایت می كنم آنهاراست می گویند.پس عدالت كجاست این همه مالیات
داود
United Arab Emirates
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۶
۰
۰
باسلام
كاش آقای روحانی یك كلید هم برای ایجاد عدالت برای پرداخت مالیات می ساخت اگر بحث مالیات هست پس نباید بین طبقات جامعه كه بنیانگذار ان هخامنشایان وكریم خان زند بود فرقی باشد(( هركه بامش بیش برفش بیش))
كارگر حقوق بگیری
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
۰
۰
این حقوق بخور نمیردیگه چه مالیاتی؟
برخی حقوق های آنچانی می گیرند وحقوق تعیین می كنند می توانند
با حقوق 600 هزارتومان در ماه زندگی كنند هزینه سوخت ماشینشون هم نمی شه
كامران كردبچه حقیقی
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۶
۰
۰
با سلام و احترام
آیا دولت نحوه دریافت مالیات از كاركنان و كارگران زحمت كش تابع قانون كار را باید این مدل (پلكانی) طراحی نماید . آیا 18 درصد افزایشی كه به كاركنان دولت تعلق میگیرد مشابه افزایش كاركنان و كارگران تحت پوشش قانون كار است در محاسبات فقط پائین ترین سطح حقوق 25 % افزایش پیدا كرده است ولی هرچه مبلغ بالاتر برود افزایش درصد كمتری را نشان میدهد . حال مالیات حقوق كاركنان دولت 10 % و مایات كاركنان تابع قانون كار پلكانی تا سقف 35 % . آیا این عدالت است . آیا یك كارمند كه تمام وقت خود را و وقتی كه باید استراحت نماید را برای امرار معاش و درآوردن هزینه های سنگین زندگی برای اضافه كار و تامین معاش افراد تحت تكفل خود میگذارد باید با این نرخ های بالا مالیات پرداخت نماید آیا این عدالت است كه یك بازاری مالیاتی كمتر از حقوق بگیر پرداخت نماید . میدانیم مالیات مقطوع عملكرد شركت ها 25 % میباشد و كارمندان 35% جواب خداوند را چه میدهیم ؟

نیازمندی ها